Saidan Dathrohan

Historie

Druhá válka

Saidan, jako spousta ostatních, začínal jako rytíř sloužící pod vlajkou Lordaeronské říše. Nakonec však získal víru ve Světlo a dostal se blíže k téže církvi Světla, kde jej studoval pod vedením moudrého a dobrosrdečného arcibiskupa Alonsuse Faola. Když Orkové zničili Stormwind, čímž započali Druhou Válku, Alonsus nabídl siru Anduinovi Lotharovi pomoc ze svých řad. Přislíbil mu válečníky, kteří nejenže budou umět užívat Světlo, ale ohánět se s ním v bitvě i s opravdovou zbraní. Předvedl před něj své čtyři nejlepší učence a tím započal Řád Rytířů Stříbrné Ruky: Saidana a s ním i Tiriona Fordringa (nynějšího Ashbringera), Uthera (tehdá ještě ne s přízviskem Lightbringer) a mladého Turalyona, který se stal Lotharovou pravou rukou a ke konci i převzal jeho břemeno. To už je však jiný příběh.

Of Blood and Honor

V novele, která u nás česky nevyšla a kdo ví, jestli kdy vyjde, je Saidanův příběh, krom toho Tirionova, též patřičně rozveden. Saidan byl v době, kdy na Tirionova ramena pokládal stříbrné nárameníky jako znak řádu Stříbrné Ruky, jeho nejbližším přítelem. Když byla Druhá Válka u konce a Temný Portál zničen, se Dathrohan, v té době již Lord velitel (chcete-li Lord Commander) paladinského řádu, usídlil ve Stratholmu, druhém největším městě Lordaeronské říše a byl tak přímým nadřízeným svého přítele Tiriona, který našel domov Mardenholde Keep a sám spravoval provincii Heartglenu, města za řekou Thondroril. Jednoho dne, který měl být pro Tiriona osudový, byl Saidan zavolán paladinem Barthilasem do Heartglenu, jenž měl na Fordringa podezření, že zatajil přítomnost starého orka, který se ukrýval v téže oblasti. Podezření bylo správné a to se jim potvrdilo ve chvíli, kdy Tiriona požádali, aby je k orkově skrýši dovedl. To Tirion odmítl a pokoušel se Saidana a ostatní paladiny zastavit, aby orka polapili. To se jim však nakonec stejně povedlo, ork (Eitrigg) byl dopaden a Tirion byl vsazen do vězení ve Stratholmu, kde nad ním měl být stanoven rozsudek za zradu. Ještě než byl Eitrigg pověšen na šibenici, Tirion spečenil rozsudek tím, že starému orkovi pomohl utéct. Saidan byl nucen Tiriona poslat do exilu a zbavit ho všech pravomocí, které se vázaly k Řádu Stříbrné ruky.

Komiks Ashbringer

Neuběhlo ani pár let a začala třetí válka. Dathrohan se pokoušel poskytnout pomocnou ruku rozpadajícímu se řádu Stříbrné ruky, jehož řady řídly přičiněním Pohromy, která táhla severními provinciemi východního kontinentu. Město Stratholme bylo vypleněno, jeho obyvatelé vyvražděni a rytíři se tam po čase vydali, aby trosky hořícího města prozkoumali. Strhla se bitva s nemrtvými a Saidan byl od svých společníků oddělen bitevním chaosem. Jak se zdálo... záměrně. SaidanPán Děsu Balnazzar si na Saidana, jakožto na dlouho vyhlédnutou kořist, vyčkal a usmrtil ho, aby se posléze mohl chopit jeho těla a netušeně se procházet mezi paladiny a být tak o krok napřed. Celý řád byl natolik roztříštěn, že toto nebezpečí nerozpoznal. Stěží říci, zda je toto stále Saidanův příběh, ale i tak budeme o něm pokračovat, i když v kůži Balnazzara, lstivého Pána děsu. V tomto novém převleku tajně zlanařil Mograineova staršího syna Renaulta a dovedl ho k tomu, aby zavraždil vlastního otce. Jakmile byl Alexandros zavražděn, Dathrohan se stal vůdcem nově oddělené skupiny řádu a sice Scarlet Crusade společně s Isillienem, Doanem, Abbendisem a jeho dcery a Renaultem. Balnazzar tedy využil Saidanovo tělo k vytvoření fanatické a paranoidní mentality řádu, která je pověstná až do dnešních dnů.

A Cleansing Fire

Hrdinou krátké mangy je sir Thomas Thomson, který byl svědkem pádu Lordaeronu a smrti jeho přátel a proto se přidal ke Scarlet Crusade. Pod vedením Saidana (Balnazzara) se i Thomas po čase stal fanatický jako jeho ostatní bratři z řádu. Každý ví, že jejich fanatismus došel až tak daleko, že každého považovali za poskvrněného a nehodného života; vtrhávali do vesnic a zabíjeli vesničany. Jednou, při takovém dalším vpádu do vesnice Thomas omylem zabil vlastní rodinu a to ho uvrhlo do hlubokých depresí. Když se vrátil zpět do kláštera, začal vyvražďovat i samotné členy řádu a proto musel být šílený Thomas odstraněn. Saidan se rozhodl, že jeho tělo ponechá zemi, ale jakmile tomu tak bylo, Balnazzar v Saidanově těle Thomase oživil jako rytíře smrti, kterého známe pod jménem Headless Horseman.

World of Warcraft

Ze základny ve Stratholmu vedl skupinu elitních bojovníků známých jako Crimson Legion a dokonce ovlivnil i Brigitte Abbendisovou a Grand Inquisitor Isilliena. Sourozenci Jarien a Sothos se rozhodli přidat k Scarlet Crusade po rozpadu Veiled Blade. Neboť nezvládli splnit zkoušky, Dathrohan je zabil v jeho komnatách v Scarlet Bastion. Jakmile Cataclysm otřásl Azerothem, Balnazzar zavraždil stoupence Scarlet Crusade a proměnil je v nemrtvé, odsouzené bezmyšlenkovitě bloumat městem věčných plamenů. Stav: Mrtvý Kde se nachází: The Scarlet Bastion, Stratholme (dříve) Frakce: Scarlet Crusade, Crimson Legion; dříve Řád Stříbrné ruky a Alliance of Lordaeron Rasa: člověk - Pán Děsu Postavení: vůdce Scarlet Crusade Povolání: Paladin Tituly: Grand Crusader of the Scarlet Crusade, Lord Commander of Silver Hand Order

Naposledy upravil/a Mordecay 13.09.2014 v 23:31:37.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zergons 06.10.2012 21:42

Petanurban
Pěkný článek. Nechápu proč to Balnazzar po tom Cata udělal. A ještě něco, přidal by se Saidan na stranu SC nebo AG kdyby ho neovládal Balnazzar?
Kdyby ho neovladl balnazzar tezko rict ze by bylo AG nebo dokonce i SC.

Petanurban 06.10.2012 20:07

Pěkný článek. Nechápu proč to Balnazzar po tom Cata udělal. A ještě něco, přidal by se Saidan na stranu SC nebo AG kdyby ho neovládal Balnazzar?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet