Dojmy z Pandarie 2

http://media.wowfan.cz/MoP/dojmy2/mopdojmy2

Dojmy z Mists of Pandaria

Úvod

Níže uvedené dojmy jsou čistě z mého hraní bety Mists of Pandaria. Některé věci se mohou během testování změnit, některé zůstanou, proto na to berte, prosím, ohled. Text obsahuje spoilery! Celý článek jsem se snažil pojmout formou vyprávění, ale prokládat jej také citacemi. Snad se vám to bude líbit.

2. díl

„Pořádně, vojáku! Neflákej se! Musíte se pořádně připravit a to co nejrychleji!“ „Asi takto to vypadalo prvních několik dní, kdy jsme byli v kempu Hozenů. Nazgrim se snaží ze všech sil připravit tyto opice proti Alianci, ale podle mého ztrácí čas. Je pravda, že jsou pořád lepší než nic. Snaha nepřátel o infiltraci je veliká, ale zatím se nám daří je držet zkrátka.“
„Zrovna jsem byla na průzkumu okolí, když jsem narazila na nedalekém kopci na jednotky aliance. Stavěly si zde předsunutou základnu, hm, stavěly, dokud jsem jim jejich plány nepřekazila. Několik si jich zachránilo kůži, což mě rmoutí. Příště si musím dát více záležet.“
Asi takto vypadá několik prvních úkolů, které dostanete, jakmile dosáhnete nového kempu. Trénink Hozenů, průzkum okolí či malé a drzé útoky na vesnici. Nazgrim vyšle tří průzkumníky, za které postupně hrajete, zatímco vysvětlují, co se stalo. Celé je to dost zábavné, protože za prvního dojdete k čarodějnici, která vás zkamení, za druhého si zase zahrajete Sniper Elite, zatímco za třetího Assassin’s Creed. Celé je to velmi zábavné a já se opravdu zasmál. Jako bonus celé akce zajmete samotného prince Stormwindu – Anduina Wrynna.
Jakmile budete mít tyto úkoly hotové, vyžádá si vaši přítomnost Lorewalker Cho a takové věci se nesmějí odkládat. Vydáte se proto přímo do srdce celé oblasti, kde budete pomáhat Pandarenům se všemi možnými úkoly. Ať už sehnat malíři nové „tužky“ nebo bojovníkovi s úkolem, který by měl zvládnout sám. „Cho je opravdovej historik, ví toho opravdu hodně, ale ne vše. Vydala jsem se na severovýchod, kde jsou prastaré ruiny, kde se pokouší stará moc dostat zpět na tento svět. Tyto úkoly jsou naštěstí lehké, ale vedou k dalším, temnějším a pro Pandareny zničujícím.“
„Když jsem se dostala k prastaré soše, která byla blízko dokončení, uviděla jsem pravý klenot Pandárie. Zbývalo jen málo k dokončení samotné fresky. Bylo to jako osud, který mě sem přivolal. Pomohla jsem tedy s dokončením, ale při konečném dokončení se stalo… něco hrozného… objevila se Sha Pochybností (Sha of Doubt). Cho byl celý vyděšený, myslel si, že legendy nelžou… a tady byl důkaz…“
Vaším úkolem bude, uvěznit Sha, celý proces není zase tak těžký. Jakmile to uděláte, musíte ještě najít Nazgrima a další společníky mezi troskami prastaré sochy. Poté následuje ještě zabití několika menších nestvůr ze samotného pekla a pak už Cho hořekuje, jak je situace špatná, že se musí dozvědět další a další věci, které jsou již zapomenuty.
Sha je poražena, co teď? Budete posláni do další oblasti – Valley of the Four Winds, kde se shledáte s Chenem Stormstoutem s nímž projdete téměř celou horní oblast.

Valley of the Four Winds

„Vítej v Pandarii. Koukám, že jsi zde nový, stejně jako já a moje vnučka, cestujeme totiž z Wandering Isle. Ani pořádně nevíme, kam jdeme, ale támhleta farma nahoře vypadá dobře. Pojď s námi, možná nás tam uvítají.“
Tak zhruba takto vás Chen přivítá, jakmile se s ním setkáte. Na farmě vás samozřejmě přivítají s otevřenou náručí, ale nabízí vám také možnost výdělku v podobě nového equipu a několika zlaťáků, což nemůžeme odmítnout. Úkol není nijak náročný, stačí pomoci s králíky a odměna je na světě. Poté dostanete úkol, který vás zavede do každé části této oblasti, abyste našli tzv. skrytého mistra, jenž ovládá skvěle bojová umění. Ostatní úkoly jsou v podstatě stejné, ve většině případů pomáháte farmářům s králíky či jinými zvířaty.
Najdou se však i takové úkoly, které člověka opravdu zabaví, a dokonce se u nich zasmějete. Například jsem měl ve spolupráci s opravdu velkým zvířetem dostat tři věci do nedaleké farmy. Celé to vypadalo, jako když se snažím bombardovat město, což mě opravdu pobavilo. Nejvtipnější na tom bylo, že jsem se pak nechal sám odpálkovat přímo mezi čuníky. Jindy jsem musel zase zalévat rostliny a ty, které tam nepatří, sekat, nechat odbouchnout či otrávit. Pak jsem zase jednou večer zašel na ryby, kde jsem strávil několik hodin ve společnosti Chena, který vyprávěl vtipné historky z jeho cest. Vesměs jsou to jednoduché úkoly bránící hráči v pokračování dál, takže je splnit musíte. Nijak se u nich nenadřete, příběhově nejsou až tak důležité, ale nejsou zde jen tak z nějakého důvodu. Teď se však zaměřím především na Chena, který je zde z nějakého důvodu. Ale to až příště.

Shrnutí dosavadního hraní

Zbývající úkoly v Jade Forestu jsou zaměřené zpočátku na Hordu či Alianci, podle toho, za co hrajete. Dále už jen na historii Pandarenů, kdy objevíte prastaré zlo, které je posíleno nešvarem mezi frakcemi. Je jasné, že vše musí skončit dobře, a tak tomu není jinak ani zde, ovšem za nějakou tu cenu.
Jakmile se dostanete do další oblasti – Valley of the Four Winds, je pro vás připravena spíše série odpočinkových úkolů, které jsou vesměs zábavné a kolikrát opravdu pobaví. Něčím větším pak je Chen Stormstout, jenž věčně hláškuje, ale dokáže být také vážný, především když mluví o svém pivovaru. Příště se podíváme na dolní část Valley of the Four Winds a případně na další postup. Chena si nechám do nějakého speciálního článku.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet