Aegwynn

/pic/uploaded/aegwynn010
Magna Aegwynn, Strážkyně Tirisfalu, matka proroka Medivha. Vládla silám, o kterých si dnešní čarodějové mohou nechat jen zdát. Ale díky své aroganci pramenící z této moci málem přivodila zkázu celému světu...

Tirisfalský řád

aegwynnTirisfalský řád, pojmenovaný podle místa svého vzniku, Tirisfal Glades, byla tajná organizace těch nejmocnějších mágů, kteří přísahali chránit Azeroth před Plamennou legií. Jeho hlavní představitelé, Strážci Tirisfalu, byli k tomu účelu obdařeni neuvěřitelnou mocí, silou a také dlouhověkostí. Postupem času se ale i přesto stali pouhými loutkami Řádu, který chtěl řídit veškeré jejich kroky. Ovšem jen do doby, kdy se Strážkyní stala Aegwynn, která nebyla příliš ochotná nechat sebou manipulovat. Mladá Aegwynn, která byla spolu s dalšími čtyřmi chlapci učedníci Strážce Scavella, byla i přes despekt, který k ní jako k "neschopné" dívce ostatní učedníci chovali, nesmírně talentovaná a Scavell si ji proto později vybral jako svoji nástupkyni. Aegwynn byla obdařena mocí Tirisfalenu a neváhala tuto moc okamžitě začít využívat. Jejím prvním zásahem bylo zničení démona jménem Zmodlor, který ovládl mysl několika dětí. Aegwynn démona zneškodnila doslova mávnutím ruky, aniž by se nějak zamýšlela nad tím, zda nemá Zmodlor nějaký dalekosáhlejší plán, a také se nijak předem neporadila se členy Řádu, což jí čarodějové velmi zazlívali. Už tehdy bylo jasné, že mladá ambiciózní Strážkyně se nenechá Řádem ovlivňovat jako její předchůdci.

Souboj se Sargerasem

Po pěti stech letech, kdy Aegwynn horlivě a bez ustání bojovala s démony, nastal zlomový okamžik. Aegwynn se vydala do ledového Northrendu, aby zničila skupinu démonů, kteří pronásledovali a zabíjeli draky. Bez velkých problémů všechny démony spálila na prach, ze kterého ale jako ztělesněná noční můra povstal padlý Titán Sargeras. Namyšlená Aegwynn, která se spoléhala na svoji velkou moc, se s ním bez obav pustila do boje a pána Plamenné legie porazila. Jeho tělesnou schránku poté uzamkla na místo později zvané jako Sargerasova hrobka. Po této události zmizel jakýkoli stín pochybnosti, že je nejmocnější čarodějkou Azerothu a jako taková nemá zapotřebí radit se s Řádem. Co ale Aegwynn nevěděla, Sargeras měl všechno, včetně jeho domnělého poražení, předem naplánované, a nyní jeho stále živoucí podstata přebývala hluboko uvnitř duše nic netušící Strážkyně...

Narození Medivha

I přes dlouhověkost, která jí byla spolu s mocí Tirisfalen dána, byla Aegwynn stále smrtelná žena. Bylo jí jasné, že nemůže být Strážkyní navěky, a tak se rozhodla, že nedá Řádu, který považovala za skupinu neschopných hlupáků, šanci zvolit dalšího Strážce, kterým by pak mohli manipulovat. Byla rozhodnutá vybrat si svého nástupce sama. V roku -45 si zvolila jednoho z mocných mágů, Nielase Arana, aby se stal otcem jejího dítěte. Po jedné noci strávené s ním mu oznámila, že k němu nechová žádné city, ale že ho potřebovala pouze k tomu, aby mohla počít dítě. Oním dítětem byl Medivh, později nazývaný Prorokem. Těsně po jeho narození do něj Aegwynn uzamkla všechny své schopnosti a vědomosti a zanechala ho v Nielasově opatrovnictví. Spolu s mocí Tirisfalen ale nyní v dítěti tiše vyčkával také Sargeras. Když se po několika letech jeho skryté schopnosti probudily, Medivhovo tělo takový nápor nevydrželo a Medivh upadl do dlouhého spánku. Probudil se až po dlouhých dvaceti letech a spolu s ním procitl i pomstychtivý Sargeras... Pod jeho nadvládou Medivh otevřel Temný portál, kterým se následně orkové ovládaní démony dostali na Azeroth. Když to Aegwynn zjistila, došlo jí, že někde nejspíš nastala chyba, a pokusila se svého syna přesvědčit, aby se chopil svých povinností Strážce. Poté, co se jí do očí vysmál, se s ním pokusila bojovat, ale jelikož všechna její moc nyní dlela v Medivhovi, šílený Strážce ji snadno porazil. Z posledních sil přetvořila energii, která ji udržovala stále mladou, a s její pomocí se přemístila pryč. Poté, co byl Medivh konečně poražen svým učněm Khadgarem a invaze z Draenoru zastavena, Aegwynn se stáhla do ústraní, aby dožila svůj dlouhý život v samotě.

Aegwynnin návrat

AegwynnPo Medivhově smrti si Aegwynn uvědomila, že i přes to, že byla značně oslabena, jí stále nějaká moc zbyla. Rozhodla se, že se pokusí ji pomalu obnovovat, a po jednadvaceti letech se jí podařilo přivést Posledního Strážce zpět na tento svět, aby mohl odčinit, co způsobil pod Sargerasovou nadvládou. Nějakou dobu po tom na Aegwynnin domek chráněný před vnějším světem magickou bariérou narazila mladá čarodějka Jaina Proudmoore, která se usadila v nedalekém přístavu Theramore se zbytkem svých lidí, kterým se podařilo uprchnout z Lordaeronu před šířící se Pohromou. Aegwynn nebyla příliš nadšená pozorností, kterou jí Jaina věnovala poté, co se dozvěděla, co je Aegwynn zač. Nakonec byla ale nucena se s Jainou spojit proti Zmodlorovi, který se opět vrátil a pokusil se vyvolat válku mezi lidmi z Theramoru a orky z Durotaru, mezi nimiž se Jaina a Warchief Thrall pokoušeli udržet křehké příměří. Jaině se naštěstí s Aegwynninou pomocí podařilo démona porazit a zahnat ho zpět do Twisting Nether. Aegwynn poté přijala Jaininu nabídku, aby s ní odešla do Theramoru, kde od té doby asistovala mladé čarodějce jako její poradkyně. Ale ani v Theramoru se bývalé Strážkyni nedostalo zaslouženého klidu. Nedlouho poté byla přítomná na jednání, kde se půl-orka Garona Halforcen pokusila zabít krále Variana Wrynna. Díky událostem, které poté následovaly, Aegwynn zjistila, že Garonin syn Med‘an, který byl v té době zajatcem kultu Twilight Hammer, je její vnuk. V následné bitvě Nového Tirisfalského řádu (který založila Aegwynn spolu s Jainou) s Twilight Hammer v čele s ogrem Cho’gallem obětovala Aegwynn svoji moc i život a darovala je Med’anovi, aby byl schopen Cho’galla porazit. Bývalá Strážkyně byla poté pohřbena u Karazhanu, po boku svého syna Medivha. Stav: Mrtvá Kde se nachází: Pohřbená poblíž Karazhanu Frakce: Tirisfalský řád, Nový Tirisfalský řád Rasa: Člověk Postavení: Strážkyně Tirisfalu Povolání: Arcimág, Guardian Rodina: Medivh (syn), Nielas Aran (milenec, mŕtvy), Med'an (vnuk)

Trivia

  • Ako Strážkyňa pôsobila viac ako 1000 rokov.
  • Aegwynn mala zelené oči.
  • Aegwynn's Silver Coin sa dá uloviť z Dalaranskej fontány.


Naposledy upravil/a Mordecay 13.03.2015 v 18:43:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

malfurik 08.12.2017 19:54

Ten pocit keď máte oči akoby ona, spravate sa ako ona

mix 16.05.2012 21:51

moj komentar ste nevideli nemal by som pisat kym članok nedočitam dokonca

mix 16.05.2012 21:18

mrtvy zrejme nieje pokial sa nemylim Posledný strážca sa odohráva skôr ako warcraft 3 nie?

Garick 19.03.2011 23:24

Unguis
Její domek je neustále chráněn magickou bariérou proti vnějšímu světu. Musel bys být stejně mocný jako Jaina, abys ho objevil
par datadisku a budes mocnejsi nez Jaina

DaveL 18.03.2011 18:43

Draw
Sry odpočinek sem pochopil trochu jinak http://wowfan.cz/clanky/medivh/1/
je to jaksi neaktuální, Medivh jako takový zemřel rukou Lothara a spol. ale jeho duch byl v Karazhanu, čekajíc na jeho syna, Med´ana aby mu předal svou moc.

Draw 18.03.2011 18:26

Ondrec
A tos sebral kde? Medivh je už dávno mrtvej.. pochybuju,že bude živej, když řekl, že zaujme své místo mezi legendami minulostil, po tom, co splnil svůj úkol.
Sry odpočinek sem pochopil trochu jinak http://wowfan.cz/clanky/medivh/1/

Andros 18.03.2011 18:05

Draw
Medivh není mrtvej jen je nezvěstnej
A tos sebral kde? Medivh je už dávno mrtvej.. pochybuju,že bude živej, když řekl, že zaujme své místo mezi legendami minulostil, po tom, co splnil svůj úkol.

Draw 18.03.2011 17:48

Bellatrix
Bývalá Strážkyně byla poté pohřbena u Karazhanu, po boku svého syna Medivha.
Medivh není mrtvej jen je nezvěstnej

Bellatrix 18.03.2011 12:58

Opět děkuji za chválu a jsem ráda, že jste se mohli něco nového dozvědět

Ozymandias
Docela mě zajímá co si připravuješ na příště .
Ano, to by mě zajímalo taky
Šéfredaktor WoWfan.cz

Unguis 18.03.2011 08:36

Její domek je neustále chráněn magickou bariérou proti vnějšímu světu. Musel bys být stejně mocný jako Jaina, abys ho objevil

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet