Festival Fantazie 2014

Konec školního roku se neúprosně blíží a s ním i nezapomenutelný zážitek v podobě dalšího ročníku Festivalu Fantazie. I když věřím, že většina z vás již měla tu čest, přesto nesmím opomenout menší úvod o této akci. Jedná se o největší festival popkultury v České republice, kde si přijde na své naprosto každý. Ať už jste věčnými fandy Hvězdné brány, World of Warcraft, Doctora Who, Harryho Pottera nebo kterékoliv jiné senzace ze světa sci-fi nebo fantasy, najdete si to pravé přesně pro vás a užijete si hromadu zábavy s lidmi, kteří milují to samé jako vy.

KDY: 27.6. - 6.7.2014 (BlizzLine 30.6. - 1.7.).
KDE: Chotěboř (Vysočina - 100 kilometrů od Prahy a Brna). To je zhruba tady.
CO: Největší festival popkultury v České republice.

Ani my nebudeme na Festivalu Fantazie 2014 chybět. I tentokrát pro vás plánujeme fantastický program v rámci linie BlizzLine, kde se budeme věnovat skoro všem hrám od Blizzardu. Můžete se těšit na nové přednášky o Warlords of Draenor, Hearthstone i Heroes of the Storm. Uvidíte na živo Heroes of the Storm přímo v akci a budete mít možnost si hru na místě i vyzkoušet. Stejně tak plánujeme i nějaké menší turnaje v Hearthstone a Warcraft 3. Určitě se tedy máte na co těšit, pokud plánujete přijet.

//pic/ff2014/ff2014_program_small

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda se táhnout přes půlku světa, dejte na mojí radu, kterou říkám i svým známým. Jste-li nerozhodní, přijeďte třeba jen na den či dva. Ochutnejte místní atmosféru a pak snadno zjistíte, zda si budete chtít prodloužit pobyt nebo se příští rok vrátit. Je to tak snadné.

Blizzfan.cz na Festivalu Fantazie 2014

Níže naleznete seznam přednášek, které si pro vás připravujeme v rámci herní linie GameLine a BlizzLine. Barevně jsou odlišené přednášky na téma Warcraft, Hearthstone, Heroes of the Storm a jiné přednášky z naší produkce.

  • Warcraft 3 - Nejzábavnější mapy - Jan Vrátník "Hanzík"

    Ve svých dobách nabízel editor pro Warcraft 3 hromadu možností a zasloužil se o mnoho zajímavých výtvorů, které zabavily hráče na stovky hodin. Pamatujete si na některé?

  • Warlords of Draenor - příběh datadisku - Eliška Damborská "Esperanta"

    Ve Warlords of Draenor se podíváme do minulosti Draenoru. Bude tato minulost však propojena s nynější přítomností Azerothu? Proč tam vlastně jdeme? Co naše přítomnost změní? To jsou otázky, které si zde zodpovíme.

  • Gilneas aneb čaj o páté - Eliška Damborská "Esperanta"

    Gilneas - deštivé království inspirované viktoriánskou Anglií stojí za zmínku jen samo o sobě. Podíváme se na historii, důležité osobnosti, ale také na to, jak vybrat správný cylindr, jaký čaj pít o páté a máme i... Sherlocka Holmese! Nebo alespoň jeho Easter egg.

  • World of Warcraft kvíz - Ondřej Netík "CrazyMuffin"

    Otestujte si své znalosti Warcraftu. Budeme se ptát jak na hru, tak na historii, souboje nebo geografii. Nejlepší můžou vyhrát menší ceny.

  • World of Warcraft příběh - Ondřej Netík "CrazyMuffin"

    Udělali jste si mezi některými datadisky pauzu a nevíte, co se přesně stalo? Nebo vás jen příběh nikdy moc nezajímal a chcete si doplnit znalosti? Připomeneme si ty nejdůležitější události, které se za posledních 10 let vývoje Warcraft universa udály.

  • Blizzard Must Be Crazy! - Eliška Damborská "Esperanta"

    Často si questy jen zběžně prolétneme a někdy je i přeskočíme. O co vše přicházíme, pokud si je nečteme, protože nechceme nebo jen neumíme anglicky? Přijdeme o hodně a proto se podíváme na questy, které mají hlubší podtext, než bychom si mohli myslet anebo na ty, které vám vykouzlí úsměv na tváři.

  • Zajímavá místa ve WoW - Zuzana Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Turistický průvodce po zajímavých místech Azerothu, Outlandu, Norhrendu a Pandarie pro všechny, kteří neměli šanci je všechny navštívit, i pro ostřílené veterány, kteří si chtějí zavzpomínat na místa památných událostí. Čeho Blizzard chtěl, abychom si v jeho světě povšimli?

  • Warcraft literatura - Zuzana Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Pojďme si v krátkosti shrnout starší díla Warcraft a WoW literatury a přiblížit si ta nejnovější. Co to obnáší, tvořit knihy pro svět WoW? Mají spisovatelé volnou ruku nebo je svazují pravidla Blizzardu? A do jaké míry je knižní literatura součástí oficiálního herního světa?

  • Staří bohové - Zuzana Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Staří bohové, zlovolné bytosti téměř neomezené síly, jsou jednou z nejpozoruhodnějších součástí WoW univerza a jedněmi z nejsilnějších nepřátel, jakým lze ve světě Azerothu čelit. Přesto je toho však stále mnoho, co o nich Blizzard neprozradil. Co s nimi tedy chystá?

  • Co se může objevit ve WoD - Zuzana Komprdová "Bellatrix"

    Blizzard v průběhu předchozích datadisků nakousl téměř nepřeberné množství témat, minoritních příběhů a vedlejších dějových linií. Jaká je šance, že se k některým z nich vrátíme ve Warlords of Draenor? Dojde k rozřešení alespoň některých záhad a tajemství, které svět Azerothu a Draenoru nabízí?

  • Postavy, které se objeví ve WoD - Zuzana Komprdová "Bellatrix"

    Příběh datadisku Warlords of Draenor je už znám do té míry, že již tušíme, které postavy nás budou tímto příběhem provázet, jak významně do něj zasáhnou a jaký bude jejich úděl. Představme si hlavní tahouny WoD i menší ryby tohoto datadisku, včetně spekulací, kdo neohlášený se v něm může objevit.

  • Kopíruje WoW nebo je kopírováno? - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Na poli MMORPG je tolik her, že snad ani není možné, aby byla jedna originální a nekopírovala žádnou jinou. Zajímá vás, zda je WoW čistě tvorba Blizzardu nebo zda své nápady převzali jinde?

  • Manga a komiksy Warcraftu - Eliška Damborská "Esperanta"

    WoW má na kontě nejen knihy ale i mangu a několik komiksů. Už máte své favority nebo jste o nich dosud nevěděli?

  • Heroes of the Storm - progaming - Jaroslav Kovář "Jerryky" + Martin Polášek

    Informace o nejnovější MOBA hře od Blizzardu a její šance na zařazení mezi progaming hry + komentovaný zápas.

  • Úvod do Heroes of the Storm - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Nová hra z produkce Blizzardu. Tentokrát se nejedná o MMO nebo RTS, ale o dlouho očekávanou MOBA hru. Přijďte se seznámit se základy této hry.

  • Hearthstone komentovaný zápas + kvíz - Jaroslav Kovář "Jerryky" + Martin Polášek

    Pokračování přednášky o progamingu v Hearthstone. Na konci pořadu malý kvíz.

  • CarbotAnimation paroduje Blizzard hry - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Původně hráči hry Starcraft dostali nápad a rozhodli se zparodovat obyčejné věci. Dařilo se jim to bravurně a v dnešní době mají i videa parodující World of Warcraft, Diablo i Heroes of the Storm.

  • Postavy napříč hrami Blizzard universa - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Jednou ze specializací Blizzardu je propojování her postavami z jiné, tak aby hráče odkazovali i na hraní ostatních. Věděli jste například, že Nova ze Starcraft je i ve hře World of Warcraft?

  • Zajímavá videa k Blizzard hrám - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Věděli jste, že každý rok pořádá Blizzard soutěž, která vyvrcholí na Blizzconu, kde mají účastníci za úkol udělat zajímavá videa inspirované hrami od Blizzardu? Některá jsou vtipná, další mají úžasný příběh a všechna jsou skvělá.

  • Dark Souls - Jan Vrátník "Hanzík"

    O sérii Dark Souls se v poslední době hodně mluví a to zejména kvůli své nekompromisní obtížnosti. Jsou ale tyto hry opravdu tak těžké? Ano, jsou. Pojďte se podívat na to, proč tolik lidí miluje, když je šikanuje počítač. very dark much souls wowwow



  • Naposledy upravil/a Astra 25.05.2014 v 15:07:50.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    Muradin 10.06.2014 17:54

    Taková škoda, že je to tak daleko. Kdyby to bylo v Liberci tak by to bylo ideální

    Sir Finley Mrrgglton 25.05.2014 11:36

    Neviem sa dočkať

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet