Prophet's Lesson, 7. kapitola

http://media.wowfan.cz/uploaded/prophetslesson
Zavládlo tíživé ticho. „On o tom neví?“ zeptal se nevěřícně Maraad. „Odmítá přijmout kohokoli z nás,“ odpověděl Aesom. „Zanechali jsme zprávu u Štítů, ale žádná odpověď se k nám zatím nedostala.“ „Jsem tu snad jediný, koho tu znepokojuje?“ zeptal se Maraad a už v tu chvíli, kdy ta slova vyslovil, by je rád vzal zpět. Byl jsem příliš dlouho pryč, pomyslel si. Samozřejmě, že je to znepokojuje všechny. Jejich mlčení nenaznačovalo souhlas, nýbrž obavy. Co by měli učinit, když jejich Prorok sešel na scestí? Než stihl kdokoli promluvit, ozval se draenei, jehož jméno Maraad neznal. „Uprchlíci jsou u našich bran. A domáhají se setkání s Prorokem.“ To my všichni, pomyslel si Maraad hořce.
* * *
Proč jste nevaroval svět před Kataklyzmatem? Jednoduchá, logická otázka smrtelného dítěte vyčítavě rezonovala ztichlou komnatou a rozptylovala Proroka v jeho rozjímání o Světle. Velen se odpovědi vyhýbal - místo, aby ji osvětloval, halil odpověď stínem. Byl sám sebou překvapen. Jsem stále schopen klamu? Po celé té době? Uvnitř i vně? Proč by prorok nevaroval svět před pohromou? On ji spatřil. Obrněný stín noci, jenž se vynořil nad Azerothem, zatemňující svět ohněm a bolestí. Spatřil také konec Azerothu desítkami apokalyps, zahlédl na tisíc drobných vítězství a pádů napříč spletitou budoucností. A Světlo - jeho magnet, kompas, který mu pomáhat orientovat se v nejistých vodách jeho zření - mu neukázalo Kataklyzma přímo, nýbrž zanechalo Deathwingův ničivý návrat pouze jednou z mnoha možností. K čemu byl prorok, který neviděl rozdíl mezi pravým a falešným viděním? Velen se snažil, seč mohl, aby vypudil chlapcovu otázku ze své mysli a vrátil své myšlenky zpět ke čtení pravdy z jeho nekonečných vizí… dříve, než z toho zešílí nebo než bude příliš pozdě. Když Štít, střežící jeho komnaty, žádal o slyšení, opět pro Triumvirát, nedostalo se mu od Velena pražádné odpovědi. Viděl opravený Exodar, který mířil do Spletitého podsvětí, kde ho spolkla temnota, aby ho již nikdy nevydala. Viděl Exodar zpola opravený, který vybuchl při pokusu o start. Většina draeneiů nepřežila a Azuremyst byl zcela zpustošen. Viděl Exodar přistávající na Outlandu, kde draeneiové vyléčili jejich dřívější exilový domov. Viděl draeneie opravovat jich dimenzionální plavidlo, jen aby ho poté zanechali zakotvené na Azerothu. Někdy tato cesta vedla do stínů, jindy ne. Velen neměl ve zvyku hádat. Bez pomoci Světla, které mu ukazovalo cestu, si připadal bezmocný. Ať rozhodne Triumvirát, pomyslel si. Když se již neozývala žádná vnější vyrušení, obrátil se opět do svého nitra, zoufale pátraje po správné cestě.
* * *
Maraad stál stranou a dělal vše proto, aby skryl své znechucení. Veškerá jeho jednání s lidmi až do této chvíle zahrnovala pouze občas trochu zbrklé, přesto však udatné alianční hrdiny v Northrendu. Bylo pro něj těžké uvěřit, že tato rozedraná stvoření, z nichž mnoho postrádalo zuby a všichni pak základní zdvořilost i vzdělání, byla téže rasy jako lidé, vedle kterých kdysi bojoval.  
<- Předchozí | Stránka 7 | Další ->


Naposledy upravil/a Mordecay 10.09.2014 v 18:33:38.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet