Rozhovor No. 2

Ohlasy na minulý rozhovor byly v celku dobré, takže jsem se rozhodl i nadalé v této věci pokračovat. Nyní jsem vyzpovídal člověka, který si říká Agent. Je to GM guildy, RL raid skupiny a i člověk, který má zatím na serveru nejvíc splněných achievementů. Ostatně víc prozrazovat nebudu. Vše nejen o něm zjistíte v našem druhém rozhovoru.

Light: Ahoj, mohl by ses nám trošku představit?
Agent: Ahoj, jmenuji se David. Je mi 28 a bydlím v menším městě poblíž Ostravy.
L: Jak dlouho hraješ WoW a jak jsi se vůbec k této hře dostal?
A: K WoW jsem se dostal náhodou, přes kamarády tady ve městě. Cca. před 5 lety. Chvíli jsem hrál na našem soukromém serveru, ale to nebylo ono. Tak jsem si to koupil a zkusil štěstí na ofiku.
L: Jsi GM guildy (Chrocht), která je na tomto serveru ( Thunderhorn ) asi nejpočetnější. Jak stíháš vedení guildy? Stíháš při tom i normálně zít?
A: K vedení guildy jsem se dostal nedávno. Cca. před třemi měsíci po GM, který přestal (snad ne na dobro) hrát. Více méně jsem nic nemusel zařizovat, všechno je v provozu a guilda funguje jak má, prakticky žáné povinnosti jako GM nemám. Pouze se starám o přijímání nových členů a o dodržování pravidel. Na to samozřejmě nejsem sám, pomáhá mi část officírů. Ještě k tvé druhé otázce: Jsem gambler závislák, takže samozřejmě můj volný čas propadá vylepšování charakteru druida, kterého hraju. Nicméně normálně pracuju jako technik počítačové firmy.
L: Když už jsme nakousli Chroch, mohl by jsi nám říct, jak tato guilda vznikla?
A: Guilda Chrocht vznikla před 5 lety, jako uskupení party lidí, kteří se znali v RL, ale i z jiných onlinovek.
L: Kolik členů guilda má? A jsi spokojen s jejím osazenstvem?
A: Guilda má plných 500 členů, ale samozřejmě obsazení se mění. Přicházejí noví lidé a další odcházejí. Buď ze hry, na jiný server nebo do jiné guildy. Máme tady hráče starší 40 let i hráče těsně přes 10. S hráči sem naprosto spokojen a zatím jsem se pokaždé domluvil s každým, pokud byl nějaký problém.
L: Vím že jsi RL Raiders, ale k tomu se vrátíme později. Chtěl bych se zeptat jestli jste jako guilda dosáhli nějakých významnějších úspěchů?
A: Do prvního datadisku se guilda rozrůstala. Přicházelo hodně členů a zrovna když jsme byly na vzestupu přišel Burning Crusade a v tom jsme se jako guilda už dostali v progressu na čelní místa na serveru. V druhém datadisku už pokračovala podobná skupina s menšími změnami členů a dostali jsme se dlouhodobě na 1. místo v progressu. A to jak v zabití bossů, tak achievementů. Z větší části to jsou dnešní členové Chrochtu+lidé co z guildy odešli nebo založili svoji vlastní.
L: Jak to vidíš s guildou v budoucnu?
A: Měl jsem v plánu se před datadiskem postarat o solidní skupinu hráčů, ve které se budou sami tvořit herní skupiny lidí, party na instance nebo questy, když je potřeba. Myslím, že tohoto stavu se nám podařilo dosáhnout. Máme tady dostatek hráčů a minimálně do dalšího datadisku tady Chrocht bude a bude se snažit splnit všechno co si Blizzard naplánoval stvořit :)
L: Nyní něco o Raiders. Zkus nám představit toto "elitní" uskupení a vůbec, pověz nám, jak Raiders vznikli?
A: Raiders vznikli v BC, když se změnil systém instancí a hry celkově. Žádné masivní 40ti členné raidy, ale 10ti a 25ti členné instance.Bylo potřeba zredukovat množství hráčů a krapet probrat ty, co se na raidu jen vezli a ti co opravdu umí hrát. Skupinu založili člennové guildy, většina hráčů s námi chodí do instancí už o začátku, tzn. 4 roky.
L: Ok...Na tohle se prostě musím zeptat. Jak jsi na tom s achievementy a baví tě vůbec tento nový "systém"?
A: Na to ses snad neměl ptát :) Nový systém je užasný, přesně tohle jsem tady potřeboval. Bohužel jsem tomu uplně propadl a dělám jeden za druhým. Momentálně jsem na skore 8415 bodů a jsem zde na serveru první se solidním náskokem :) Na ty nejlepší to nestačí, ale dělám co můžu.
L: hehe....A mohl by jsi nám prozradit svůj played time?
A: Samozřejmě. Bez jednoho dne je to rok.
L: díky...A otázka na závěr. Co nejvtipnějšího se stalo v guildě od jejího založení?
A: Nejvtipnější jsou samozřejmě srazy. Na těch zjistíš že nejsi jen ty takový blázen. Sedíš tam s partou lidí a dokážete si hodiny a hodiny povídat o legračních zážitcích z raidu a instancí. A to probíráme tak dlouho, až z toho jsou zase historky druhý den. Jinak je to parta lidí, takže samozřejmě se tady pravidelně zásobujeme legračními situacemi z rl, vtipnými otázkami začátečníků nebo zajímavých situací tady ve hře.
L: hehe...ok..díky za rozhovor.
A: Jj..Tady děkuju. Nemáš zač.

PS: Tato novinka má již pořadové číslo 550.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet