WoW Classic – První level 60 je na světě

  classic    level 60    jokerd   

Včera ve večerních hodinách dosáhl hráč Jokerd z evropského PvP realmu Mograine jako první na světě levelu 60 ve WoW Classic. Jokerd hraje Frost mage a dostat se na level 60, který je na Classicu tím nejvyšším levelem, mu trvalo 3 dny, 7 hodin a 13 minut čistého času.

 

 

Jelikož začal hrát od launche, který byl v noci z pondělí na úterý, možná si říkáte: to od toho snad vůbec nevstal, ne? Šířily se spekulace, které vyvolal sám Jokerd, že se na svém účtu střídal s bratrem, který chvílemi hrál za něj. Jokerd na toto téma vtipkoval na svém streamu a jeden z členů guildy Method jej pak obvinil, že "bylo potvrzeno, že Jokerd sdílí svůj účet se svým bratrem. Teď o tom ale nějakou dobu nebudeme mluvit. Technicky to je account sharing, ale není to proti Terms of Service Blizzardu, sdílet účet s rodinnými příslušníky. Takže si to přeberte, jak chcete."

 

Fanoušci Jokerda se pak vyjádřili v tom smyslu, že na Jokerdově chatu je to, že za něj hraje bratr, častý vtip, který vznikl kvůli tomu, že byl Jokerd v závodě o world first natolik napřed před všemi ostatními. Hráč z Methodu vzal tento vtip vážně, aniž by si ověřil, zda je na něm něco pravdy. Následně se za své obvinění omluvil.

 

Podmínky služby Blizzardu specifikují, že hráči nesmí s nikým sdílet své přihlašovací informace. Už ale nehovoří o tom, že by bylo zakázané, aby někdo hrál na cizím účtu, pokud se před tím majitel účtu sám přihlásil a následně nechal někoho jiného hrát. Pokud by tedy Jokerd zůstal přihlášen a na část hraní se "prohodil" se členem rodiny, proti pravidlům by to stejně nebylo.

 

Faktem nicméně je, že Jokerd si od chvíle, kdy byl Classic spuštěn, až do okamžiku svého triumfu, dal jen jedinou pauzu. Jeho první stream trval 39 hodin, po něm si teprve dal sedmihodinovou pauzu.

 

Jokerd krátce po dosažení své mety plánoval, že svoji postavu smaže, čímž vyvolal značné překvapení a šok lidí, kteří sledovali jeho stream (jeho snažení přihlíželo na Twitchi nějakých 300 000 lidí). Ti ho následně ve hře zaplavili poštou, aby mu znemožnili postavu smazat. Jokerdova poštovní schránka se během pár vteřin zcela zaplnila, což způsobilo crash. Jokerd následně nemohl mailbox otevřít, aby jednotlivé zprávy vymazal – pokud máte ve hře nepřečtenou poštu (nebo třeba neuzavřené aukce), hra vám nedovolí vaši postavu smazat. Hráči tedy takto efektivně zabránili svému hrdinovi postavu, s níž dosáhl level 60, vymazat z povrchu azerothského.

 

 

Jokerd levelu 60 dosáhl s postavou Frost mage. Mage je pro levelení užitečný z několika důvodů, například díky své soběstačnosti – díky svým portálům se může rychle přemisťovat všude po světě a může si vyčarovat vlastní jídlo. Samotná rychlost levelování se ale odvíjí od toho, že síla Frost mage tkví v AoE damage a ve schopnosti kitování. Jokerd totiž levelil primárně grindováním na mobkách. Vždy natáhl skupinku mobek, tu naaggroval, za pomoci Frost Nova je zmrazil na místě, Blinkem se dostal do bezpečné vzdálenosti, načež channeloval Blizzard, aby mobky zranil a zpomalil. Pokud by se nepřátelé dostali moc blízko, vyřešila by to další Frost Nova. Mobky, které byly skoro mrtvé, finishoval za pomoci Arcane Explosion a Cone of Cold.

Pokud vás blíže zajímá jeho strategie nebo talenty, které použil, najdete je zde.

 

Na jakém jste levelu a jaký máte /played?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mistyf 31.08.2019 23:43

Nerekl bych ze jde o chvilkovou slavu. Samozrejme ze vetsi ,,hodnotu,, maji ucty/postavy, ktere to zvladli pri launchi wow. Ale i tenhle maník se zapsal do historie wowka. Ano měl to natrénované, pri poslednim pokusu dokonce zvladl doexpit za 2 dny a 17 hodin (tusim). Ale nevidim rozdil mezi nim, a treba method nebo jinymi hraci co se o to tez pokouseji. Kazdy mel tu moznost si to natrenovat, asi tak jako trenuji new-content na PTR, coz ma prevazbe v oblibe Method a Serenity. Nejak extra jsem jeho streaming nesledoval, takze nevim jestli mu nekdo pomahal skrz dungy, ale rekl bych ze s nima nijak neztracel cas. Rikate tu ze mu pomahali jini lidi, ale porad hraje solo, kdezto method si na tom postavili byznys a udelali si celou show, vcetne moderatoru. Proste je to typek co umi, a co neco dokazal, a slo mu ciste jen oto (dukaz toho ze chtel smazat postavu), minimalne dalsi respekt mu patri tim, ze kdyz mu dingnula 60ka, tak zacal hostovat vpodstate konkurencni stream Methodu s 300K viewers. Za me neudelal nic proti pravidlum, nic co by nejak vyuzivalo bug/glitch hry. Layering je sice zalezitost, kterou blizz pridal z jineho duvodu, ale proste si to vyuzil po svem, zkratka nic co by nikdo jiny udelat nemohl.
Nemam nic proti poslednim datadiskum ( na kterych jsem se samozrejme nahral nejvic), ale ten leveling system uz je docela pasé, za jeden dung desitka levelu jak nic a expici zony do nejakeho urciteho lvlu prestavaji davat smysl, 80% lidi nema probehnute ani vsechny zony. Tim nerikam ze by mel mit clovek Loremastera, ale kdyz uz jsem si to koupil a mesicne do toho cpu penize, tak aspon vyuzit potencial hry, toho co nabizi, a to je prave to co nabizi Classic. Sam o sobe je prevazne zalozeny na vzajemne vypomoci a komunikaci komunity na realmu, kdezto datadisk od datadisku to zacina byt dosti nezavisle na ostatnich hracich. A jestli to nekoho prestalo bavit po 4 levelech, tak se bez zpatky zahrabat na BFA, kde za stejnou dobu pomalu doexpis, a nekaz radost ostatnim.

No hate, No homo, feel free, be relaxed. Hlavne nezapomente rejpat a poucovat ze tak to neni, a kecy typu ze vy hrajete wowko uz od zacatku. (pulka hracu se jeste houpala tatovi v pytliku)

Akari 01.09.2019 02:27

Tam se ale nikde nepíše o trénování a o přípravě, ale o "account sharingu", spíš mi připadá, že sis chtěl rýpnout do Methodu a tak si využil šance, protože ti to jeden člověk umožnil. Díky nim tu aspoň máme poslední rok nějaké akce a ty se samozřejmě musí nějak zaplatit.

A jak popisuješ ten leveling systém na retailu, tak od 7.3.5 je to úplně něco jiného a je to už mnohem lepší, už to není jen oneshot fiesta, mobky něco dělají a nemusíš pořád měnit zóny, protože už jsi moc velký level. Sám jsem to jako 4 násobný loremaster zkusil (bez exp bonusů a čistě jen questy) a zabralo mi to 98 hodin čistého herního času, udělal jsem přes 2500 questů. V 8.1 nerfli exp požadavky, ale stále by to bylo tak 72 hodin. Takže takový nováček by u toho levelování strávil těch +- 100 hodin, což není vůbec málo.

A jelikož chci mít data přesnější, tak jsem začal expit znovu a jakmile dodělám 120lvl, tak se pustím na classic a pak budu moc porovnat, jak moc velký rozdíl to bude (samozřejmě bez quest addonů).

Tonino 01.09.2019 11:35

@Akari:a dufam, ze si zacal uplne od zaciatku. pouzijes len to, co si sam najdes. ziadne expiace itemy, ktore zvysuju exp a zvysuju spolu s tebou aj lvl. proste cista simulacia uplne noveho hraca

drzim palce.

Aj tak nerozumiem, preco sa niekedy komunity (vanilla vs BFA) musia tolko urazat? ved v podstate su to dost odlisne hry (a kazda ma nieco).

Teraz mame vyhodu, ze za jeden poplatok ich mame obe

Lockdaar 01.09.2019 13:03

@Akari to se sice možná nepíše ale nevěřím tomu, že se na to předem nijak nepřipravil nebo netrénoval na freečku a že šel expit čistě "na slepo". Za takhle krátkou dobu by to nemohl dát a ještě vzhledem k tomu, že určitě nebyl jedinej, kdo se o world first 60lvl pokusil - to by ho někdo předběhl a nebyl by první.

Akari 01.09.2019 14:43

@Tonino Však říkám bez exp buffů, to zahrnuje i heirloomy. Jinak ty heirloomy dostaly taky pořádny nerf, staty jsou tam tak na úrovni modrých itemů.

Akari 01.09.2019 14:58

@Lockdaar Akorát toto mu nikdo nevyčítá a není na tom nic kontroverzního ani špatného. Ten článek řeší account-sharing, což je problém, pokud se toho někdo dopustí. Mistyf to naprosto ignoruje, vůbec se o tom nezmínil a místo toho řeší jenom nějakou přípravu, aby si mohl rýpnout do Methodu a oni vypadali jako pokrytci.

Hromovapest 31.08.2019 22:43

Tohle by mělo váhu před 15 lety.Kdy wow startovalo.Teď to nemá žádný význam.

Walther 01.09.2019 13:01

Žádná z úspěchů, který se někomu ve WoW zadaří, nemá význam.

elidor 01.09.2019 16:08

@Walther vyjma Leeroy Jenkins, ten překonal hranici wowka ...

Nox 01.09.2019 16:46

Tvoje komentáře zde také nemají žádný význam, přesto se tu stále objevují a těší se velké popularitě.

Hromovapest 02.09.2019 17:25

@Nox Však moje komentáře mají váhu. Však uvidíš jak většina guild se vrátí na současné wowko. Classick je nuda ještě větší než ti co píšou že nuda je současné wowko. Na classiku ti zůstanou maximálně ti které baví být v BG 4-6 hodin v kuse

Athanel 03.09.2019 11:59

@Hromovapest Já zase nechápu proč máš pořád potřebu někomu podsouvat svoje blitky. To že to nebaví Tebe, neznamená že to nebaví ostatní. Každý má rád něco jiného tak už se s tím smiř a přestaň tady pořád psát ty nesmysly jak to brzy skončí atd. Mi snad přijde , že Ty si viděl Vanillu tak možná z vlaku a možná ani to ne.

Lockdaar 31.08.2019 22:39

Zpráva jako taková to je zajímavá, ale dneska to není ani relevantní kdo dá world first (a ještě takovýmhle stylem) - nějakou hodnotu to mělo před 15 lety, ale dneska si to třeba pro zajímavost přečtu a můžu to rovnou následně s klidem zapomenout, protože to zkrátka nemá tu hodnotu abych to bral jako nějaký velký úspěch a pamatoval si to. Dozvěděl jsem se to z Barrens chatu na serveru Ashbringer když dal tu 60tku, ale stejně si myslím, že mu několik lidí ve hře muselo pomáhat a nejspíš to měl všechno natrénovaný/předem připravený že věděl kam přesně má jít, jakej quest má udělat, jaký přesně mobky a kde přesně má zabíjet atd. Obyčejnej hrající člověk by neměl nikdy šanci něco takovýho dát za nějaký 3 dny čistýho času bez tohohle způsobu jakým to dělal on. A navíc jsem ještě mimo jiné zaslechl, že prý nějak hodně mezi 50 a 60lvlem využíval invitování přes layeringy a tím že si to expení nějak hodně ulehčil v tomhle rozmezí lvlů.

Bellatrix 31.08.2019 22:54

Jojo, zneužíval layering. To jsem tam zapomněla zmínit, ale už se mi to nechce doplňovat. Stejně jak říkáš, to je doslova jenom 5 minut slávy pro něj a pak už to nikoho nezajímá.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Gareth 31.08.2019 22:14

Lvl 4 pak jsem se začal nudit

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet