Classic adventures – začiatočník vs. veterán #3

  Classic    beta    vanilla   

V dnešnom pokračovaní našej Classic Adventures série kde ja a Matjee prinášame svoje pohľady začiatočníka a veterána na WoW Classic sa pozrieme na pokračovanie v expení, world PvP, ale aj dueling turnaj, ktorý vám Matjee popíše, a v ktorom sa hralo o lukratívnu cenu. Taktiež si určite prečítajte aj predchádzajúci diel, aby ste boli vždy v obraze.

Levelovanie

I když by se mohlo zdát, že jsem v Deadmines ztratil spoustu času, není to pravda. Díky několika questům jsem za dobu strávenou vevnitř obdržel docela slušné množství zkušeností. Bohužel mi nepadla žádná nová zbraň, takže jsem si za quest musel namísto skvělých kalhot zvolit Staff of Westfall. Sice by se mohlo zdát, že to pro mě není vhodná zbraň, ale 20.5 dps je na úrovni obouručních zbraní z Deadmines a spirit je pro warriora také dobrý stat. Po jejím obdržením jsem se přesunul zpět do Kalimdoru, neboť jsem plánoval strávit několik dalších levelů v Darkshore a Ashenvale. Nejdříve následovala čtvrthodinka trénování weapon skillu, kdy jsem vetšinu ran minul a po každé mobce se musel dojídat, ale po doskillování to bylo o něčem jiném. Vždy stačilo mobku chargnout, dát rend, pár auto attacků, případně jeden dva heroic striky a bylo po ní. Také se zde projevilo velké množství spiritu, které jsem měl na gearu, protože regenerace mimo boj byla skvělá a pokud jsem pulloval mobky z rozmyslem, stačilo i nadále jednou za čas použít bandáž a byl jsem v pohodě. Po dingnutí 24. úrovně následoval přesun do Ironforge, kde jsem se naučil nové spelly a vyrazil Wetlands, kde jsem měl doposud asi největší problémy. Mobce mého lvl stačilo jednou, dvakrát dodgnout nebo ránu zablokovat, mně následně minout a poté jsem už balancoval na hraně smrti. Nejednou se mi stalo, že jsem přežil s méně než 10 % životů. A postupně se to zhoršovalo. Čím vyšší level, tím více začala má staffka odpovídat zeleným zbraním, které jsem dostával z questů a levelování tak bylo čím dál naročnější. Během následujících 2 levelů jsem umřel snad víckrát, než za celou dobu předtím. Warrior je prostě velmi závislý na své zbrani a čím jsem byl vyšší level, tím větší byly rozdíly mezi dobrými a špatnými zbraněmi. Naštěstí se mi při přesunu do Duskwoodu na lvl 28 podařilo koupit dobrý modrý, obouruční meč a opět to šlo snadněji. Duskwoodem jsem proletěl jako uragán a dokonce mi z jedné rare mobky padl předmět, pomocí kterého jsem si mohl na hodinu vyvolat Felhuntera, jako mají warloci od 30. úrovně. Jakmile jsem dingnul level 30 a zvolil si talent Sweeping Strikes, celý leveling se opět přesunul na snažší úroveň. Stačilo vždy na jednom mobovi nabrat rage, dát si po jeho zabití bandáž, pullnout dva další moby, použít Sweeping Strikes a pomocí Cleave je oba během pár chvil zabít. Tento styl zabíjení levelování o dost zrychlil a tak jsem byl rád, že jsem se k této metě konečně dostal i já.

 

h7d5wpyha2_c0bf0ac60e9edbdad59e75b16cc498cad352a203_1562270099_3969.jpg

 


Dostal som sa do fáze, kedy som musel buchnúť po stole a povedať, že stačilo. Kompletne som sa nevedel nikde vymotať, všetko sa zdalo byť zložité a aj keď hra sama o sebe nie je ťažká, tak aj tak mi pripadalo, že na niektoré mobky nestačím, a že proste to takto ďalej nepôjde. Otvoril som strýka Googla a našiel si hneď prvú guide na expenie, ktorá sa objavila. Hocičo mi v tejto chvíli pomôže, povedal som si. Naučil som sa aj novú rotáciu, pri ktorej používam wandku, bublinu, a dotku. Zrazu sa hneď život zdal byť krajší a ja som mohol normálne levelovať. Návod ma posielal na všetky možné svetové strany, behal som po mape, plnil questy, zbieral itemy, a pod. Celkom ma to začalo baviť, keďže som mal niečo, o čo som sa mohol opierať. Udivovalo ma, ako niekto môže také niečo napísať. Ako na to tí ľudia vôbec prišli? To sú to naozaj takí milovníci Vanilly?


Každopádne mi táto guide dosť pomohla. Išiel som do Ashenvale, kde som vyexpil 1 level a už už ma posielala niekam inam do Barrensu, aby som tak spravil ďalšie 2. Takto si ma to pinkalo cez 3 krajiny, no a po čase ma to tiež začalo trochu unavovať. Ďalším aspektom bolo, že krajiny a zóny sa dosť vyľudnili, takže som napr. v Stonetalone bol úplne sám. Kedysi som ešte niekoho mohol poprosiť o pomoc, ale teraz to už nie je možné, keďže sú asi už na leveli 40 a ja proste zaostávam. Snažím sa ako sa dá, ale takáto obtiažnosť mi moc na nálade nepridáva a všetko sa zdá byť bez pomoci stále ťažšie a ťažšie.

World PVP

Součástí levelovacího procesu je i World PVP. Poprvé jsem se setkal s hráčem druhé frakce někdy okolo 22. úrovně v Ashenvalu. S orkským shamanem jsme naštěstí okolo sebe jen proběhli a vzájemně se pozdravili. Vzhledem k mé class, jsem se snažil tuto taktiku uplatňovat co nejčastěji. Přeci jen warrior na nízké úrovni v 1v1 slabý, obzvlášť při levelování, a tak mě včasné zamávání či pozdravení nejednou zachránilo od smrti a dlouhého běhu zpět k mrtvole. Samozřejmě ne všichni se při levelování chovali stejně. Hráči nižší úrovně většinou útočili ze zálohy zatímco jsem zabíjel nějakou mobku a naopak hráči vyšších úrovní často odbočovali z původního směru, protože snadná kořist v podobě Warriora, pro ně byla lákavá. Bohužel bez healera za zadkem je warrior v 1v1 jednou ze slabších class a pokud nepřítele alespoň dvakrát či třikrát necritne, nemá nejmenší šanci. Vzhledem k tomu, že moje šance na critical strike byla na té úrovni okolo 7 %, stávalo se, že jsem v contested zónách poměrně často umíral. Většinou to bylo tak jednou či dvakrát za hodinu a nebylo nic, co bych s tím mohl udělat. A tak mi nezbývalo než si povzdechnout, zmáčknout release a absolvovat další běh ke své mrtvole. Při tom jsem měl dost času přemýšlet o jiných věcech a těšit se, až dosáhnu na Classicu max lvl a potkám se s nimi v premade PVP, kde proti mně s mým osobním paladinem nebudou mít vůbec žádnou šanci.


Do PvP situácie som sa za tú dobu expenia ešte poriadne nedostal. Občas som popri ceste narazil na nejakého alíka, ale väčšinou ma odignoroval a ja som odignoroval jeho. Jednalo sa o lebkové postavy, čiže boli oveľa vyšší level ako ja, takže asi nemali záujem o moju smrť.
 

Nikdy sa moc nepokúšam na alíkov mávať alebo ich zdraviť, skôr sa snažím hrať, že tam nie som. Keď sa náhodou stane, že na mňa niekto agresívny zaútočí, tak sa samozrejme snažím brániť. Čo najviac sa snažím mu to moje zabitie sťažiť. Alík s rovnakým levelom na mňa nezaútočí, to je jasné. A tak väčšinou nemám šancu prežiť. Dvakrát ma v Stonetalone zabil druid. Bol o trochu vyššie levelovo ako ja a aj napriek mojej obrane ma porazil. Bolo úplne očividné, že tam farmí Hordiakov. Po druhom zabití som mu už nechcel dopriať radosť z ďalšieho killu, a tak som si dal menšiu pauzu od hrania. Takýto hráči sú ako včely. Stačí ich odignorovať a odletia preč.

Level 40 dueling turnaj

Ve včerejších večerních a nočních hodinách proběhl na Betě předposlední duelovací turnaj, kdy 16 hráčů soutěžilo o prize pool v celkové výši 3000 USD. Tentokrát se spolu utkali hráči na 40. úrovni, avšak to nebyla jediná změna oproti předchozímu turnaji. Po dosažení 35. úrovně se totiž hráčům otevírá možnost naučit se Artisan stupně profesí, které obsahují spoustu silných předmětů, z níchž byly některé zakázány. Mimo jiné se jednalo o Gnomish Mind Control Cap, Gnomish Death Ray, Goblin Sapper Charge z Engineeringu, či stunovací trinket Tidal Charm. Všichni účastníci museli rovněž po celou dobu streamovat, aby bylo možné přenášet jejich zábery ze hry a kontrolovat případná porušení pravidel. Od začátku byly k vidění velmi zajimavé zápasy. V prvním kole se utkal vítěz turnaje pro lvl 30 Venruki se známým paladin theorycrafterem Drakovou. V duelu s Retribution paladinem má frost mage všechny výhody na své straně a tak nebylo překvapením, když americký mage vyhrál 2:0. Avšak průběh zápasu už tak jednoznačný nebyl. Drakova velmi dobře využíval všech spellů a itemů, které měl k dispozici a obě hry protáhl na cca 15 minut a Venrukiho málem jednou zabil, což nikdo ani v nejmenším nečekal. Podobně kvalitní souboje byly k vidění i v dalších kolech. Finále bylo reprízou semifinále z předchozího turnaje, avšak tentokrát si Cdew specnul elemental a Venrikiho i díky několika critům poměrně jednoznačně rozdrtil.


V ďalšom diely nášho Classic seriálu sa môžete tešiť na ďalšie príhody z nášho putovania. Do komentárov nám môžete napísať , o akých veciach by sme sa mali z našich pohľadov nabudúce rozhovoriť alebo čo by sme mali vyskúšať, čo ste ešte nevideli.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet