Nové hratelné subrasy - co zatím víme?

  blizzcon 2017    nové rasy    nightborne   

 

Nový datadisk Battle for Azeroth přinesl kromě spousty novinek také jednu věc, po které mnozí hráči už dlouho volali. V nové expanzi budeme moci hrát za odlišné verze existujících ras. A jelikož je na BlizzConu k dispozici demo nového datadisku, máme od přítomných lidí z WoWheadu k dispozici střípky informací o nových subrasách.

 

Rozcestník

Dostupné rasy a jejich classy

Preview nových ras

Základní informace

Heritage armor

Customizace a raciálky

Galerie

Příběhy za novými rasami

 

Allied races

Rasy dostupné pro Alianci

  • Lightforged draenei
    • hunter, mage, paladin, priest, warrior
  • Void elfové
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Dark Iron trpaslíci
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trpaslíci?

 

Rasy dostupné pro Hordu

  • Nightborne
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Highmountain taureni
    • druid, hunter, monk, shaman, warrior
  • Zandalari trollové
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trollové?

 

Preview nových ras

 

 

Základní informace

  • Aliance a Horda, které se dostanou do konfliktu, budou v novém datadisku hledat pomoc u jiných ras.
  • Skrze custom questové linie se každý hráč bude moci vydat k těmto rasám a přesvědčit je k tomu, aby se přidaly k Hordě/Alianci.
  • Tyto questové linie zároveň odhalí příběhy toho, proč se daná rasa k Alianci/Hordě přidá.
  • Jakmile tímto herním obsahem projdete, odemkne se vám možnost hrát za danou subrasu, resp. možnost customizovat si příslušnou rasu do nové podoby. V praxi to bude vypadat asi tak, že po splnění questové linie se vám v rámci interface tvorby postavy zpřístupní možnost založit si Zandalari trolla, Lightforged draeneie apod.
  • Požadavky na zpřístupnění nových ras budou zahrnovat splnění určitých questových linií a nejspíš také dosažení jisté úrovně reputace s danou subrasou – tedy např. reputace s Highmountain Tribe či Nightfallen z Legion pro Highmountain taureny či Nightborne. Bližší info o požadavcích na zpřístupnění ZDE.
  • Zástupci subras budou začínat na 20. levelu.
  • Pokud vylevelíte postavu dané subrasy od 20. levelu až po 110., odemkne se vám set Heritage brnění specifického pro příslušnou subrasu – viz dále.
  • Subrasy budete moci získat i skrze změnu ras (race change – pravděpodobně ale až poté, co si je odemknete příslušnou questovou linií). Pokud však použijete race change, nedostanete Heritage armor. Na ten musíte postavu poctivě vylevelit od 20. až po 110. level.
  • Subrasy budou mít k dispozici své vlastní racial ability – viz dále.
  • Při startu datadisku bude přístupných 6 výše zmíněných subras, 3 pro každou frakci, ale později v průběhu datadisku by se měly objevit další.
  • Dodatečné informace a nejrůznější zajímavosti se můžete dočíst ZDE. Např.:
    • Travel forma Zandalari trollů bude raptor.
    • Void elfové dostanou teleport na krátkou vzdálenost.
    • Blizzard zvažuje, jestli budou moci nové rasy hrát za hero classy, tedy např. za death knighty. Z různých důvodu by to bylo problematické a zatím neexistuje jasný verdikt.

 

Heritage armor

 

Pokud vylevelíte postavu dané subrasy od 20. levelu až po 110., odemkne se vám set Heritage brnění specifického pro příslušnou subrasu. To, jak budou Heritage sety vypadat, můžete vidět níže v sekci Galerie.

Po odemčení Heritage setů se vám zároveň zpřístupní i jejich transmog. Ten však půjde aplikovat jen na danou subrasu – nebudete si tedy moci transmognout např. krvavého elfa, aby nosil nightborne set.

Zároveň bude Heritage transmog ignorovat typ armoru – budete si ho tedy moci transmognout na cloth, leather, mail i plate.

 

Customizace a raciálky

Lightforged draenei

  • Jde o subrasu draeneiů, kterým požehnalo Světlo. Customizace těchto draeneiů nabízí nové vzhledy rohů, "světelná" tetování a různé verze svítící runy, kterou mají draeneiové na čele.
  • Racial ability – Light's Judgment: Sešle proud Holy energie, která po 3 sekundách udělí 5,150 Holy damage nepřátelům v okruhu 5 yardů. Instant cast, cooldown je 2,5 minuty.
  • Racial ability – Forge of Light: Povolá kovárnu Světla, umožňující Blacksmithing. Navyšuje Blacksmithing skill o 10.
  • Racial passives
    • Demonbane: Zkušenosti (experience) získané ze zabíjení Beasts* jsou navýšeny o 20 %.
    • Final Verdict: Když zemřete, Světlo vás pomstí. Udělí 1,248 Holy damage všem nepřátelům v okruhu 8 yardů a vyléčí spojence za 1,486.
    • Holy Resistance: Redukuje přijatou Holy damage o 1 %.

 

* Ačkoli je trochu zvláštní, že abilita s názvem "Demonbane" by se měla týkat Beasts a ne démonů. Možná jde o chybu?

 

Highmountain taureni

  • Poprvé jsme se s nimi setkali v Legion v zóně Highmountain. Budou odlišitelní od taurenů z Mulgore díky customizaci. Budete si moci změnit kmenové pomalování na tváři a těle, tvar jejich rohů (které připomínají losí) a také kmenové symboly vyřezané do rohů. Poznámka: V druidí formě se rohy na Bear a Cat formě změní v losí.
  • Racial Ability – Bull Rush: Vyrazí kupředu, trvá 1 vteřinu. Poté srazí nepřátele k zemi na 1,5 vteřiny. Cooldown 2 minuty.
  • Racial passives
    • Pride of Ironhorn: Mining skill navýšen o 15. Umožňuje rychlejší dolování.
    • Mountaineer: Navyšuje Versatility o 1 %.
    • Rugged Tenacity: Redukuje přijatou damage o 330.
    • Waste Not. Want Not: Máte šanci na vylootování dodatečného masa a ryb.

 

O ostatních subrasách zatím nemáme bližší informace (nebyly přístupné v demu), ale je pravděpodobné, že se jednotlivé změny ponesou v podobném duchu – nejspíš můžeme očekávat různé bonusy, které k dané rase podle lore pasují, a samozřejmě vzhledové přizpůsobení. Jak budou jednotlivé subrasy zhruba vypadat, se můžete podívat níže:

 

Galerie

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Proč spojenectví?

 

U Zandalari trollů, Highmountain taurenů, Dark Iron trpaslíků a Lightforged draeneiů je jasné, proč se přidají k dané frakci. Ti jsou zkrátka součástí již hratelných ras.

Odkud se vezmou Void elfové, je zatím záhadou. Že by měli něco společného s Allerií Windrunner?

Pokud vás ale zaráží, že nightborne jsou přístupní pro Hordu a ne pro Alianci jako verze nočních elfů (z nichž koneckonců nightborne pocházejí), měli jsme drobnou nápovědu už v patchi 7.3. Možná jste zaznamenali, že na Argus nás doprovázel jeden zástupce nightborne – Silgryn, jeden z významných členů suramarského odboje. Pokud jste dávali pozor, mohli jste si všimnout, že on a Lady Liadrin nejen že se na Vindicaaru zdržují na stejném místě, ale také spolu zapředli pár podnětných rozhovorů. Silgryn se zajímal, kde berou krvaví elfové sílu postupovat vpřed, a Liadrin mu vysvětlila, že velkou sílu našli ve spojenectví s Hordou. Silgryn poté podotkl, že mu Lidrin předestřela velmi cennou perspektivu a že teď má hodně o čem přemýšlet. (Video zde.)

 

Dá se očekávat, že právě takovým sounáležitostem se budou věnovat ony questové linie, které přivedou výše zmíněné subrasy do řad Aliance a Hordy.

Liadrin a Silgryn
Liadrin a Silgryn na Vindicaaru

 

Co říkáte na nové hratelné subrasy? Za kterou se určitě chystáte hrát?

 

Zdroje:

WoWhead

Worldofwarcraft.com

Icy Veins

 


Redakci Blizzfanu podporuje obchod Gamebrand, který nabízí širokou škálu herního merchandise a příslušenství. Pokud nás chcete podpořit, nakupte si tam něco přes tento odkaz.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir thomspon 29.11.2017 17:44

Zdravím , co kdyby do hry přidaly vrykuly jako hratelnou rasu , jak by to bylo s nima a bylo by vůbec možný aby byli hratelní ? Moc toho o jejich loru nevím :/

Bellatrix 29.11.2017 18:28

Vrykulové jsou předchůdci lidí. Bylo by super, kdyby byli další hratelná "verze" lidí. Technicky by tomu nic bránit nemělo, aby se z nich dala udělat hratelná rasa, tak uvidíme, co pro nás Blizz do budoucna nachystá.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Sir thomspon 30.11.2017 16:26

@Bellatrix Mě by se taky právě líbili jako hratelná rasa ,jen by museli změnit jejich velikost a kdyby je přidaly tak by bylo nejlepší kdyby byli u hordy jen jak říkám nevím jak to teď s nima je takže nevím ke komu by se přidaly

Bellatrix 07.11.2017 18:47

Článek aktualizován, přidány nové informace.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 11:24

Chtěl bych upozornit na chybu v článku. Ani na Blizzconu, ani ve zdrojovém článku se nepíše o tom, že současné rasy budeme moct změnit na classy nové. Zatím jediné infomace jsou takové, že buď budeme muset vyexpit postavy nové v nových rasách, nebo zaplatit race change. Ze článku to vypadá, že budeme moct rasy změnit zadarmo a to nebylo nikde potvrzeno.

Bellatrix 07.11.2017 12:12

Moc nechápu, na co narážíš. Já vycházela z toho, co píše WoWhead: "Once you complete the chain for a race you can then create characters of that race, which start at level 20." Nic jiného jsem ohledně mechaniky tvorby nových postav neřešila, právě proto, že se nic dalšího neví.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 12:21

@Bellatrix "(resp. možnost customizovat si příslušnou rasu do nové podoby – např. z "obyčejného" trolla si budete moci udělat Zandalari trolla nebo z "obyčejného" draeneie Lightforged draeneie)"
Z tohodle je jasně patrné, že z trolla/draeneie co máš dnes buděs moc pomocí customizace udělat Zandalari resp. Lightforge rasu. Tak to není, jsou to oddělené rasy. Ty nové postavy bude možné customizovat, ale aby jsi z obyčejného trolla udělala Zandalari trolla je potřeba koupit race change.

Bellatrix 07.11.2017 13:05

@Zion Zdroj, prosím. Ať to můžu upravit.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 15:02

@Bellatrix
Kde je zdroj pro tvoje tvrzení, že z "normálního" trolla uděláš Zandalari?

Já vycházím z Blizzcon panelu What's next. Viz. zde: http://warcraft.blizzplanet.com/blog/comments/blizzcon-2017-world-warcraft-battle-azeroth-panel-transcript/5

"Now allied races, like regular races, have new racials, that are appropriately flavoredful for where they are coming from. Varied customization as makes sense for some of the races: like the Lightforged draenei have various holy markings across their body that you can customize, lots of facial hair options of course for the Dark Iron dwarves, with their ember-flecked beards from their time by the forge."

"Now, you can race-change if you want, once you have unlocked them. You can boost an allied race. We don’t want to limit those options. if you have played, let’s say, a dwarven paladin for years, but in your heart of hearts you have always wished you could be a Dark Iron Dwarven paladin, we don’t want to make you make a new character, or abandon your main to make that happen."

Bellatrix 07.11.2017 15:29

@Zion Ale já to nemyslela tak, že si svou existující postavu trolla najednou přehodíš na Zandalari. Ale že v rámci customizace trolla se ti odemkne možnost těch "Zandalari" prvků, nebo v rámci customizace draeneie možnost "Lightforged" prvků atd. Tak jsem to pochopila z toho popisu lidí z WoWheadu, co měli možnost si vyzkoušet demo. Možná jsem to pochopila špatně, nevím. Jen se mi úplně nezdálo, že by se v systému volby postavy najednou objevilo šest nových voleb ras, ani nemluvě o těch dalších, co prý přidají někdy v průběhu datadisku. Ale jak říkám, možná jsem to špatně pochopila.

A kde je v tom úryvku řeč o tom, že si budeš muset platit za race change?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 07.11.2017 15:31

@Bellatrix Protože to "Now, you can race-change if you want" já chápu jenom jako alternativu. Že máš dejme tomu trolla a pak se rozhodneš, že z něj chceš mít Zandalari, tak si zařídíš race change. Ale Zandalari si můžeš založit i bez toho. Prostě jako nový char. Ten bude pak začínat na levelu 20.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 15:36

@Bellatrix
Tak by to možná chtělo napsat trochu jinak. Setkal jsem se u několika lidí s názorem, že např. z Draeneie teď uděláš Lightforge Draenei aniž by člověk musel dělat race change a jako zdroj té informace citovali tvůj článek.

Bellatrix 07.11.2017 15:53

@Zion Však ano, tak to podle mě bude. Já to chápu tak, že ve chvíli, kdy doděláš tu příslušnou questovou linku, tak se ti v interface tvorby postavy zpřístupní možnost customizace např. trolla na Zandalari trolla. Nikde nebylo řečené, že v tom bude hrát jakoukoli roli race change. Ten úryvek, který jsi ty citoval, hovoří o tom, že si MŮŽEŠ za pomoci race change změnit trolla na Zandalari trolla. Ale to je jenom alternativa, chápeš? Ne základní postup tvorby Zandalari trolla.
Pročetla jsem články na WoWheadu, Blizzardwatch, Icy Veins a MMO-champion a ze všech mi vyplývá to, jak to mám napsáno já.
Viz například článek z Icy Veins, který vysvětluje princip Heritage armor: "It's a reward to show off your accomplishments and it is earned from leveling your Alied Hero character from 20 to 110. If you're buying a race change, you won't get it." To znamená, že v případě, že podstoupíš race change, budeš dokonce znevýhodněn.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 16:26

@Bellatrix

Když dokončíš ten chain quest, tak se ti odemkne možnost vytvořit novou postavu té rasy. Jako ted tvoříš postavu a vybíráš, jestli je gnome, human, draenei, tak na BoA budeš mít možnost vytvořit i Lightforge Draenei, Dark Iron Dwarf a nebo Void Elf a vice versa u hordy. Na tom se shodneme, ne? Jenže, jak to máš napsané ty, tak to zní, jakože z Dwarfa co máš teď (založeného před datadiskem) budeš moct udělat Dark Iron Dwarfa aniž by to byl race change. Což

Bellatrix 07.11.2017 16:33

@Zion Víš co, asi mi radši přesně vykopíruj tu část článku, kde to podle tebe zní tak, jak píšeš. Protože já to tam prostě nevidím. Klidně to přepíšu nějak trochu jinak, ale prostě tam to, na co ty narážíš, nevidím.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zion 07.11.2017 16:42

@Bellatrix

Je to ta část, kterou jsem citoval výše. Píšeš, že si příslušnou (starou) rasu budeš moct customizovat do nové podoby, tj. udělat z obyčejného trolla Zandalari trolla. To je podle mě zavádějící ze dvou důvodu. Za prvé to podle mě budou dvě volby při tvorbě postavy. Buď ta postava bude dnešní troll (Darkspear) nebo nový Zandalari troll. Zandalari trolla nevytvoříš customizací starého, ale vytvoříš přímo Zandalari trolla, kterého je možné customizovat (tetovaní, kly.. w/e). Za druhé si to podle mě spoustu lidí vykládá tak, že budou mít možnost změnit si svého současného trolla na Zandalari trolla, aniž by si kupovali race change. Což nebude možné.

Pokud se mnou nesouhlasíš, nebo mysliš, že je to napsané jednoznačně, tak je to tvůj článek a tvé rozhodnutí. Já se jen snažím upozornit na něco, co je podle mě chyba.

Bellatrix 07.11.2017 18:46

@Zion Trochu jsem to překopala. Je to teď pochopitelnější?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Miťosk 07.11.2017 20:47

@Bellatrix zion je v zione

Zion 07.11.2017 23:22

@Bellatrix

ano, myslím, že takhle je to lepší

Praotectrekkie 04.11.2017 16:45

Void elfové už jsou na Wowpedii (https://wow.gamepedia.com/Void_elf), opravdu spolupracoují s Alerií a ta na sebe dovevde brát jejich podobu (jako v dunegeonu Seat of the Triumvirate).

Akari 04.11.2017 14:01

Ony to nejsou ani tak sub-race, teda podle té jejich verze na Blizzconu mají tyto rasy svoji vlastní část ve vytváření postavy, takže se k žádné stávající nepřidají jako sub-race, teda my všichni víme, že podobnost je tam samozřejmě dost velká a zatím to vypadá, že každá rasa dostane menší vylepšení

Tauren --> Highmountain Tauren
Dasrkspear troll --> Zandalari troll
Dwarf --> Dark Iron Dwarf
Draenei --> Lightforged draenei
Void elf --> Blood Elf (ale za alianci)
Nightborne --> Night Elf (ale za hordu)

co příště, bude to tak pokračovat dál?

Orc --> Mag'har Orc?
Undead --> Elf Undead?
Gnome --> Leper Gnome?
Human --> Kul Tiras Human?
Goblin --> ????
Worgen --> ????

Sirena 04.11.2017 14:09

Goblin --> gilgoblin

Heakler 05.11.2017 23:24

Dle mého k orkům když už, tak přidají Dragonmaw Orky, vypadají zajímavěji a teď když už jsou zase součástí Hordy a budou se muset vystěhovat z Twilight Highlands pravděpodobně na Kalimdor, tak proč ne. Leper gnómů bylo po výbuchu atomovky více než normálních gnómů, tak proč ne. U Goblinů bych klidně rád viděl Hobgobliny ale vidím to tak, že ty by Blizz nepřidal.

Jikonekt 04.11.2017 13:11

Sice mam osum postav na Horde a jen jednu u Alliance, ale uznavam ze nove rasy ma podle meho Alliance hezci.... :_)

Esperanta 04.11.2017 12:59

Když jsem hrála za Hordu, vždycky jsem si vybrala trollku. Bohužel v Legionu jsem měla čas jen na jednu postavu a tak jsem si prostě vybrala Asimerii, kterou mám už šíleně dlouho. Nejvíc se v levlení lišil questovou linií asi jen Stormheim a zbytek měl celkem dost minoritní změny. Teď budu mít konečně důvod si zahrát pořádně za obě frakce, protože se vsadím, že ty questové linie budou hodně rozdílné. A rozhodně beru Zandalari trolla. Konečně!!!

jawed 04.11.2017 13:02

to bol vždy dôvod prečo som chcel hrať za obidve strany ale až teraz to bude poriadne poznať na tie rozdiely som zvedavý

jawed 04.11.2017 12:52

ja hrám aj za hordu aj alianciu...s sub rasami budem mať STRAŠNE vela altov

malfurik 04.11.2017 12:47

Teším sa na nové sub-rasy,Aliancia alebo horda ?

Martins911 04.11.2017 12:43

No to bude spíš pro ty co baví stále expit dokola

Jikonekt 04.11.2017 13:16

Staci si koupit zmenu rasy... jestli to nejak neomezej, ale nevidim duvod... ono tehc sest novejch ras je podle me i dobrej ekonomickej tah od Blizzardu na penize, protoze spousta lidi si hned po vyjiti nakoupi Race Change za 25 ecek nebo za dva tokeny... :_)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet