Broken Dreanei

broken roken, v draeneiském jazyce známí také jako Kroku, jsou zmutované verze Draenei, žijící na Outlandu. Ti se, stejně jako většina Orků, stali kořistí démonů. I když ztratili něco ze svých původních schopností, jsou hrozbou pro ostatní rasy na Outlandu.
Největší známou frakcí Broken je Ashtongue Deathsworn. V současné době tuto frakci vede Akama. Proslýchá se, že jsou příbuzní s Illidanem Stormrage. V datadisku Burning Crusade byla termínem Broken označována právě tato frakce.

Přehled



řestože si Draenei mysleli, že byli nadobro vyhlazeni orkskou genocidou, Illidan na Outlandu objevil několik vesnic.
Obyvatelé, vedeni Akamou, přísahali věrnost Illidanovi, výměnou za vysvobození od útlaku Orků a démonů. Některé Draenei však vliv démonů zasáhl. Ztratili některé své schopnosti a stali se „sub rasou“ - Broken Draenei.

Není známo, kolik se na Outlandu momentálně Broken Draenei nachází. Ovšem existuje několik skupin, které nevede Akama. Do některé z těchto skupin patří i Broken Draenei Nobundo.

I když jsou označováni jako Broken, cítí se tato rasa, včetně Akamy, být stále Draenei. Někteří se dokonce snaží najít kouzlo, které by jim dalo vzhled Draenei. Broken draenei jsou bezkonkurenčně nelepšími špiony a vrahy. Dokáží se skrýt v jakoukoli denní dobu a dokonce i za pohybu.

Nobundo, šaman Broken Draenei



elen ve své vizi spatřil Broken během vražedného tažení Orků proti Draenei. Podle vize by se Broken dostali k zpět moci. Tuto vizi „podstrčil“ Velenovi právě Nobundo. Udělal to v době, kdy Orkové decimovali jeho rasu. Nobundo, stejně jako ostatní Broken, ztratil spojení se Světlem. Proto se vydali do Outlandu, kde meditovali a modlili se. Po desítkách let se konečně ozval hlas. Nebylo to Světlo, kdo šeptal. Byl to vítr. Mluvil o ztracených pravdách, síle elementů, křehké rovnováze, kterou udržují šamani.
Nobundo poslouchal a učil se. Když nastal ten správný čas, odešel pomoci rase Draenei. Ale většina viděla Broken Draenei a pohlíželi na něj se skepsí a pochybnostmi. Pouze Velen mu věřil.

Velen filozofii šamanů slyšel již dříve, ale Nobundo mu ukázal nové skutečnosti. Živly byly rozprostřeny po celém vesmíru, tak, aby se dotkly každého obyvatele země. S trochou důkladného tréninku se Draenei mohli tuto moc naučit ovládat. Velen měl ohromou radost. Uvědomil si, že se jeho vize blíží k cíli. Proto vzal Nonbunda s sebou, převzali technologii staveb od Krvavých Elfů a použili na stavbu Exodaru. Tak se Nobundo dostal na Azeroth.

Nobundo zjistil, že narozdíl od Outlandu má Azeroth spousty elementární energie. Podělil se o své znalosti šamanizmu se šamany na Azerothu a se všemi, které potkal.

Čas Draeneiských šamanů se blíží v boji proti Plamenné Legii. Aby se osud nejen Azerothu, ale všech světů dostal do rovnováhy.

Rasová nenávist?



avzdory tomu, že se Broken Draenei snaží neustále ustupovat, většina Draenei jimi pohrdá a nedůvěřuje jim. Proto Draenei odmítají i ty, kteří přežili genocidu Orků, a nepřidali se k Plamenné Legii. Hovory s Nobundem nicméně mohou odhalit důvod této nenávisti. Draenei jsou velmi nábožensky založená rasa. Proto se na to mohu dívat nepříliš kladně. A to, že spousta Broken Draenei pracuje v Exodaru, je důkazem Velenova nekonečného boje proti této nenávisti.

Ostatní kmeny



alší kmeny existují. Jsou na Outlandu, ale nepatří k frakci Ashtongue Deathsworn. Jeden takový kmen se jmenuje Kurenai. Tento kmen unikl démonickým vlivům. Díky vykoupení Draenei začali navazovat vztahy s Aliancí. Dalším kmenem je Murkblood, žijící v Underbogu a Nagrandu. Tento kmen nerozlišuje Alianci od Hordy. Je nepřátelský ke všem. Kmen Dreghood se nachází v Hellfire Peninsula. Konkrétně chrám Telhamat. Wastewalkers. Tento kmen je zotročen ve Slave Pens.

Malý kmen Broken draenei se nazývá Broken Exiles. Vede je Magtoor a najdete je v Harborage v Swamp of Sorrows. Přišli Dark Portálem předtím, než ho zavřeli Draenei z kmene Lost Ones. I tento kmen zůstává neutrální k oběma frakcím.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mordecay 25.08.2014 19:42

poseidon2375
Teoreticky by měl být Magtoor taky ve WoD, ne?
Teoreticky áno, ale v databáze nie je, ale sú tam Arechron a Corki z Kurenai.

poseidon2375 25.08.2014 19:08

Teoreticky by měl být Magtoor taky ve WoD, ne?

Dealer 06.12.2010 20:53

draenei
broken teda zvnikli pusobenim fel energie warlocku ... takze kdyz s mojim draeneiem pujdu do orc locka stane se ze me broken :-D
asi tak nejak... ale myslim ze Blizzard neuvazuje o tom ze by udelala vic ras nez je ted (myslim i s tema v CAtaclysmu) kadzopadne kdyby se dalo hrat za tyhle dreanei tak bych nevahal a pustil se do hrani

Andros 13.07.2010 13:37

chtěl bych si někdy zahrát za broken draeneie.. oproti normálním draeneiům by měli například rogue či warlocka, možná i druida

Wrent 09.12.2009 09:59

broken teda zvnikli pusobenim fel energie warlocku ... takze kdyz s mojim draeneiem pujdu do orc locka stane se ze me broken :-D

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet