Nový datadisk: Dragonflight

  Dragonflight    Dragon Isles   

Leaky se potvrdily, podíváme se na Dragon Isles. A hlavním tématem, zcela nepřekvapivě, budou draci.

  • 5 nových zón, 4 z toho jsou levelovací
  • Nová hratelná rasa: Drakthyr s vlastní startovací lokací
  • Nová třída postav: Evoker, dostupný pouze pro Drathyry
  • Revamp talentů a profesí
  • Revamp UI
  • Budete si moct vytvořit vlastního mounta
  • Maximální level 70


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Martins911 19.04.2022 18:31

I když jsme toho zase tolik nedostali naději mi to dává už jenom to že si konečně řekli že to ui je naprd

Galifry 19.04.2022 19:08

Hlavně talent system, konečně.

Martins911 20.04.2022 05:45

@Galifry já jsem teda ty první roky na ty talenty taky nadával ale pak mi to už bylo jedno on se stejně každý koukne na guide a udělá to podle toho kde jsem zkoušel tak to byli pvp talenty. Ale podle mě toho ukázali fakt minimum nebo řekli když to srovnán oproti ostatním datadiskům.

Galifry 20.04.2022 08:16

@Martins911 tak protože už se na předcházejících datadiscích dávno pracovalo. Teď teprve dodelavaji Sl a DF je ve fázi v podstatě konceptu.

degenwow 20.04.2022 09:49

@Galifry přesně, ten talent systém kdy máš nejprve strom na classu a zároven strom na tvoji specializaci je podle mě dost masakr

Lockdaar 20.04.2022 10:39

@Martins911 je celkem fajn, že sice teď dostaneme nový talent strom na "starém principu", kde si konečně budeme moct zase vytouženě naklikávat talent pointy s novým lvlem, ale nejvtipnější na tom asi bude, že si stejně většina lidí otevře pak wowhead a pojede ty talenty podle nejlepšího buildu (vzorce) pro konkrétní věc (pvp, pve, raidy atd.) jako už kolikrát v minulosti u předešlých expanzí - doteď si ještě pamatuju, jak tehdy v BC některý guildy zaměřený na high-end pve kontrolovali při přihlášce k nim do guildy, jak máte poskládaný talenty, respektive jestli je máte přesně poskládaný podle nejlepšího vzorce pro pve na vaši classu. Nějakou unikátnost že budete mít možnost zcela vlastního buildu bych v tom asi nehledal, kterou se lidi oháněli tehdy u talent systémů z vanilly/BC nebo wotlk - sice reálně si můžete samozřejmě naklikat co chcete, v čemž ta unikátnost určitě je, ale otázka je k čemu vám to bude, když s tím vlastním buildem nebudete třeba točit nejlepší možný DPS v raidech nebo s ním nic nevydržíte v pvp jako s jiným, který na to bude přímo dělaný/uzpůsobený?
Nicméně nutno říct, že takhle ty 2 talent stromy vypadají pozoruhodně, bude zajímavý vidět, jak to bude pak fungovat a jak se s tím bude hrát až to vyjde.

Martins911 20.04.2022 12:43

@Lockdaar za mě jak jsem psal ty talenty to je vlastně to nejmenší spíš jsem zvědav z nové classy taky to konečně vypadá na smysluplné změny v profesích asi toho bude více ale jak psal galifry vypadá to na velmi velmi early verzi

Lockdaar 20.04.2022 15:13

@Martins911 na tu classu jsem taky zvědavý, je to ale bohužel pak další přítěž pro balanc, sice chápu, že to vše dobře tématicky ladí s tou expanzí, ale class je ve wow řekl bych více než dostatek - a asi si to zřejmě už moc dobře uvědomuje i dev class tým, proto nejspíš má ten Evoker jenom 2 specializace a ne 3 jako ostatní classy. S každou další classou se to bohužel zákonitě stává těžší a horší na balanc, na který permanentně skoro každý nadává, ale další novou rasu/classu by paradoxně zase hodně lidí chtělo a asi si zároveň moc neuvědomují, co vše to pak obnáší a jaké to má pak dopady na gameplay... a je asi jedno, jestli se o to stará tým o 5 lidech nebo třeba o 30, z principu to tak vždycky vychází že čím víc věcí tam je, tím je s tím větší a často i těžší práce, zvláště jestli ta classa má být aspoň trochu komplexnější a propracovaná

Galifry 20.04.2022 17:53

@Martins911 Před tím jsem nenapsal celou myšlenku. Ono až tak nezáleží na formě talentů jako takové, ale hlavně na tom, že budou tvořit specy. Nebude žádný nesmyslný systém borrowed power, který se musí každý datadisk balancovat a ladit znovu a zabírá to čas. A tohle se samozřejmě bude lépe dělat než s tou současnou formou o pár talentech. Papírově je to podle mě mnohem lepší, uvidíme jaké bude provedení.

Co se Evokera týče, tak ten mě teda nechal úplně chladným. Jsem ale zvědav jak se wowkaři budou tvářit na ten playstyle, protože mám pocit, že to bude fungovat podobně jako v TESU. No a pokud někoho kdo je zvyklý na WoW od TESA něco odradí, tak je to ten "combat system" a playstyle. Ostatně i ta rasa vypadá dost jako Argoniani v Elder Scrolls.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet