Blizzard Must Be Crazy! - Rheastrasza's Gift

  Cataclysm    Deathwing    Wrathion   

Rheastrasza's Gift

Frakce: obě
Lokace: Badlands
Questgiver: questlinie s mnoha quesgivery
Potřebný level: 44
 
I když se začátek této quest linie může zdát nenápadný a to zvláště z důvodu, kdy jdete do Badlands, což je oblast pro level 44-48, nedejte se zmýlit. Důležité questy nedostáváte jen na konečném levelu. A zvláště tato linie je důkazem toho, proč bychom si na questy měli dávat pozor a jak moc se nám to ve znalosti lore může vymstít, pokud takovéto lokace přeskočíme. Nuže, začněme.
První, co musíte udělat, abyste se k této důležité questové linii dostali, je na levelu 44 dojít k ceduli v jednom z hlavních měst a vzít quest, který vás pošle do Badlands. Musíte však jít nejdříve do Light´s Hope do Eastern Plaguelands a tam vzít od goblina Geka Nozzlerocketa quest, který vás do Badlands pošle. Tam splníte několik questů, dokud se nedostanete k quest #27764. A právě tento quest odstartuje jednu z nejdůležitějších questových linií v Cataclysm. Můžete se se mnou přít, ale až zjistíte, o co se jedná, budete alespoň částečně souhlasit.
Quest vás pošle za goblinkou Rheou. Máte jí donést balíček s věcmi, po kterých se sháněla. A vy se za ní vydáte. Když ji najdete, zjistíte, že prakticky nepotřebovala brýle, na které čekala ve Fuselight a nedočkala se, a proto odešla zase zpět do svého tábořiště. Hlavní bylo, aby vás přivedly k ní.
Rhea vás seznámí se svým posláním: studuje Černé draky. Přesněji, jak kladou vejce. Její experiment tedy vyžaduje mnoho dračích vajíček, které jsou nakladené po celém údolí a proto potřebuje vás. Kdyby to měla dělat sama, mohla by při tom přijít o život nebo by se to mohlo pěkně zkomplikovat. A za další: ke své studii potřebuje i těla malých vylíhnutých dráčat. Jakmile uděláte, o co vás žádá, prozradí vám, kdo ve skutečnosti je. Není obyčejný goblin; pouze se tak maskuje. Ve skutečnosti totiž slouží Rudé dračí letce pod jménem Rheastrasza.
 
Rhea
 
Její úkol není vůbec jednoduchý: najít způsob, jak by se černá dračí letka mohla stát znovu vznešenou jako kdysi. Proto ty studie. Vyzve vás, abyste zavřeli oči. Rhea luskne prsty a maskování v druhé části tábora zmizí. Přímo před vámi leží zajatá černá dračice Nyxondra. A díky vejcím, které jste přinesli, dráčkům, které jste zabili a díky Nyxondře se musíte pokusit získat nezkažené vejce. Nyxondra je před zraky ostatních své rasy skryta a klade pro Rheu vejce, které rudá dračice od ní vždy vezme a zkoumá je. Je to sice kruté, ale ne tolik, jak jsou krutí černí draci vůči okolnímu světu.
Pokus o odebrání vajec vás bude bolet, ale přinést je musíte. Rhea chce nevylíhlým dráčkům pomoci, ne jim ublížit. Jakmile jí vejce dáte, Rhea vám ukáže svou pravou podobu: dračí. Řekne vám, že je vyslankyně samotné Alexstraszy a to, o co se teď Rudá dračí letka intenzivně snaží, je obnovit strážce země: navést Deathwingovu krev zpět k původnímu poslání. Rhea ani vy už však na stejném místě zůstat nemůžete. Pošle vás tedy s vejci za gnomem Dr. Hieronymusem Blamem, který už ví, co s nimi dělat. Gnom vás čeká v opuštěném táboře v Agmond's End. Nejdříve chce vejce odmítnout, ale poté si všimne, že je na nich něco zvláštního. Pošle vás k dělům, které mají od něj držet troggy z okolí dál a on tak může v klidu studovat. Tento quest je spíš zábavná minihra na odreagování od vážného tématu. Když se vrátíte, gnom si neví rady a chce to vzdát. Ale něco ho napadne. Archeologové nedávno objevili nové titánské ruiny blízko jeho tábořiště. A pokud existuje něco staršího a moudřejšího než draci, budou to titáni.
Proto vás za Alianci pošle, abyste promluvili s vůdcem expedice v Dustwind Dig. Pokud za Hordu, půjdete do Bloodwatcher Point. Oba vůdci expedicí svolí, že vám o titánech něco řeknou, pokud jim přinesete vykopávky, které má u sebe druhá strana. Když tak uděláte, ani jednoho z vůdců expedice pořádně nezajímá, co jste přinesli, tedy až na troggský nástroj, o kterém letmo zavtipkují, že nikdy neviděli nástroj takového kalibru, i když je to jen obyčejný šutrák. Pak vám dají dvě sošky, jednu nefritovou, druhou růžovou a pošlou vás do ruin, abyste zjistili, k čemu jsou dobré. Jednu sošku položíte na kamennou desku a v tu chvíli se soška rozdvojí, pak udělá další dvě kopie, až je najednou na desce osm takových. A na samotné desce stojí hádanka a vy ji musíte rozluštit tím způsobem, že musíte sošky otočit čelem dovnitř a ne ven. To vám nějaký čas zabere, zvláště pokud hrajete s takovou latencí, s jakou jsem hrávala já. Jakmile skládanku dokončíte, sošky se znovu spojí v jednu a vy uslyšíte humbuk z předního sálu. Nic se však neděje a vy musíte složit druhou skládanku.
 
Rhea
 
Tentokrát musíte propojit mezi soškami světelný paprsek, aby se dostal až na druhou stranu místnosti. Když se tak stane, randál z centrální místnosti už je podezřelý. Jdete se podívat, co se děje. Zaujmou vás dvě velké sochy, které mají podobu figurek, které jste s sebou přinesli. Když se je pokusíte prozkoumat, zaútočí na vás a vám nezbývá nic jiného, než jim pořádně natlouct. Porazíte je, ale sochy se znovu vrátí do původní pozice, jakoby zde byly, aby vás vyzvaly na souboj a poté byly připraveny na další nevítané návštěvníky. Jak se zdá, jejich poražením jste dokázali, že jste hodni stráženého pokladu, který se před vámi objeví. Uvnitř truhly zahlédnete nějaký kulatý mechanismus a tak jej vezmete s sebou, abyste ho ukázali povolaným lidem.
Vrátíte se tedy za gnomem Blamem. Gnom je překvapen, že mu nesete jen maličký přístroj. Utrousí pár poznámek na adresu titánů, ale jinak neprotestuje a je rozhodnut přístroj vyzkoušet. Malý mechanismus naskenuje obě vejce, která Blam připravil a odstraní anomálii způsobenou Starými Bohy. Slyšíte správně. Za zkázu Černých draků mohou Staří Bohové, jak jinak. Ale přístroj obě vejce spojí do jednoho a anomálii tak vymaže. Gnom je nadšený, že jeho nápad fungoval a pošle vás s čistým vejcem za Rheou do Dragon's Mouth.
Dračice je ráda, že jste dorazili v pořádku a co víc: nesete vejce, které nyní potřebuje klid a teplo, aby se mohlo vylíhnout. Ale při jejím úprku z Lethlor Ravine na něco zapomněla: Nyxondra uprchla a zalarmovala Černou dračí letku, která nyní bude pátrat po vejci. Ona musí ukrýt vejce, vy musíte zneškodnit potížistické draky. Ale nebojte, nebudete na to sami.
Znáte old schoolovou hru The Lost Vikings? Jedná se o první hru, kterou Blizzard vůbec vytvořil. Hlavními hrdiny byli tři vikingové: Eric, Olaf a Baelog. Každý z nich měl nějakou unikátní schopnost a jejich kombinace vás měly dostat z bodu A do bodu B. To jen stručně. A jak jistě víte, Blizzard velmi rád nechává ve hře různé easter eggy nejen na reálný svět, hudební skupiny, filmy, hry ale i na své výtvory. Kerrigan na ovládacím panelu u goblin shrederů je toho důkazem. A The Lost Vikings jsou důkazem druhým. Zprvu jste je rozhodně mohli potkat v Uldamanu. Za Alianci pro vás byli přátelští, za Hordu pro vás byli bonusovými bossy. A od Cataclysmu rozdávají questy. A my si s nimi půjdeme pár questů udělat. Blizzard je tentokrát do questů zainteresoval opravdu hodně.
Trpaslíky najdete u ohně v Dragon's Mouth v Badlands, kam vás za nimi poslala Rhea. Každý z nich se vám představí a řekne, co umí. Erik je rychlý, Baelog je mečem a šípem a Olaf štítem celé skupiny. A všichni tři vás vyzvou, abyste s nimi šli pobít pár nepřátel. Stejně jako u Plants vs. Ghouls si i vy můžete vyzkoušet zajímavou mechaniku. Když totiž s partou těchto trpaslíků pobíháte a musíte kombinovat všelijaké jejich schopnosti, je to opravdu zábava. Zatímco Aliance má trpaslíky, kteří narážejí na starou hru, Horda může questovou linii splnit také, ale s orky jménem Gargal, Amakkar a Jurrix. Jiný rozdíl v tom není.
Když všechny tři questy dokončíte, abyste si s nimi mechaniky vyzkoušeli, vyskočí vám další a to od rudé dračice Rheastraszy. Musíte zneškodnit černého draka, který jde po vejci, které Rhea chrání, v čemž jste jí pomohli v první části quest linie. A tak vy jdete a vůbec prakticky netušíte, jak velký význam to vejce má. Vaši společníci jdou samozřejmě s vámi a tak se nemusíte bát, že budete na draka a jeho společníky sami. Když tak uděláte, dostanete další quest. Rhea vás žádá, abyste zastavili útok černých draků na New Kargath. Musíte zlikvidovat další dva černé draky, kteří by mohli po vejci jít.
 
Rhea
 
Nicméně největší prosba na vás stále čeká. Rhea vám řekne o jejích experimentech na vejcích černých draků, které nakladla černá dračice Nyxondra. Jaké experimenty? Zajistit novou generaci černých draků, kteří by nebyli zkaženi kletbou Starých Bohů. To jen pokud si nepamatujete, nebo jste předchozí polovinu linie nevnímali. Rhea nebyla nadšená, že musela černou dračici donutit klást vejce a dělat na nich pokusy, ale vše dělala pro lepší budoucnost celé Černé dračí letky. I tak vás ale prosí, abyste Nyxondru zbavili jejího utrpení a zabili ji a společně s ní i její vylíhnuté potomstvo.
Když je vše hotovo, Rhea vám dá zprávu, že je bezpečné vejce znovu převést na jiné místo. Když ji naleznete u jedné jeskyně, řekne vám, že vejce se musí stále přesouvat, jelikož není nikde v bezpečí. A rozhodně ne před Deathwingem, který zná všechna zákoutí na Azerothu a oni nemohou riskovat, aby vejce našel. Rhea se tedy vydá pro vejce a vy na ni máte čekat poblíž i s trpaslíky, kteří vám stále dělají doprovod. Ale něco se opravdu velmi zvrtne. Rheu najde Deathwing a uvězní ji v jeskyni, kde ji sežehne svým dechem, i když žádá o slitování alespoň pro vejce, které chránila. Poté odletí, aniž by vás zaznamenal. Jenomže Rhea a vejce to štěstí mít nemuseli. Již už bez doprovodu svých společníků se rozeběhnete do jeskyně, která stále žhne. Tam nenaleznete ani Rheu, ani vejce. Naleznete jen dopis se vzkazem: „Pokud toto čteš, pak se mé obavy potvrdily. Deathwing nás našel. Vejce je zničené stejně jako já. Ale už od začátku jsme to plánovali. Víš... vejce, které Deathwing zničil nebylo to, které hledal... Bylo moje.“
 
Rhea
 
Když dopis dočtete, ukápne vám alespoň jedna slza. Taková oběť a pro co. To vejce, které Rudá dračí letka tolik chrání, musí být doopravdy důležité. A vy musíte vědět proč. Vyjdete z jeskyně a narazíte na Dr. Heironymus Blama, který vám řekne, že jste nebyli jediní, koho do této záležitosti draci zatáhli. Mezitím co Rhea uskutečňovala svůj plán, právě Hieronymus přemístil pravé vejce na bezpečné místo, kde může klidně zrát a vylíhnout se. A jako odměnu vám dám Rheastraszino poslední vejce. Mimo to si pomyslíte, jak se obyčejný pokec se třemi trpaslíky či orky může zvrtnout v tajnou misi v područí rudé dračí letky. Ještě se s tebou setkáme, Wrathione. Díky za cloak. Nebýt mě, ani bys tu nebyl.
 
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 18.06.2023 21:48

Disseminated intravascular coagulation DIC is thought to be due to thromboplastin released during muscle injury <a href=http://sildenafila.pics>viagra pill for men near me</a>

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet