Blizzard ukončí podporu OS Windows XP / Vista

  Podpora    Windows XP    Windows Vista   

Používáte stále Windows XP nebo Windows Vista? Je zcela jasné, že několik z vás se určitě ještě najde, přeci jen Windows XP se ještě do nedávna těšilo velké oblibě. Měli byste ovšem zpozornět, protože Blizzard oznámil, že přestane tyto dva operační systémy podporovat a nepůjdou na nich spustit jejich hry.

 

Tato změna se týká všech momentálně podporovaných her, kromě Overwatche, který nepodporuje starší operační systémy. 

 

Ač oficiální podpora operačních systémů Windows XP a Vista skončila již v roce 2009, resp. 2012, Blizzard s ukončením jejich podpory vyčkával, protože mnoho hráčů na těchto systémech existovalo. Časy se dle všeho mění a drtivá většina hráčů již přešla na novějších systémy, což umožní ukončení podpory již ‚mrtvých‘  systémů.

 

Pokud tedy stále využíváte jeden z výše zmíněných operačních systémů, zvažte, zda nebude lepší přechod na novější a také bezpečnější operační systém (například Windows 7 nebo Windows 10).

 

Jaký operační systém používáte? Dejte nám vědět do komentářů a hlasujte v anketě, kterou naleznete hned vedle článku. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Jaký operační systém k hraní používáte?







djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

djmetla 24.02.2017 03:14

U mna je to neskutočne variabilné, ako programátor mám rád keď všetko funguje. Na druhu stranu milujem inovácie a som na nich závislí. Som ten, čo keď vidí v change logu že bolo zmenené UI atp. okamžite inštalujem.

Som rozmanitým človekom a neuspokojím sa vlastne zo žiadnym pevným systémom. Ako hráč používam primárne Windows 10, je to logické pretože tam je hier najviac. Môj steam acc o tom môže rozprávať. Ako vývojár radšej používam macOs Sierra a teda MacBook Pro 15" Retina, keďže ten systém je easy, kvalita displeja je o niečom inom a zároveň nedovolí mi výkon grafiky hrať hry moc ale WoWko ide!!!

Takže používam
1x desktop - WINDOWS 10 (Original)
2x desktop - WINDOWS 10 (Original)
MacBook Pro - macOS Sierra (Beta program)
Web servery - Ubuntu (vratane Blizzfan serverov)
Ostatné - Windows 7 notebook, Windows 7 notebook, malý netbook RemixOS, Android, iOS

Ako vidíte, používam všetko známe, čo sa týka ale konkrétne WoWka, Windows 10 to istí, občas na Macu keď je čas. Inak som obľuboval všetky verzie Windows okrem Visty, to bola chobotina. Jediné čo ja potrebujem je vždy mať najnovšiu verziu nainštalovanú.

Proste som ten čo keď na FB zbadá nový dizajn teší sa a nie brble.

Programátor WoWfan.cz

Arwwarr 24.02.2017 00:34

Windows 10 Pro. Jsem naprosto Spokojen jako Hráč i jako Programátor c# a c++

MPosp 22.02.2017 10:28

IT mě živí už bezmála 30 let, čili k tomuto tématu rád přispěju svou zkušeností.
Éru MS Windows jsem zažil od samé píky, tj. od Windows 3.0 (ty ještě nebyly lokalizované) a v průběhu jejich vývoje jsem spravoval a užíval jak stanice, tak servery. Řešil jsem tedy různorodou problematiku, nejenom multimédia jako většina z vás, a poznal a pracoval jsem i v dalších konkurenčních produktech, a to jak síťových, tak desktopových (Novell, UNIX, Linux ...)
Ještě podotýkám, že po nabytých zkušenostech jak s informačními technologiemi, tak především s lidskými povahami a brutální sílou peněz na jejich charaktery jsem dnes značně konzervativní a citlivý jak na vlastní soukromí, tak na chamtivost druhých včetně jejich potřeby vládnout všemu kolem sebe. Věci, které používám a se kterými pracuji, potřebuji mít pod kontrolou, proto mám např. 15 let staré auto a více než 10-tiletý mobil, obojí bez operačních systémů a dalších kravin, kterými člověk zaplavil svůj život doufaje, že za něj "automaticky" vyřeší řadu problému, ne-li všechny. Prdlajz, ty problémy totiž generují právě tyhle přístroje, věřte mi, že bez nich je život podstatně jednodušší a zábavnější
Windows XP byl (a doposud je) tím nejlepším, co kdy Microsoft zplodil. Měl své mouchy, ty se ale díky dlouhému životnímu cyklu této verze vychytaly a systém se vyladil tak, že šlapal a dělal co měl. Přesto byl poměrně náročný na kontrolu, protože v něm probíhaly operace a procesy, které neměl uživatel/správce pod kontrolou. Každá další verze je v tomto ohledu ještě horší, navíc 8.0 a 8.1 s totálně dopraseným uživatelským rozhraním. Desítky se jakoby vrací ke klasice, tváří se jako sedmičky, ale co se uvnitř děje, to už asi neví ani sami tvůrci v Microsoftu. Značně nezkrotný, na Microsoft ještě příliš čerstvý a hlavně (oprávněně) záhadami opředený operační systém, který na můj disk nesmí ani omylem! A chcete znát můj tip, co bude dál? Až budou desítky "zdarma" na většině PC, zavede Microsoft předplatné (na které přechází mmnohé SW značky) a pokud jim nebudete pravidelně posílat příslušný obulus, počítač si nespustíte ...
Pravým opakem Windows je Linux. Naprosto zlatý OS na servery, kde víte přesně, co se v něm děje a instalujete či spouštíte jenom to, co chcete. Na desktopech trpí právě absencí té jednoduchosti, kterou si Windows drží své uživatele, díky které Windows používá a instaluje na ně cokoli i cvičená opice, která ale nepotřebuje vědět, proč to všechno funguje. O Linuxu je potřeba něco vědět, aby tam šlapalo vše co má, proto nejspíš navždy zůstane jen okrajovým desktopem, i když na něm lze zprovoznit prakticky cokoli. Já mám na jednom stařičkém noťasu Ubuntu a v něm mi jede WoW-ko vanilla jak z praku. Ve své firmě jsem linuxový desktop používal běžně úplně na všechno, ale to je už minulost ...
Sečteno a podtrženo, z donucení a i z vlastní pohodlnosti mám na svých PC sedmičky v 64-bitové verzi a ty tam také zůstanou, dokud to půjde. Pečuji jako správce sítě o dalších cca 50 pécéček také se sedmičkama či různým serverovým prostředím a až přijde chvíle, že už nebudou podporované a Microsoft donutí trh upgradovat, doufám, že už budu natolik starý, že se budu moct konečně natrvalo přesunou do své chalupy na Šumavě a tam v klidu, bez internetu a operačních systémů umřít!

Ellendway 24.02.2017 09:02

O jakých záhadách u Windows 10 mluvíš? Mám pocit, že snad všechny informace, které Windows posílá na servery Microsoftu byly vysvětleny a zveřejněny (například na webu Root.cz). Všechny konspirační teorie o tom, že MS shromažďuje informace o tom, co člověk na PC píše, dělá, atd. jsou maximálně úsměvné.

Ceris 21.02.2017 19:09

ja mam win 8.1 a sem naprosto spokojeny

win 10 nikdy v zivote, mam je v praci a kazde pul hodiny me tam vyskakuje "win 10 blue screen of death" "Cortana prestala fungovat, restartuj pocitac"

cerberos 21.02.2017 15:00

Windows 10 Home spokojen....

Munphf 21.02.2017 13:57

Win10 64bit, spokojenost .

Praotectrekkie 21.02.2017 09:58

Windows 7 64 a vyhovují mi.

Roximilian 21.02.2017 08:34

Windows 10 Pro 64BIT original, naprosta spokojnosť, windows ide vyše roka bez jediného blue postu.

Comando 21.02.2017 07:58

Windows 10 a som spokojný.

20.02.2017 23:04

Windows 7 ultimate, ale na xp furt nema i kdyz uz ho mam 7 let xp zabirali 10x min ramek a funkce byly totozny jen je tam nasranych spusta zbytecnych procesu, ale je fakt ze furt lepsi jak desitky kde si clovek pomalu nemuze vypnout ani nechteny aktualizace

Hromovapest 21.02.2017 05:56

U win 10 lze vypnout aktualizace.Ja byl nucen to řešit když v říjen-listopad přišla aktualizace a nešlo podw tím wowko.Návod najdeš přes gogle.

21.02.2017 11:43

@Hromovapest cau psal sem ze "pomalu nejdou vypnout", ne ze to nejde, jde me o to ze mrkvosoft ty 10 udelal schvalne co nejmin pristupny pro beznyho uzivatele aby se v tom co nejmin mohl hrabat.

Pochybuju ze by se nejak moc lidi hrabalo v gpedit ci v nastrojich pro spravu, navic druhej problem je ze gpedit se vyskytuje jen v halvnich verzich oken, a kdyz sem potreboval kamosovy vypnout hlasky od grafiky kdyz mu hlasila u osmicek ze ma nedostatek ramek protoze osmicky na ntb od msi meli nejakej bug s vyuzitim tak to neslo u 10 uz do zeprej doinstalovat ,ale dost uzivatelu pise ze jim nefunguje jak ma.
Nemluve o mizerny kompatibilite nekterych her ktery pod 10 dost blbnou.

Ellendway 21.02.2017 20:48

Beeda2004 Například jaké hry? Já hrál dost her, včetně těch, co jsou na GOGu a neměl jsem zatím žádný problém. Paradoxně mi ten systém běží lépe než Windows 7 nebo Windows 8.

22.02.2017 02:23

@Ellendway myslim ze hellgate london tam delal nejaky problemy z hlavy si to fakt nepamatuju jelikoz desitky ma kamos kterymu kazdyho ctvrt roku preinstalovavam pocitac protoze si to zaviruje, jelikoz neumi ani sledovat porno na spravnych strankach, takze kazdy tri mesice sem preinstalovaval, zalohoval, opravoval ten jeho srot nastesti mu pred trema mesicama vyhorel takze ted mam klid, jelikoz nema na novej.
Kazdopadne vim ze tech her bylo vic, ale nazvy si fakt nevybavuju kazdej mesic me projde rukama pres 10 her, a sem tam se stalo ze sem mu to nahral a nefungovalo to budto to padalo nebo se nektery hry odmitali pustit, nektery hry sem ironicky zprovoznil crackem.

J ted sem si vzpomel Disciples 2 mu blbnuly hra se pustila, ale cela se chovala jak kdyby ju clovek chtel pustit na 486 zadny fps, vysoky latence a blbnuly textury na sedmickach me osobne jedou v pohode zkousel sem to normalne pres sdilenou steam knihovnu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet