Trpaslíci (Dwarf)

  Dwarf    Ironforge    Aliance   

Historie

Trpaslíci v podstatě sdílejí svůj původ na Azerothu s lidmi - byly to výtvory Titánů, které jim pomáhaly v budování nového světa. Vedle titan-forged (Vytepaných) se zde nacházeli tzv. Earthen. Když Titáni zjistili, že se Starými Bohy nemohou jen tak skoncovat, uvěznili je pod povrchem Azerothu.

 

Tyto stvůry však chtěly znovu obnovit svou zašlou říši plnou chaosu a přivést Azeroth zpět do dob minulých. Yogg-Saronovi se podařilo titánské výtvory nakazit tzv. Curse of Flesh (kletbou masa), která je postupně přeměňovala na smrtelníky z masa a kostí. Na Eartheny to však mělo katastrofický dopad. Začali se deformovat a proměňovat natolik, až se z nich stala rasa krvelačných a nemyslících monster, později zvaných troggové. Titáni kletbu sice zcela zvrátit nemohli, ale mohli zmírnit její účinky. 

 

Troggové tedy v důsledku toho byli uzamknuti do jednoho z titánských měst - Uldamanu - a díky Titánům se z těch ještě spasitelných Earthenů stávala smrtelnická rasa, která se sice skládala z masa a kostí, avšak jejich tělo se dále nedeformovalo. Tímto vznikla rasa trpaslíků. 

 

Trpaslíci stále disponovali jistými vlastnostmi Earthenů - cítili spojitost se samotnou zemí. V průběhu Sunderingu (rozdělení světa) během Války Prastarých (War of the Ancients) stále cítili ohromnou bolest, tudíž putovali zpět do míst svého zrození, titánských měst, Uldamanu nevýjimaje. Ti, co putovali do Uldamanu, z něj za krátkou dobu zmizeli a založili si království, které pojmenovali Ironforge v oblasti zvané Dun Morogh. Časem se setkali s lidmi z Arathoru a tyto dvě rasy uzavřely spojenectví, které trvá až dodnes. To ale netušili, že je čekají i krušnější časy.

 

Trpaslíci z Ironforge byli dříve součástí jediného klanu nesoucí stejný název jako jejich město. Později se však rozštěpili do tří klanů - Bronzebeard, Wildhammer a Dark Iron. Klany spolu mnohdy nesouhlasily a měly odlišný pohled na jisté věci, ale na uzdě je dokázal držet tehdejší král - Modimus Anvilmar. Vše však skončilo s jeho smrtí. Trpaslíci se nakonec ocitli v občanské válce, která je v historii známa jako Válka Tří Kladiv (War of Three Hammers), což mělo za důsledek, že se každý klan usídlil jinde, ale nakonec byli Bronzebeardi a Wildhammeři nuceni spojit síly proti Dark Iron klanu, jelikož omylem vyvolali nedaleko Redridge Mountains Ragnarose, který je následně zotročil. 

 

Poté nastala éra relativního míru - Wildhammer klan se uchýlil do severních hor, vázán spíše k přírodě, Bronzebeard klan obydloval Dun Morogh. Trpaslíci, obzvláště Bronzebeard klan, stále udržoval spojenectví s lidmi a trpaslíkům bylo nakonec nabídnuto vstoupit do jejich Aliance. Během První a Druhé války spolupracovali s Aliancí jak jen mohli a měli vysoký podíl na odražení orkské Hordy. Ačkoli se Třetí válka týkala převážně lidí z Lordaeronu, trpaslíci byli také enormně zasaženi. 

 

Princ Arthas ve své kampani padl do pasti Lich Kinga. V Northrendu narazil na svého dávného mentora, Muradina Bronzebearda, bratra tehdejšího krále trpaslíků Magniho Bronzebearda. Muradin však za svoje setkání s Arthasem téměř zaplatil svým životem. Magni ovšem svého bratra považoval za mrtvého a trpaslíci se začali v Alianci proaktivně angažovat. Král Magni také v důsledku toho značně přispěl k vytvoření Ashbringeru. Mimojiné mu Dark Iron trpaslíci unesli dceru Moiru, což mu na náladě nepřidalo.

 

Během Wrath of the Lich King bylo ovšem odhaleno, že Muradin přežil a nakonec se shledal se svými bratry. Nicméně s příchodem Cataclysmu se vše změnilo. Magni chtěl ušetřit Ironforge katastrof, které postihovaly celý svět a v důsledku rituálu na velmi dlouhou dobu zkameněl. Moira se mezitím chopila vedení Dark Iron klanu, který osvobodila z nadvlády Ragnarose, a nárokovala si trůn v Ironforge, přičemž celé město násilně uzavřela. Netušila však, že se ve městě zrovna nacházel stormwindský princ Anduin Wrynn, což málem vyústilo v její smrt rukou Variana. Anduin ale otce přesvědčil, že by to nic nevyřešilo a místo samostatného vládce nyní vládly všechny tři klany společně prostřednictvím Rady Tří Kladiv (Council of Three Hammers), přičemž každý klan měl svého zástupce. Bronzebeardy reprezentoval Muradin, Wildhammery zastupoval Kurdan Wildhammer a Dark Irony zastupovala Moira. Ačkoli se napětí mezi klany časem snížilo, stále zůstává ne zcela vyřešeno. Rada Tří Kladiv vládne dodnes.

 

Raciální schopnosti

spell #92682 - v rámci profese Archeology hledáte fragmenty rychleji a ve větším množství než ostatní rasy.

spell #20596 - veškerý přijímaný Frost damage je snížen o 1 %.

spell #59224 - hodnota veškerých critial striků (jak damage, tak healing) je zvýšena o 2 %.

spell #20594 - odstraní z vás veškeré bleed, poison, disease a curse efekty. Dále po dobu trvání snižuje přijímaný fyzický damage o 10 %.

 

PovoláníVýsledek obrázku pro ironforge symbol

  • Death Knight
  • Warrior
  • Paladin
  • Hunter
  • Shaman
  • Monk
  • Rogue
  • Mage
  • Priest
  • Warlock

 

Známé postavy

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: Dun Morogh, Coldridge Valley
  • Mount: beran (ram)
  • Vládce: Council of Three Hammers
  • Hlavní město: Ironforge
  • Jazyk(y): Dwarven, Common

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet