Blizzard po letech mění Battle.net. Do aplikace přibudou…

  Battle.net    Blizzard    Aplikace   

Před několika dny jsme vás informovali o možných novinkách, které by v dohledné době mohly zamířit do populární Battle.net aplikace. Kromě podpory skupin, avatarů nebo úprav hráčského profilu měla být jednou z největších obměn možnost nastavení offline módu. Blizzard tak vyslyšel letitá přání hráčů a všechny tyto novinky implementoval do betaverze, která je nyní dostupná ke stažení.

 

Blizzard si nechce hrát na konkurenta sociálních sítí, naopak se vydává cestou Discordu, který hráče rád separuje do skupin. Právě možnost jejich vytváření je jednou z hlavních novinek, která se do betaverze nové aplikace dostala. Nově tak můžete diskutovat nejen přímo s přáteli, ale i v rámci party, aniž byste museli být online v jedné z her. Tuto možnost ocení zejména majitelé mobilní aplikace, kteří budou moci zůstat i ve skupinovém kontaktu se svými přáteli.

 

Skupiny a nově i chat samotný se ovládají skrze novou záložku Social, která tak rozšíří dosavadní nabídku vrchního menu. Pro potřeby rozlišování hráčů navíc Blizzard implementoval nové avatary, ikonky profilů, které si budou moci hráči vybrat z několika desítek přednastavených. Předpokládáme, že nové avatary bude chtít Blizzard v budoucnu zužitkovat, a tak je možné, že se jich dočkáme i v podobě odměn například za příští Virtual Ticket na Blizzcon apod.

Samozřejmostí je i podpora Voice chatu, který lze nyní propojit skupinově. Hráči tak už nemusí sahat po programech třetích stran, mohou komunikovat s přáteli v rámci klasického chatu či toho skupinového. Chat doznal ještě jedné drobné změny – nově v něm zůstává uložena historie.

 

Vrátíme se ještě k novým možnostem nastavení profilu. Avatar totiž není to jediné, co nám Blizzard nabídl. Implementoval také funkci zapsání poznámky pro přátele, přidání krátkého popisku o své osobě a vložení odkazů na vaše oblíbené sociální sítě. Nově se tak nebudete moci nutně schovávat za anonymní profil a jedním kliknutím si budete své spoluhráče či přátele moci najít například na Facebooku či Twitteru.

Poslední velkou změnou, po které hráči volali dlouhé roky, je offline mód. Ten dovolí zůstat neviditelný pro přátele z vašeho friend listu, dokud nezapnete hru. Pokud ale zapnete například World of Warcraft, uvidí vás online členové vaší guildy. Pro ostatní však budete stále skryti.

 

Beta verze Battle.net aplikace je dostupná napříč všemi regiony. K její aktivaci stačí zapnout stávající verzi, skrze logo Blizzardu vlevo nahoře vlézt do nastavení a v nově přidané záložce Beta novou aplikaci stáhnout. Po restartu té stávající se automaticky přihlásíte do beta verze, z níž se můžete vždy stejným postupem vrátit na plnou verzi aplikace.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

07.10.2017 13:17

Skupiny a podobne jsou jen pro americkej region bety, jinak skupinovej voice chat tam je uz davno akorat clovek musi ty lidi pozvat manualne pres start voice chat.

07.10.2017 13:19

tdy je jeste originalni zneni z blue postu "The Groups beta is available now in the Americas region. Head to the new Social tab to get the party started!"

Cujo 07.10.2017 09:40

pridalo vam to tu zalozku social? me teda ne

Notorick 06.10.2017 16:35

No idem to vyskúšať´, tie skupiny znejú super Založíme nejakú cz/sk komunitu ?

OmegaWlk 06.10.2017 10:23

juhu !!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet