Festival fantazie 2017

  Festival fantazie    Blizzfan    přednášky   

 

Festival fantazie, největší festival popkultury v České republice, se opět blíží! A ani tentokrát na něm nesmí chybět tým Blizzfan a jeho přednášky. Jako obvykle najdete naše pořady v rámci GameLine, linie věnované videohrám.

 

Stručně o Festivalu fantazie

 

Datum konání: 29. 6 . – 9. 7. 2017

Místo konání: Chotěboř

Web: ZDE

 

Naše pořady patří pod linii GameLine, jejíž kompletní rozvrh naleznete ZDE.

Pořady s Blizzard tématy se zde budou objevovat v době od úterý 4. 7. do čtvrtka 6. 7. Přesně si je můžete vyhledat ve výše zmíněném rozpise podle následujícího seznamu:

 

Rozpis našich pořadů

 

Soutěž!

 

Soutěžíme s Blizzfanem (Bellatrix) – Jako už tradičně za posledních pár let si můžete přijít ověřit své znalosti z her od Blizzardu, porazit všechny své soky a vyhrát zajímavé ceny.

 

World of Warcraft

 

World of Warcraft: Kronika 2 (Zuzana "Bellatrix" Komprdová & Tomáš "Brog" Kratochvíl) – Kronika (Chronicle), knižní série shrnující komplexní příběh World of Warcraft, představuje velmi unikátní dílo a zároveň splněný sen většiny skalních fanoušků WoW. Co významného nám přinesl druhý díl Kroniky? (Přednáška od překladatelů Kroniky. Kronika 2 bude k dispozici k prolistování.)

 

World of Warcraft TOP 10 (Eliška "Esperanta" Damborská) – Top 10 aneb co se na web nevešlo. Projdeme si žebříčky s různými tématy z World of Warcraft ať už z hlediska designu, lore či gameplaye.

 

WoW – Staří bohové (Bellatrix) – Staří bohové, zlovolné bytosti nezměrné síly, představují předzvěst nejhoršího zla univerza Warcraftu. Od doby, kdy byli ve WoW poprvé představeni, se jejich příběh hodně změnil. Co jsou vlastně zač a co od nich můžeme v budoucnu čekat?

 

Zapomenutí hrdinové ve WoW (Jan "Hanzias" Vágner) – V současnosti se v příběhu Warcraftu nacházejí postavy, které už nějakou dobu zahaluje mlha neznáma. Jsou ztracené a zapomenuté v proudu času. Jejich skutečné osudy ale visí ve hvězdách a společně se je budeme snažit vypátrat. Jdete do toho?

 

Humor, internety a World of Warcraft (Esperanta) – Komunita Blizzardu je to, co jejich hry dělá tolik úspěšnými a mnohdy je i inspiruje. Častokrát se totiž stane, že z nevinného hotfixu se stane internetové meme a že z nepovedeného raid encounteru se stane achievement.

 

WoW: Legion – beseda (Bellatrix & Brog & Lunchbox & Solast) – Nejnovější WoW datadisk, Legion, se zatím zdá být poměrně úspěšný. Co všechno od svého vydání přinesl? A co přinese Tomb of Sargeras a plánovaný Argus? Všechny vaše názory i spekulace budou na této besedě vítány.

 

Budoucí WoW datadisky (Bellatrix) – Další směřování WoW se díky tematickému zasazení Legion může jevit poměrně zřejmé. Ale vzhledem k faktu, kolik Blizzard ještě slibuje datadisků – co všechno nás v budoucnu ve hře může potkat?

 

Pet Battles (Esperanta) – Ve WoW jsou tzv. pet battles možná vedlejší aktivitou, ale pokud už k nim přičichnete, stanou se závislostí. V této přednášce vezmeme vše od základu přes různé typy a triky až k odměnám, které skrze pet battles můžete získat.

 

Overwatch

 

Nejvtipnější Overwatch videa (Esperanta) – Overwatch měl neskutečný úspěch a již nyní jej hrají miliony hráčů po celém světě. A to taky samozřejmě znamená nárůst fanouškovské tvorby ať už na hudebním poli či parodií na různé situace ve hře.

 

Hearthstone

 

Pravidelné seriály z Hearthstone (Petr "Darklifer" Glaser) – Pustit si seriál ke snídani udělal jistě každý, ale co si zkusit pustit něco s Hearthstone tématikou? Možností je obrovská spousta a my si ukážeme ty nejzajímavější, něco si o nich řekneme a shrneme jejich klady a zápory.

 

Karty, které tvořily metu Hearthstone (Darklifer) – Nikdo si jistě nemyslí, že meta má stále stejné balíčky, byť pár nesmrtelných stále existuje. Existovalo pár decků, které metě vládly příliš dlouho, ale jaké karty k tomu vedly? Co donutilo Blizzard stvořit Aggro Shamana a jaké karty byly to nejhorší, co nás mohlo potkat?

 

Nealko Drinkingstone (Darklifer) – Není třeba alkoholu, abychom se mohli bavit, Hearthstone se o to postará. Popijeme u šílených scén z Hearthstone, povykládáme si o stavu hry a řekneme si kam to všechno směřuje.

 

Koho sledovat na scéně Hearthstone? (Darklifer) – Hrát Hearthstone zvládne každý, ale je vhodné vědět, kam upřít svůj zrak, když nemáte zrovna chuť hrát. Chcete se něco přiučit? Hledáte zábavu? Bavíte se nad neuvěřitelně salty lidmi? Přijďte na přednášku a vše vám ukážeme.

 

Proč jsem skončil s Hearthstone? (Darklifer) – Nastal čas posunout se zase dál. Hearthstone přišel o své kouzlo a zábavu, kterou dříve nabízel. Co dlouholetého hráče vedlo k odinstalaci? Kam dál, když chcete zůstat u karetních her, ale hledáte něco zábavnějšího?

 

Ostatní

 

Co vše nám přinesl Carbot? (David "Dawe" Štraus) – Videa od Carbot Animations jsou celkem profláklá. Povíme si něco o Carbotu, o jednotlivých seriích a taky si pár videí pustíme.

 

Co dalšího na Festivalu fantazie?

 

Festival fantazie samozřejmě nenabízí jen linii věnovanou počítačovým hrám. Na své si tu přijde každý nerd i geek. Ať už jste nadšenci do Hry o trůny, Star Wars nebo třeba Harryho Pottera, nudit se rozhodně nebudete.

Kompletní rozpis všech pořadů na FF naleznete ZDE.

 

 

Uvidíme se s vámi na letošním Festivalu fantazie? Odchyťte si nás a přijďte si popovídat!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet