Dva slavní Twitch PvP streameři dostali ban

http://media.wowfan.cz/uploaded/ReckfulWoW
Jen opravdovému zlomku streamerů na Twitch.tv se podaří dotáhnout to až tak daleko, že si mohou tímto způsobem vydělávat. Dvěma hráčům streamujícím PvP ve World of Warcraft se to v podstatě povedlo a zasloužile si užívali své slávy... Dokud nepřišel permanentní ban na jejich accounty za porušování podmínek Blizzardu. O koho se jednalo? Šlo o hráče Reckfula a také šampióna z BlizzConu Sodaha. V čem je tedy zakopaný pes? Jakým způsobem porušili hráči s tisícovkami Twitch followerů podmínky Blizzardu? Problém byl ve sdílení účtů. Během existence Reckfulova účtu mohli diváci mnohokrát sledovat, jak streamer hraje na jiných půjčených accountech za jiné než vlastní postavy. Na streamu dokonce sám přiznal, že jeho 100lvl Rogue mu vyleveloval někdo jiný. Ve většině podobných případů Blizzard před udělením permanent banu hráče varuje, aby se podobné sdílení neopakovalo. Blizzard tvrdí, že Reckfula před zabanováním upozornili podobným způsobem, ten s tím však nesouhlasí. Blizzard k případu, který hýbe poměrně velkou částí komunity, vydal pouze krátké prohlášení:
BlizzardCS zdroj

Upozorňujeme, že škodlivá aktivita na účtech nezahrnuje pouze poškozování daného účtu (např. mazání postav apod.), ale také sdílení účtu pro získání in-game výhod. Reckfulův account byl na toto dříve upozorněn, a proto ban zůstane permanentní.

Už v minulosti různé herní společnosti využily streamery, aby upozornily na herní podmínky. Blizzard tímto způsobem demonstruje, že ani streameři si nemůžou dovolit je porušovat a že sdílení účtů patří mezi vážné prohřešky. Oba zabanovaní hráči se samozřejmě cítí poškozeni (momentálně jsou to dokonce spolubydlící) a prý by účty nikdy nesdíleli, kdyby věděli, kam to může vést. Reckful na svém streamu dokonce umístil anketu, ze které vyšlo, že 84% jeho sledujících někdy s někým sdílelo svůj account. To nic ale nemění na faktu, že půjčení accountu kamarádovi je porušením herních podmínek. Dávejte si na to pozor.

Naposledy upravil/a Astra 29.12.2014 v 18:20:17.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

03.01.2015 00:26

SIXIIS to neni az azs tak pravda muzes pouzivat vpn tunel nebo nejaky verejny proxy servry po celym svete a nemusis nikam jezdit

Duzurix 01.01.2015 12:38

Já osobně si myslím, že pokud to opravdu bylo tak, že si jen půjčil acc na vyzkoušení palacha tak to bylo moc tvrdý. Podle je ho tvrzení nedostal varování ani žadný 3dny ban jako se dává standardně. Hráčů a streamerů jako je reckfull , sodapoppin, swifty, dexter, kungen, hydra apod. by si měl bylizzard naopak vážit a ne je permabanovat. Propagují jejich produkt na streamu pro obrovský počet lidí mají velký vliv na názory lidí na hru atd. musí jim být jasné, že když jim daji ban nebo něco podobného tak to bude mít obrosvský negativní dopad. Konkrétně reckful, který je, hlavně pro US, ikonou této hry by měl být jejich společností nošen na ramenou za support a reklamu. (samozřejmě pokud budou hackovat nebo nejak vykradat účty tak to uz je zas jiná věc)

GeSto 30.12.2014 11:39

portak: Dole mám 3 příspěvky pravě o tomhle

Tiliana 30.12.2014 10:27

Pravidla platí pro všechny bez rozdílu. Jakej je rozdíl mezi jeho ACC a mím ACC? Žádný. Pokud poruším pravidla dostanu Ban. Porušili je oni a tady dostaly ban.

portak 30.12.2014 07:38

Ahoj, prosim o radu zkušené hráče. Mám vlastní účet a kdybych následně zřídil ještě jeden účet pro bratra, bylo by možná aby na něm příležitostně hrála i moje žena, když oba PC mají odlišné IP adresy? Vždyt já snad přeci hru můžu hrát na více počítačích ne? Co třeba lidi, kteří vlastní notebook a hrajou na různých místech ?? Byla by škoda, kdyby to byl problém, ale 3 účty už měsíčně platit nehodlám a manželka je opravdu jen hooodně příležitostný hráč. Díky

Telvon 30.12.2014 01:36

Na jednu stranu souhlasím s Blizzardem, ale Reckfula už dlouho sleduju a prostě si chtěl zkusit Ret paladina a za to bych mu ban nedal, přesto porušil ToS.

Perido 29.12.2014 21:29

Taký skúsení hráči majú svoje postavy za pár dní znova hotové na novom účte.

GeSto 29.12.2014 21:26

Metiu : Tak ti vyhodí že chce kontrolní otázku atd a když se to bude opakovat častěji můžou zabanovat, ale vždy dají vědět dopředu, ale co je problém a hodně hráčů to ani neví že acount který takhle mění ip adresy strácí u blizzu důvěru a když ti ho někdo fakt hackne a vykrade, blizz se s tebou nebude ani bavit vlastní skušenost

Allnei 29.12.2014 20:00

Porušovali pravidla a dostali ban... such drama, much cry

bulljoker 29.12.2014 18:22

aspoň se nebojej banovat známí hráče

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet