Blizzard již nebude poskytovat informace o počtu subscriberů

http://wowfan.cz//pic/news/wodnews9
V dnešní novince jste se mohli dočíst o opětovném poklesu předplatitelů WoW, který se nyní ustálil na 5,5 milionu. A na tomto čísle také oficiálně setrvá, protože dle vyjádření Blizzardu toto byla poslední zpráva o počtu subscriberů, kterou hodlají vydat. "Toto bylo poslední čtvrtletí, kdy jsme poskytli informace o počtu subsciberů," podává Blizzard striktní oznámení. "Existují totiž i jiná měření, která jsou vhodnějšími indikátory naší výkonnosti." Jaké jsou tyto tajuplné způsoby měření, kterými se chce Blizzard v budoucnu prezentovat, zatím nebylo specifikováno. Nabízí se také otázka, proč k tomuto kroku Blizzard přistoupil nyní, před vydáním datadisku Legion. Nový datadisk totiž v minulosti čísla subscriberů vždy zvýšil (třebaže kupříkladu u WoD to bylo jen dočasně). Bojí se snad Blizzard, že Legion nebude taková sláva, jak by pro ně bylo kýžené? Co si myslíte o tomto radikálním kroku? A jaký způsob měření popularity nebo kvality hry podle vás nahradí počty subscriberů?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Akari 03.11.2015 22:54

Myslím, že blizz tak trochu experimentoval, jak dlouho hráči vydrží. Na trh přibývali nové MMORPG a místo toho, aby udělali něco blíže k w3 tak tam dají čínské pandy a cestování časem, pandy sice byli po obsahové stránce super, ale prostě už jen ty pandy a pandaria odradila podle mě hodně lidí.

Muradin 03.11.2015 22:36

Ale tohle prostě není o tom, že by to Blizzardu nešlo. Prostě pochopil, že herní průmysl se pár let už ubírá jinou cestou a tak se hold změnil i on (což je škoda protože WoW mělo velký potenciál se udržet a prosperovat i dál). Mám pocit, že po Legion možná už ani datadisk nebude pokud se nestane úspěšný a to nebude pokud se mu nedá víc patchů než WoD.Starcraft by měl končit, o novém Diablu zatím nevím. Blizzard půjde spíš do menších her. Je to škoda.

Riko 03.11.2015 20:44

A co jako cekali? WoW uz tu je prez 10 let a je to jedno a to same. Navic Blizz jiz nema jen WoW ale take D3, SC 2, HS a F2P MMORPG je cim dal tim vice.

Bellatrix 03.11.2015 20:33

Lockdaar
obecně počty subscriberů se poslední dobou stávají trochu irelevantním
Mě na tom nejvíc překvapuje, že k takovýmu kroku přistoupili takhle před Legion. Na mě to totiž strašně působí dojmem, jako by napřímo prohlásili I my sami si myslíme, že ten datadisk bude na nic, a nechceme tudíž moc přitahovat pozornost k tomu, že nám nepřibudou žádní subscribeři. A přijde mi to o to divnější, že si sama myslím, že ti subscribeři stoprocentně přibudou, i kdyby ten datadisk byl úplnej odpad. Ty čísla by pak sice zase rychle klesly, ale až po nějaký době.Fakt se divím, že to chtějí nechat viset na takovým ubohoučkým čísle, na kterým je to teď.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 03.11.2015 19:42

obecně počty subscriberů se poslední dobou stávají trochu irelevantním, které jiné mmorpg zveřejňuje pravidelně čísla hráčů? Poslední dobou byly dobré leda tak pro milovníky klubu Subs Lost že :Pmohli by např. teď zveřejňovat čísla hráčů lognutých do hry během měsíce/dne nebo tak podobně, možností pár mít budou - možná jsou subs čísla dnes stará škola, nová doba vyžaduje nové možnosti

Deathkroman 03.11.2015 19:27

Tak ještě aby to momentálně neklesalo, když se neobtěžovali přidat ani 6.3 .. -.-

bulljoker 03.11.2015 19:23

tak nějak jsem na to poslední rok čekal

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet