Blizzard Must Be Crazy! - Maximillian of Northshire

  BMBC    Blizzard Must Be Crazy    funny   

Maximillian of Northshire

Frakce: obě
Lokace: Golakka Hot Springs, Un´Goro Crater
Questgiver: Maximillian of Northshire
Potřebný level: 51
 
World of Warcraft má svého Ernesta Hemingwaye, Tiriona Lannistera, Horatia Cainea a další. Potkáváme zde easter eggy na postavy z knih, seriálů i z reálného života. A dnes tu máme právě jeden easter egg na Dona Quijote de la Mancha. Pro nečtenáře zde mám trochu povídání o této románové postavě, kterou stvořil Miguel de Cervantes. Hlavním hrdinou románu je chudý šlechtic, který tráví veškerý čas čtením rytířských románů a fiktivní svět ho natolik pohltí, že se rozhodne vytáhnout staré brnění po svých předcích, dát starému vypelichanému koni vznešené jméno a rozhodne se zachraňovat sirotky, dámy v nesnázích a napravovat křivdy a nespravedlnosti světa. Ku pomoci je mu zbrojnoš Sanche Panza, kterému hlavní hrdina slíbí za jeho služby ostrov. Jeho nejznámějším bojem je jeho boj s větrnými mlýny, místo kterých viděl obry, které chtěl porazit pro svou platonickou lásku Dulcineu de Tobosu.
A představte si, že takového Dona Quijota potkáte náhodou v Un'Goro Crateru a máte se stát jeho Sanche Panzou. Byla bych vzala nohy na ramena a utíkala před tím bláznem, ale co by člověk nedal za tu legraci, že? K Donu Quijotovi alias Maximillianovi se dostanete poměrně lehko. Zajdete do Un'Goro Crater a bez jakékoliv přípravy a předchozích questů, které by vás k NPC dovedly, se vydáte ke Golakka Hot Springs na západě kráteru. Přímo mezi dvěma největšími jezery má tábor náš Don Quijote. Když jej oslovíte, spustí na vás starou angličtinou, která vám napoví, že je to buď vznešený rytíř nebo pomatený magor, který si na rytíře jen hraje a začne vás častovat otázkami, jak to, že jste vkročili do jeho tábora. Zkouší na vás, že jste určitě slyšeli příběhy a balady o jeho velkých hrdinských činech. Vy sami jste velký hrdina, kterého nějaký Maximillian vůbec nezajímá, ale stejně si řeknete, že se na chvíli zdržíte. Jak tak Maximillian povídá, nabídne vám, abyste se stali jeho zbrojnošem.
 
Maximillian
 
Co uděláte? Můžete se vydat pryč a přijít o vtipnou questovou linii, anebo se podívat, v čem je tento charakter tak zajímavý. Započne tedy výcvik, jak se stát zbrojnošem. Maximillian začne s přednáškou, co obnáší býti zbrojnošem, na co jsou dobré vaše ruce (třeba na nošení věcí) a tak dále. Když mu řeknete, že tomu vážně nerozumíte, stejně pokračuje, takže to máte spočtené. Upsali jste se ďáblu... nebo spíše pomatenému rytíři. Proto vám nezbývá nic jiného, než složit přísahu. A pokud po těch řečích rozhodíte rukama a řeknete mu, že s tím nechcete nic mít a nejraději byste se na něj vykvákli, odpoví vám, že vše dělá pro svou Lady Dolorii (Dulcinea de Tobolsa), nejnádhernější krásku na celém Azerothu. Po jisté jiskře šílenství, kterou v očích Maximilliana zahlédnete, když se vás zeptá, zda náhodou o kráse jeho paní nepochybujete, se raději skrčíte a všechno mu poslušně odkývete. Toť váš výcvik formou přednášky. Ještě aby vás, hrdinu, který pokořil kdejakého nepřítele, poučoval, jak držet v rukách zbraň! Stejně je váš osud spečetěn, od teď jste věrný zbrojnoš Maximilliana of Northshire.
Dostanete tedy první dva úkoly. Skolit 15 draků a zachránit tři dámy v nesnázích. Jak jste si již všimli, Maximillian má pohled na realitu poněkud zkreslený. Draky nazývá dinosaury, kteří v Un´Goru žijí a po vás chce, abyste je zabili... nebo spíš on se rozhodl, že je zabije a vy mu budete asistovat: svou zbraní, on vás bude zpovzdálí povzbuzovat, abyste se příliš nezranili a zabili za něj zbytek „draků“. To je samozřejmě přehnané, Max vám samosebou pomůže, ale i tak bych se nedivila, kdyby se posadil na nejbližší kořen nějakého stromu a skandoval: „Drak! Bij ho! Zab ho!“ Pokoušíte se sice protestovat, že tu žádné draky nevidíte, načež vám odpoví, že snad nejste slepí. Jsou přeci všude! Někdo je nazývá dinosaury, ale on přeci pozná draka, když nějakého vidí! Pokrčíte rameny, vzpomenete si alespoň na jednoho dračího Aspekta, kterého jste na vlastní oči viděli a myslíte si dál své. Když dino... ehm... draky zabijete, Maximillian nezapomene připomenout, pro koho draky, s vaším malým přispěním – zabil. Na řadě jsou dámy v nesnázích, které by měl každý správný rytíř zachraňovat. Protože taková správná dáma je tu pro to, aby ji někdo zachránil. Jak se již dalo tušit, ani jedna dáma o záchranu nestojí. Jedné Maximillian zabije jejího mazlíčka, protože si myslí, že je to fénix, který ji chce ulovit. Druhou shodí ze skály s ujištěním, že dole ji rozhodně zachytí ruce jeho věrného zbrojnoše. Ani vám nedá čas seběhnout dolů, aby jste ji zachytili. Jak se tak koukáte na pomlácenou černovlásku dole pod skálou, jste si jisti, že vše bude svedeno na vás, což se také stane. A nebyl by to Blizzard, kdyby jednou z dam v nesnázích neudělal blood elfa... Když elfovi vylovíte z jezera jeho majetek (kabelku, jak jeho pracovní potřeby nazval Maximillian), máte záchranné mise za sebou... Ovšem... jak se to vezme, že? A nadchází váš nejdůležitější úkol. Zbavit Un´Goro běsnění strašlivé saně, která terorizuje vše, co jí stojí v cestě. Nejdříve však musíte Světlo požádat o radu. Pomocníci Světla nejsou nic jiného než elementálové vytvoření z páry horkých jezer. Co musíte udělat, abyste dostali jejich radu? Stoupnout si před ně a nechat do sebe mlátit, dokud Maximillian nedokončí modlitbu. Jakmile získáte radu v podobě krvavých šrámů a popálenin od páry, vrátíte se do Maximillianova tábora. Nyní musíte prodiskutovat poslední a konečný tah: boj proti „dračici“.
 
Maximillian
 
Úkol to bude těžký, ale s požehnáním Světla a s Maximillianovým neuvěřitelným bojovým uměním máte jedinou šanci: uspět. To, že vás posadí za sebe na svého koně a vyjede vstříc doupěti draka, ve vás zanechá vzrůstající obavy. Když však dorazíte na místo, Maximillian dá dinosaur... drakovi šanci se vzdát, saň na to nemá stejný názor. Max tedy otočí koně a na vás jakožto zbrojnošovi je, abyste draka zastavili. A během tohoto questu zjistíte, jaký je pravý význam slova zbrojnoš. Kameny na házení vám dojdou a tak vám tento udatný rytíř vždy podá část své svaté zbroje, kterou po „drakovi“ házíte. Pokud máte postavu na konečném levelu, stihnete vrhnout jen nárameník. Pokud jste však malý level, zřejmě bude Maximillian nucen se svléknout úplně do naha a celou jeho zbroj použít jako účinné střelivo. A co dostanete jako odměnu? Meč, štít a malou hračku: větrný mlýn. Questová linie s Maximillianem of Northshire je důkazem, že od Cataclysm se začal Blizzard vyžívat v takovýchto vtipných questech. Sice nám může chybět questová linie s Linkenem, kterou si zahrají už asi jen lidé hrající na neoficiálních serverech, ale znalci románu Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha si zde určitě přijdou na své.
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet