Blizzard rozdal dárky v podobě banů

  Nighthold    Goldy    Prodej   

 

Není tajemstvím, že světově známé a úspěšné guildy prodávají vyčištění herního obsahu za reálné peníze. Již několik let si tak můžete za určitý poplatek zařídit „protažení“ nejnovějším raidem na nejvyšší obtížnosti. V současné době se dá například kompletní vyčištění Nighthold na Mythic obtížnosti sehnat průměrně za 1500 EURO.

 

Ač se může zdát, že o nic nejde a guildy tak alespoň odmění své dlouholeté hráče, kteří prvních několik dnů téměř nespí a bojují v útrobách instancí, není to úplně v souladu s pravidly hry, resp. Terms of Use. A Blizzard také začal jednat. Před několika dny bylo zabanováno hned několik hráčů ze světových guild, přesněji z amerických a ruských guild (mimo Exorsus). Zablokovaní účtů se týkalo hlavně hráčů, kteří tyto prodeje zprostředkovávali nebo se prodeje jakkoli zúčastnili. Jde tak o jedno z mnoha varování, které Blizzard vyslal.

 

Komunitní manažer Bret “Ornyx” Forbus na fóru Blizzardu upozorňuje, že podobný prodej je proti pravidlům a znevýhodňuje ostatní hráče. Na druhou stranu ale uznává, že prodej předmětů, achievementů, PvP ratingu nebo jiných herních benefitů za herní měnu je zcela v pořádku. Pokud si tedy zaplatíte například Nighthold Mythic boost za goldy, je vše v pořádku.

 

Ornyx také zmiňuje, že se Blizzard začíná zaměřovat na sdílení účtů a jiné aktivity, které mohou porušovat podmínky využívání. To by mohlo znamenat problém pro některé z guild, které využívají postavy již nehrajících spoluhráčů.

 

Zkusili jste někdy podobnou věc? Koupili jste si něco do hry za své reálné peníze?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sweatyface 14.03.2017 14:54

Ah, Goodgame studios, pre jednu z ich hier som jednu dobu robil moderátora na fóre.
Bola to asi najdrahšia hra "zdarma" akú som kedy hral
Som rád, že vo wow máme subscription.

Vatt'ghern 13.03.2017 08:27

Nikdy jsem nechápal(a asi taky nikdy nepochopím) kupování skinů a podobných blbovinek, za skutečné peníze.

Podle mě je chyba i na straně blizzu, protože zrušil prequesty. Tipu neck na Black templ

wrah 12.03.2017 12:48

Je naprosto úžasné, jal Blizzard postihuje a likviduje solidní prodejce. Čímž defakto podporuje nesolidní. Když vás scammer obere o XY, máte právo mlčet, jinak dostanete ban VY. Lump dostane za pár týdnů ban, ale jelikož nic nefarmí, nic neexpí, nikoho ve skutečnosti neprotahuje atd, tak mu naprosto nevadí a za 10 minut registruje další účet. První okadený mu ho bohatě zaplatí. Možná kdyby Blizzard nějak potíral i tyto, tak by bylo lépe.

12.03.2017 13:52

jenze tohle je temer nemozny zamezit permanentnimu pristupu k wow, staci jakakoliv vpn aplikace a clovek ma temer nekonecno moznosti pristupu takze IP ban je naprosto k nicemu jedinej zpusob jak tomuhle zamezit je najit jeho adresu a napraskat mu naholou

tkrejc 11.03.2017 21:35

Přesně nechápu jak za to může někdo dát takový prachy. Ja osobně raidy chodím taky zpětně, protože neni čas. Ted se třeba snažím solo dark animuse s magem a to je oříšek

Jikonekt 11.03.2017 14:28

Taky nechapu proc tohle kupovat a hlavne za tolik, kdyz zachvilku vyjde novy patch, raid, datac a ten equip odtamtud nebude mit zadnou hodnotu... kvuli achievementu nebo mountovi? To je celkem sila, za ty prachy :_)

Akari 11.03.2017 15:34

Myslím, že by Blizzard měl upravit samotné odměňovaní, je dobře, že mount šance klesne na malé procento a Ahead of the Curve, Cutting Edge titul pak už nejde získat, ale například titul ano a myslím, že to by se mělo změnit, aby to vůbec mělo nějakou váhu, dnes tu každý má achiev z 25hc LK a tak nemá žádnou hodnotu, takže spíš než s achievem za samotný kill bosse by ho měli dávat k tomu Cutting Edge.

Zug 11.03.2017 14:18

Jak někdo může dát 1500€ (40 525Kč) za pouhých pár achievementů v počítačové hře tvořené jedničkami a nulami je mimo můj zdravý rozum.

Ellendway 11.03.2017 15:09

Jo jo... a VIP protažení Mythic Nightholdem stojí kolem 3 a půl tisíce euro.

kritik 11.03.2017 22:12

JJ, ona je chyba i na strane poptavky, ze se najdou bezmozci co tohle kupujou, az skonci datadisk ma to vsechno nulovou hodnotu, snad s vyjimkou toho mounta z mythic Guldana, ale ten bude podstatne levnejsi ke konci datadisku kdy to bude overgear, kupovat ho ted za tisice euro nebo desitky milionu g, muze opravdu jen blazen ..

12.03.2017 09:18

@kritik tak on je zasadni rozdil taky v tom ze pro nekho 1500 euro muze bejt 1/5 mesicniho platu a pro nekoho to sou 4 mesicni platy kazdej ma ten svuj pomyslnej pomer penez co mesicne vyhaze uplne jinde. samozrejme je to blbost vyhazovat takhle penize, ale na druhou stranu nejsu jeho porucnik abych tomu cloveku rikal jeslti to utrati za slapky nabo za raid ve wowku

Ellendway 12.03.2017 15:24

Beeda2004 Když jsem ještě dělal pro Goodgames, tak jsem se čas od času nestačil divit, kolik lidí vyhazovalo měsíčně peněz za online hru, ve které mohli nakupovat maximálně vojáčky a prémiové budovy. Frajeři měli měsíčně útraty kolem 1500 - 3000 dolarů. Podotýkám, že šlo o Čechy a Slováky.

Každý máme priority trochu jinde. Někdo si za 3000 dolarů měsíčně pořídí nevím co, někdo to hází do hry.

13.03.2017 07:13

@Ellendway tak tys delal i pro wargaming ne?, apon mam takovy tuseni zes me menil email kdyz sem rusil muj starej:-)

Ellendway 13.03.2017 08:12

Beeda2004 jop.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet