Krkounův deník - 1. kapitola

  Krkoun    Krkounův deník   

Zrození Krkouna

 

Rozhodl jsem se znovu ponořit do dobrodružství ve World of Warcraft. Nejsem žádný začátečník, v této hře se pohybuji, s několika malými přestávkami, již od roku 2008. Po celou dobu jsem hrál na oficiálních serverech a mám zakoupené všechny vydané datadisky.

 

To, co mě nyní začalo lákat, byl fakt, že jsem vlastně hru nepoznal od úplného začátku. V obvyklém slangu se tato etapa nazývá “Vanilla World of Warcraft”. Nechci zde dělat reklamu serveru, který jsem nakonec zvolil, ale jedná se v tuto chvíli asi o největší či nejnavštěvovanější server, který poskytuje hráčům zdarma přístup do hry. Samozřejmě si každý musí nejprve hru stáhnout, což jsem s vydatnou pomocí zvládl (torrent je pořád pro mě tak trochu cizí slovo). V dalším kroku se musí každý zaregistrovat na stránkách serveru a pak je už vše v podstatě stejné jako na oficiálních serverech.

 

Záhy po spuštění hry jsem nechal přehrát úvodní animaci až do konce. Je prostě skvělá. A to už je neuvěřitelných 13 let stará. Ale nemohl jsem se příliš zasnít, protože mě čekalo vážné rozhodnutí. Za co budu hrát? Je to Vanilla, takže Paladin pouze v Allianci a Shaman pouze u Hordy. Ostatní povolání u některých ras ano, u některých ne. Spíše méně kombinaci. Hru jsem dohrál do levelu 110 s Hunterem a Priestem, do levelu 100 ještě s Druidem, Warlockem, Death Knightem a Monkem. Asi nejvíc mě baví Hunter, tak jsem šel do něj. A kterou frakci a rasu? No teď bych měl asi vykřiknout: No to je přeci jasné, že za Hordu! Ale zas tak jasné to není. Města Stormwind a Ironforge mně připadají mnohem hezčí a důstojnější, Orgrimmar je vlastně taková díra v zemi, Undercity stoky pod palácem. Ale nakonec jsem pod tíhou okolností (že všichni WoW přátelé hrají za Hordu, že horďácké prostředí znám o něco lépe) založil Taurena Huntera jménem Krkoun.

 

Po načtení hry se otevřelo herní prostředí, které je v podstatě shodné s tím dnešním. Zajímalo by mě, zda to je tím, že to tenkrát o mnoho let předběhlo svou dobu a nebo tím, že se hráči odmítli s tímto vzhledem rozloučit i po 6 datadiscích.

 

A jak se vlastně hraje za Huntera ve Vanille? No - těžko. Puška i Ranged Spelly fungují mezi 8-35 yardy. Těch 35 yardů je celkem OK. Ale těch 8 yardů! To je sakra daleko. Takže nezbývá než označit a vystřelit zhruba na těch 35 yardů a během doby, co napadený cíl běží ke mně, rychle přidat Serpent Sting a Arcane Shot, které se dostávají postupně na 6. a 8. levelu. Pak už zbývá jen nablízko Raptor Strike, počkat na cooldown, Raptor Strike, počkat na cooldown, atd. a modlit se, že to zabiju dřív, než ono mě. Pokud se mi podaří natáhnout dva cíle, je to skoro vždy smrt. A není cíl jako cíl. V oblasti Bloodhoof Village se vedle sebe toulají například vlci s levelem 5 a taky vlci s levelem 9, což pro nově příchozího na levelu 5 může být značné překvapení.

No vlastně mám ještě jeden spell, který patří taurenům: War Stomp. Teoreticky ho lze použít, na chvíli znehybnit cíl a rychle popoběhnout těch 8 yardů a střelit mu třeba Serpent Sting. Ale prakticky se to povede málokdy. Povedlo se mi to zatím jednou. Taky proto, že War Stomp má 2 min cooldown.

 

Takže sečteno a podtrženo: Každý souboj je kapitolou sám pro sebe. Obtížnost ale plně kompenzuje klidné a příjemné prostředí Mulgore, kde jakoby se zastavil čas. Bude to doufám osvěžující návrat ke kořenům téhle hry.


Pokud se vám Krkounův deník líbí, rozhodně nezapomeňte navštívit FB profil autora. Tímto bych mu ještě jednou moc rád poděkoval, že se s námi o tento nádherný příběh podělil.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 26.03.2018 16:11

nádherný příběh plný nostalgie jen tak dál ...chtělo by to taky přidat jeden příběh nevím jestli z Vás ho zná je o nemrtvé priestce Coryphee,škoda že ten příběh tu ve WOWFAN není......

Esperanta 26.03.2018 16:51

A je v češtině? Pokud ano, hoď nám odkaz. Pokud není, tak překlad je nesmírně náročný na čas.

Hanzias 26.03.2018 01:48

Ty jo, ty trendy se stále mění. Od zrození Primavéry, přes zrození Venouše ke zrození Krkouna. Sry, já si nemůžu pomoct, když někde vidím slovo "zrození" . Každopádně zajímavé. ^^

Necris_ 25.03.2018 23:57

No ... Akurát mám teraz chuť si zahrať Vanillu ešte viac Doprčic prečo im to s tým WoW Classic musí toľko trvať!

MasachzCz 25.03.2018 23:09

Jako chtělo by to tu vanilku na officiálech

Jikonekt 25.03.2018 22:15

Jop na Vanille byl hunt muj main a bylo to za nej tenkrat hodne HC, hlavne PvP. Jakmile se vam dostal nekdo na telo byla ekvilibristika se od nej dostat a hned neumrit :_) Proto se taky tenkrat trenovaly tzv. Jumpshoty.... Slo o to, bezet smerem od nepritele a kdyz bylo CD tak vyskocit, otocit se v tom vyskoku o 180° a vystrelit jeden aracane shot pripadne concusive shot, otocit se o 180° zpet (nejlip pred opadem :_) a bezet dal a tak porad dokola... fakt dost HC tenkrat hrat dobre huntu :_)

Martins911 26.03.2018 09:52

Jako ti co hráli za Hunter v PVP až do příchodu wotlk tak před těma klobouk dolů

Romik 26.03.2018 17:47

Jaaaj zrovna jsem sem chtel napsat, at se nauci jumshoty. Uz nas moc neni co si to pamatuji.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet