Ergonomické myši ZOWIE by BenQ pro eSport

Článek je placenou reklamou.

Myš, příslušenství, bez kterého si práci a hraní na počítači nedokážeme představit. Už dávnou jsou pryč doby „kuličkových“ hlodavců zato najdeme na trhu bezdrátové, herní, obyčejné kancelářské a také profesionální myši pro eSport.

Mohlo by se zdát, že „myš pro eSport“ je jen jedno z dalších marketingových označení, opak je pravdou a ihned vysvětlíme proč. Profesionální hráč elektronického sportu má svoje speciální požadavky na rozdíl od klasického hráče. Důležitým aspektem je pohodlí, při hraní mohou rozhodovat detaily, milimetry při míření či pohybu na mapě způsobené správným tvarem myši – ergonomií.

Myši ZOWIE by BenQ nabízí tvar pro každého. Rozdělují se na tři základní typy a celkem osm velikostí, lišící se jak v délce, šířce tak výšce a váze:

  • EC série – uzpůsobená pro praváky. Jejími přednostmi je dostatečný prostor pro pohyb palce, přirozené zakulacení umožňující obejmutí celé myši pevný úchop a plynulou kontrolu při cestování na podložce. K dispozici je ve dvou velikostech.
  • FK série – symetrická myš s nízkým profilem. Ze tří velikostí si uživatel vybere dle své ruky, musí mít na paměti, že se jedná o myš s jemně vyladěným nízkým profilem pro různé styly držení.
  • ZA série – symetrická myš s vyšším profilem. Padne zejména těm, kteří mají prsty natažené, ale vyhovovat může i agresivnějšímu skrčenému držení s lepší dlaňovou podpěrou. Opět je na výběr ze tří velikostí.

Volba správné myši je individuální. Záleží na hráči jeho potřebách a zkušenostech. Ať už jsi začátečník, pokročilý hráč nebo profesionál jsme přesvědčeni, že ve vybraných prodejnách CZC.cz najdeš tu pravou.

Další nespornou výhodou eSport myší ZOWIE by BenQ je jejich jednoduchost. Ergonomii umocňují ničím nerušené linie, počet tlačítek zredukovaný na co nejnižší nezbytné množství, zpravidla to jsou dvě tlačítka na straně pro palec uživatele a tlačítko pro změnu DPI na hodnoty 400/800/1600/3200 umístěné na spodu myši znemožňující nechtěné překliknutí. Nic víc totiž profesionální hráč nepotřebuje.

Myš záměrně nenabízí „cirkusové“ možnosti podsvícení z pochopitelných rušivých důvodů. Naopak je důraz kladen na komfort při použití na jakémkoli PC. Myši jsou opatřeny 2 metry dlouhým kabelem a tzv. Plug & Play nebo chcete-li Driverless systémem. Zkrátka přijdete k počítači, zapojíte myš a hrajete bez nutnosti instalace ovladačů a dalšího nastavení.

Pro správnou funkci myší také doporučujeme některou z podložek ZOWIE by BenQ. Řada SR s klasickým hladkým povrchem pro rychlý pohyb a řada TF-X s hrubším povrchem připomínajícím dříve hojně používané podložky z plastu pro jistý a přesný pohyb. Obě verze disponují 100% přilnavým povrchem, takže vám nebudou klouzat po stole a vy se tak budete moci maximálně soustředit na hraní.

Každý z nás má jiné preference, někomu vyhovuje cirkus pod dlaní, jinému spíš konzervativnější pojetí myši. Všichni však máme jedno společné, myš nám musí do ruky padnout, používáme ji několik set hodin ročně. Věnujte výběru dostatek času a přesvědčte se, že každá eSport myš ZOWIE by BenQ je „Stejně jedinečná, jako vy“.

Tento článek je placenou reklamou