Shadowlands – Upravený model Jailera, další modely

  jailer    torghast    model   

Prolézání alfy Shadowlands přineslo zajímavé poznatky – uživatel Twitche našel aktualizovaný model Žalářníka (Jailer), dále Soudkyni (Arbiter) a také kováře, který vykoval Frostmourne a Helm of Domination a který nám bude craftit legendárky.

 

Uživatel Twitche jménem RaevenCCA takhle jednoho krásného dne prozkoumával, co všechno dosud nabízí alfa Shadowlands, a podařilo se mu naglitchovat se do prostor, kde má Blizzard naspawnovaná některá důležitá NPC z nového datadisku. RaevenCCA tam sice nejspíš neměl co dělat, ale my teď díky němu víme, že Žalářník bude vypadat o dost zajímavěji, než jak naznačoval jeho původní model. A možná to ani není jeho finální forma...!

Nový model Žalářníka

 

Starý model

 

Není to sice zas tak výrazná změna, ale stačí na to, aby Žalářník najednou vypadal mnohonásobně impozantněji. A když si ho s těmito zářícími tetováními a očima představíte, jak se nad námi tyčí z takového výšky...

Také asi nebude náhoda, že jeho tetování, oči i ozdobičky na zbroji září ledovou modrou, kterou známe od death knightů nebo třeba z run Frostmournu.

 

A když už je řeč o Frostmournu, ten byl podle nového Shadowlands lore vykován právě v Shadowlands. Ikonický runový meč a stejně tak Helm of Domination, Lich Kingovu helmu, vykovala bytost známá jako Runesage (Runový mudrc, v češtině by se snad dal nazvat jako Runotepec). Ten provádí svou práci na místě zvaném Forge of Domination, Výheň/Kovárna nadvlády. Tato kovárna se nachází v nitru věže Torghast.

Runesage a jeho kovárna budou mít i důležitou gameplayovou funkci. Budou nám totiž poskytovat nový systém na craftění našich vlastních legendárek. Jako materiál nám budou sloužit runy, které budeme sbírat v Torghastu. Více o legendárkách v Shadowlands zde.

 

Z modelu runového kováře jste si nejspíš všimli, že v Torghastu asi nebude pracovat tak úplně dobrovolně – leda by měl fetiš na spoutávání se masivními okovy. S ohledem na to, že dříve pracoval pro Žalářníka, ale v Shadowlands bude pracovat pro nás a craftit nám legendárky, se tedy dá usuzovat, že ho z Torghastu a jeho (nejspíš) nedobrovolné služby zachráníme.

 

A nakonec tu máme Soudkyni (Arbiter) – tajemnou prastarou bytost, která soudí duše, co přijdou do Shadowlands, a přiděluje je k příslušné Covenant podle toho, jaký osud si zasluhují.

Níže se můžete podívat na videa, jak RaevenCCA jednotlivá NPC nalezl. I pokud neumíte španělsky, je poměrně zábavné poslouchat jeho nadšené brebentění, když se mu v potemnělé nicotě podaří narazit na významné NPC. Pokud někdo porozumíte něco jiného kromě "puta" a "EL ARBITRO!", dejte vědět do komentářů.

 

Žalářník

 

Runesage

 

Soudkyně

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Filias 12.07.2020 15:05

EL ARBITRO!

Batole 14.05.2020 20:53

Žalářník se celkem podobá Azogovi z Hobita.

Galifry 14.05.2020 18:16

Těch referencí na Pány děsu je opravdu hodně. Model Denathria, Castle Nathria (Nathria - Nathrezim). Myslím, že měli přístup do Shadowlands, tvrdím to od začátku, ale jsou to mistři lháři a manipulátoři a tu zbroj a meč nemuseli vyrobit. Vzhledem k pozici v jaký se Runesage nachází a Steve Danuser řekl, že Forge je teď rozbitá, takže hádám, že dělal něco, co se někomu nelíbilo.

Na druhou stranu když Legie stvořila Lich Kinga, tak Páni děsu Ner'zhula mučili aby ho zlomili, ale smrtí ho provedl sám Kil'jaeden. Takže s tím napojením Legie na magii smrti a další zboží Shadowlands to nemusí být až tak jednoduché. Jak jsem psal k jinýmu článku, SL jsou jak cedník a může si tam vlízt kdejaký kosmický neřád.

Lethal 14.05.2020 17:53

Uprimne? Neskutocne sa bojim ako to cele dopadne. Blizzard uz zacina prepojovat veci, ktore mozno az tak nepasuju k sebe. Osobne pochybujem, ze pred par rokmi Blizzard vobec planoval taketo smerovanie lore a uz vobec nie prepojenie medzi legiou a shadowlands, navyse ten svet je uz tak obsahovo obrovsky, ze dochadza k recyklacii, len v novom kabate (Sylvanas/Garrosh - aj ked Blizzard hovoril, ze je to uplne ine, no bohuzial pointa ostava rovnaka). Navyse si myslim, ze by sa uz nemali velmi sustredovat na retcony, od davna ma zaujima samotne lore a naozaj tie zmeny tomu len a len skodia. Dufam ale, ze Blizzard mi vytrie zrak a dostaneme paradny zazitok.

cerberos 14.05.2020 16:37

a já měl za to že Frostmourne vykovali dreadlordři

Bellatrix 14.05.2020 17:00

Podle dřívějšího lore ano. Podle nového lore vznikl v Shadowlands rukou tohoto runového kováře. Ale možná Blizzard vymyslí nějaké napojení dreadlordů na Shadowlands.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 14.05.2020 17:08

Nic nemusí naznačovat tomu, že nevykovali. Je neobvyklé, že jsou zvaní Dreadlordi a zároveň Nathrezimové. Dreadlordi jinak řečeno pánové děsu mohli získat tohle jméno děním které je v dávné minulosti představovalo. Proč by pánem děsu nemohl být i tenhle Runesage co ukoval Frostmourn? Nathrezimové které dnes známe si tak mohli začít říkat až později.

Sirena 14.05.2020 12:54

Zajímalo by mě... To měla Legie propojení se Shadowlands? Protože pokud vím, tak dala (konkrétně Kil'jaeden) stvořit Lich Kinga, aby jim připravil cestu na Azeroth, a že je tedy helma i Frostmourne také dílem Legie.... Jak je pak možné, že je Icecrown propojený s věží Torghast, když byla citadela postavena až Ner'zhulem prakticky před nedávnem?

Bellatrix 14.05.2020 14:45

Ano, tohle všechno je potřeba, aby Blizzard vysvětlil. Protože dle nového lore Frostmourne i helma vznikly v Shadowlands. Takže buď kompletní retcon, nebo se vymyslí napojení Shadowlands na Legii.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 14.05.2020 12:37

Myslím že je celkem viditelné, že Žalárník bude chtít zaplnit své místo v hrudi tím co má Arbiter.
Pokud jinak se člověk podíve na video, může tam spatřit u Arbiter i zvon, který je pomalovaný a značí pandarenskou malbu, takže předpokládám se bude vyprávět příběh. A jelikož tam vidíme Ragnarose a Blackrock Mountain, které pro něj bylo vězením po pádu černé říše a zkrocení elementů tak se budeme točit v příběhu prehistorického Azerothu, při tvoření řádu na Azerothu.
U Runesage přesně takhle bych si představoval umučeného a vyhladovělého Vrykula. To by nám objasnilo jejich umění runové magie a když se podívem líp na něj, tak vidíme že mu zmutovaly drápy, což připomíná opět mutaci vampýrismu a tu by se dalo vrátit k prezentaci Metzena kdy na blizzconu 07 prezentoval Vrykuly na Northrendu jako Vampýry, takže s myšlenkou jejich zamoření dost pracovali a vrátali se k ní částěčně na Legion. Potom je vidět, že už podlehli i prokletí masa, takže se to odehrávalo chvíli po té události. Když se vrátím k mé předchozí myšlence že sdíleli osud s Temnýma trollama tak protože by tenhle Runesage byl taky prokletý Vampýrismem, tak o to mohl mít větší spolupráci s budoucíma Nathrezimama a vypracovat pro ně speciální nám známe artefacty. Opravdu věřím že kolem Frostmourne a přilby dominance nebudou žádne retcony jak si někteří myslí.

PandaEl 14.05.2020 10:27

Nerozumiem zmene dizajnu "žalárnika". Veď napríklad na videu, vyzeral presne ako ten zo cinematicu či v nejakom tom videu, kde pred neho preletí sylvanas a je tam jeho silueta. Všetky reťaze, zbroj atď. vyzerá úplne inak. A nie náhodou sa podobá na concepty art (ten šedivý "žalárnik" z concept artov). Možno im evokoval "toho najvyššieho" z Biblie. Ale potom ho nemali dávať do videa. A ďalší retcon frostmourne sa už nevyjadrujem.

Zullis 14.05.2020 12:12

Dám jednu radu, pokud něčemu nerozumíš, nevyjadřuj se k něčemu negativním postojem a radši počkej až ti věci začnou dávat smysl, nebo si o nich zjisti víc.

PandaEl 14.05.2020 13:56

@Zullis neviem na čo teraz narážaš. Silueta znázorňovala výzor žalárnika na concept artu, nie výzor z alfy. Vznik frostmournu je retcon, tak o čom melieš?

PandaEl 14.05.2020 13:58

@Zullis okrem iného vychádzam z toho, čo nám je známe a nekonšpirujem tu ako ty v príspevku. Doteraz blizz v novinkách nijak výrazne neprekvapil, prečo by mal teraz?

Zullis 14.05.2020 14:37

@PandaEl Pokud vycházíš z kousku náhledu toho co je ti prezentováno před nosem a neznáš celou pravdu, proč pak rozšiřuješ svůj negativní pohled na danou věc? Není lepší se vyjádřit až znáš celou pravdu? Co já jsem napsal vycházím z věcí, které jsou taky známe, ale implementované za cele roky v příběhu a svůj pohled nevyjadřuju žádným pozitivním, ani negativním postojem.
To že žalárník nevypadá jak na concept artu tě nenapadlo že je třeba proto, protože bude mít nějaký příběh a tohle není jeho jediný model který nám přednesou? A Frostmourne opět se ti z toho co jen ted vidíš může zdát jako retcon. Dej tomu čas a uvidíš že vyjadřovat negativní postoj z nedostatku znalostí nemělo smysl.

Bellatrix 14.05.2020 14:54

Že něco vypadá jinak než na concept artu je úplně běžné. A jak už bylo zmíněno, může mít víc modelů.

Co se týče Frostmournu vyrobeného v Shadowlands, tak tam může jít Blizzard buď cestou retconu, nebo vymyslet nové lore propojující Shadowlands a Legii. Takže tam taky zatím není nad čím spekulovat, dokud nevíme, jakou cestou se vydá. A je dost pravděpodobné, že se vydá tou druhou cestou, takže...

Šéfredaktor WoWfan.cz

PandaEl 14.05.2020 15:19

@Zullis ale veď je to môj osobný postoj. A nijak negatívne ho nevyobrazujem. S concept artu nemusím nič vyvodzovať to je pravda. Ale čo sa týka príbehu tam mám pochybnosti. Už vymýšľanie si rôznych odbočiek je únava materiálu. Neviem či podľa teba môžu byť všetci len šťastní s vývojom situácie a nemôžu nič komentovať?

Zullis 14.05.2020 15:52

@PandaEl Ve znění jakém jsi svůj příspěvek přednesl je negativní pohled na věc. K tvému příspěvku jsem se vyjádřil jen proto, protože je z nedostatku znalostí a sdílený s ostatníma. Pokud by jsi napsal něco když by jsi znal celý záměr tak bych to bral jako v pořádku. Každopádně vyjadřovat se může každý jak chce, taky je můj osobní postoj že předčasně se vyjádřit a chtít sdílet neúplný pohled s ostatníma je zbytečné. Že můžeš mít pochybnosti o příběhu to chápu, ale únavu materiálu bych to bral tehdy, když by odbočky vymýšleli z ničeho, ne z něčeho co doplnuje minulost příběhu a navazuje to na spoustu věcí, které nebyly vysvětleny úplně.

PandaEl 14.05.2020 20:48

@Zullis čítam tu tvoje veci a to je presne o únave materiálu a nie o tom, či mám alebo nemám znalosť. Ani ty to nevieš tak ako ja to nemusím vedieť. Vychádzam len z dostatočného data setu blizzarďackých príbehov z minulosti. Zatiaľ čo ty si vytváraš len pre seba akože súvisiace veci. Zatiaľ. Prečo má blizz tendenciu stále niečo nadpájať a dotvárať, keď to dokonale fungovalo doteraz? Prečo vytvárajú retcony? Lebo proste ten príbeh niekedy nedáva logiku čo z pohľadu histórie vytvorili alebo kam sa s ním dostali. To, že si nevedia ustrážiť lore je jednoducho amatérske a súvisiace s tým, aby sa hra hýbala dopredu.

Sarder 14.05.2020 09:39

Ta sudkyňa vyzerá dobre, žiaľ ale žalárnik sa mi furt nepáči.

svina 14.05.2020 09:28

Ikonický runový meč zničený "obyčejným" Ashbringerem. Ironic.

Sarder 14.05.2020 09:38

No tam asi hral významnú rolu ten boost svetla inak by to nedal.

svina 14.05.2020 18:34

@Sarder Jojo Světlo vyřeší vše, to je něco jako Síla ve SW. Jak zaplnit plot hole - to bylo Světlo. Tak proč se vlastně účastnit takových konfliktů, Světlo udělá všechno za nás!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet