Komunitní okénko - Tereszia z Exposed

  Tereszia    Exposed    Rozhovor   


Posledních několik dnů bylo na české PvE scéně rušno. Gul'dan na Mythic úrovni stále žije, vznikla nová guilda a my jsme měli možnost vyzpovídat Mistweaver monka, který raidoval například v Envy, Method nebo Serenity. Nyní je v nové české guildě Exposed. Dominik, tedy Tereszia, toho má za sebou už docela dost. Vezměte si popcorn, otevřete si pivko a přečtěte si, co si Tereszia myslí o Legion, raidech a co poví o nové guildě Exposed.

 

Nezapomeňte Dominika sledovat na Facebooku, Twitchi a Youtube.

 

Ahoj Dominiku, jsem si jistý, že někteří z našich čtenářů Tě ještě neznají. Můžeš se nám představit?

 

Ahoj Vojto, je asi hodně věcí, co se o mě dá na úvod říct, ale v prostředí WoW jsem Tereszia, v CZ/SK komunitě asi známej kvůli svojí healovací „kariéře“, možná působení v Embody, případně z občasnejch streamů. Historicky mě budou pamětníci možná pamatovat jako Angeliuse z W3, ale to už je nějakej pátek :)

 

Jak ses dostal k World of Warcraft?

 

Uplně prapůvodně jsem hrál těžce casual (vanilla/tbc/wotlk), protože jsem měl hodně blízko k Warcraft universu, ale když se budeme bavit o tom, jak jsem se dostal do momentální situace, která tak nějak trvá posledních 5 let, tak to bylo počínaje MoPkem v podstatě náhodou, čistě z nudy, protože nebylo co hrát.

 

Ve World of Warcraft a hlavně v české komunitě jsi známá osobnost, která vyzkoušela i úplně jinou úroveň hraní – hardcore raiding. Co Tě k tomu přivedlo? Co se Ti na tom líbí?

 

Tak celkově to asi vychází z mojí povahy, protože jsem člověk extrémů. V podstatě ve všech aktivitách, kterejm se věnuju, tak buď uplně ztratim zájem a vykašlu se na ně, nebo jsem jim odevzdanej na 100 %, takže to ani s WoWkem jinak dopadnout nemohlo. Hardcore raiding je v zásadě maximem, co člověk může ve hře dělat, a zároveň na hardcore scéně skutečně zjistí, jak moc kvalitní je.

 

Method, Serenity, Envy, Black Division, Embody a teď Exposed. Máš za sebou opravdu zajímavé zkušenosti. Která guilda Ti dala nejvíce a pomohla Ti zlepšovat se?

 

To seřazení je takový zvláštní, dovolil bych si ho lehce chronologicky upravit na Black Division, Embody, Envy, Serenity, Method a teď Exposed :D A zkušeností byla samozřejmě každá z nich. Přesně říct, která mi dala nejvíc, je těžký, když se budu dívat na nějakou herní úroveň, tak nejrapidnější skok nastal, když jsem poprvé odcházel z Embody a přešel do Envy. Ale WoW nemá uplně jednoznačnej indikátor, jakou má zrovna někdo formu, takže bych asi osobně řekl, že teď jsem na tom herně nejlíp, co jsem kdy byl.

 

V mnoha těchto guildách to muselo být relativně těžké na sloučení soukromého a herního života. Stíháš při takové herní zátěži ještě něco jiného?

 

To záleží, jak si to kdo nastaví a jaký má zázemí. Pro mě to problém uplně nebyl, nejnáročnější období za celou dobu, co se WoW věnuju, nastalo začátkem Legionu v Embody a následně srovnatelně náročný během přípravy na Nighthold v Serenity. Dá se to stíhat, ale je fakt, že jakožto perfekcionista během takovejch zápřahů nemám čas na nic jinýho, než jenom hrát, jíst a spát.

 

Co studuješ / čím se živíš v soukromém životě, pokud to není tajné?

 

Momentálně dálkově studuju management a podnikání, takže jsem student a mám dost času na všechny aktivity, co chci. :)

 

Přesuňme se nyní k novému datadisku Legion. Datadisk vyvolává mnoho reakcí a mnoho hráčů si na datadisk stěžuje. Jak to máš Ty?

 

Já si na Legion nestěžuju, je to z velký části něco, po čem celá komunita volala, a to jak hardcore, tak casual. Negativní ohlasy budou slyšet vždycky, to je lidská nátura, ale za sebe musim říct, že je to asi nejlepší expanze so far, i když bych našel spoustu (mnohokrát a mnohokrát zmiňovanejch) much.

 

Mnoho hráčů štve neustálá nutnost získávání Artifact Power. Máš nějaký zaručený recept, jak AP získávat a nezbláznit se u toho?

 

Pokud člověk hraje jednu postavu, tak je AP systém uplně perfektně ušitej a není si v nejmenším na co stěžovat. Osobně jsem před NH nafarmil 3x54, což byl celkem masakr, ale můj osobní recept, jak u Maw of Souls 40x za den XX dní v řadě nevyskočit z kůže, je najít si fajn lidi, co maj stejnej cíl, dá se s nima bavit, mít hodně dlouhej playlist a v mym případě šíleně pomohlo taky streamovat (= mít nějaký rozptýlení bokem).

 

Jak se Ti líbí změna daily questů na world questy? Vidíš v tom nějakou změnu?

 

Celkem se mi líbí, nevnímám to jako zdaleka nejzásadnější změnu v Legionu, ale je to takovej „dobrovolnější“ a „dynamičtější“ systém, což je asi ten nejlepší směr, kterym se vývojáři můžou vydat.

 

Stále hraješ se svým Mistweaver monkem. Proč?

 

Na tuhle otázku jsem odpovídal nedávno v jednom konkurenčním rozhovoru, ale jsem přesvědčenej, že vaše základna a konkurenční základna bude asi jiná, takže proč si to lehce nezopakovat. V zásadě je to taková souhra náhod, monka jsem si uplně náhodně vybral, protože byl zrovna tou dobou přidanej do hry, Mistweavera jsem si vybral, protože jsem obyčejně spíš supportive typ hráče, skrz celou „kariéru“ mi zůstával jako main, protože ho umělo na vysoký úrovni hrát minimum lidí (v CZ/SK prakticky nikdo), což se v zásadě reflektuje i teď, kdy v Exposed budu primárně monk/shaman, abychom měli co neširší pokrytí heal class. Obecně se ale vyhejbám tomu, abych byl branej jako monk. Moje specializace je healer, na vrcholný scéně se už ve většině nehodnotí hráč skrz jednu classu, ale skrz celou svojí specializaci, takže i když moje preference je historicky i momentálně monk, jsem vždycky připravenej (v řádu dní) plnohodnotně rerollnout na jinou classu a hrát ji prakticky na stejný úrovni jako „maina“, což se už taky párkrát stalo.

 

Změnil se styl hraní Mistweaver monka v Legion?

 

Monk z mýho pohledu doznal uplně největších změn ze všech healerů. Byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem prakticky 2 tiery hrál shamana. Ale zůstala mu obtížnost, občasná nelogičnost a hlavně masivní neoblíbenost u majority raiderů nehledě na jejich skillovou kategorii, takže pro mě ideální volba. :)

 

Co Tě žene kupředu a nutí Tě zlepšovat se? Jde spíše o úspěch s guildou, nebo v tom hraje nějakou úlohu i umístění například na World of Logs?

 

Hnacím motorem asi bude kombinace víc faktorů. Částečně moje ego, protože se mi líbí, když jsem v něčem dobrej. Částečně to, že mě baví bejt v něčem nejlepší. Částečně to, že nerad dělám věci polovičatě, a pokud do něčeho investuju hodně času, chci se podívat za sebe a říct si, že to nebylo zahozený do koše. Guilda ani logy nejsou měřítkem kvality hráče, guilda se dá částečně považovat za měřítko úspěšnosti, ale všechny tyhle kategorie se musej ve finále hodnotit subjektivně, a to, jak je někdo kvalitní ve WoWku, je (jak už jsem říkal) dost těžce měřitelná veličina. To platí i pro hodnocení guild, ale k tomu třeba trochu později.

 

Jsi hard-core raider… Pojďme si popovídat o tom nejdůležitějším – PvE! Začneme trochu jinak než Legion raidy. Jaký je Tvůj nejoblíbenější raid a proč?

 

Vybrat z toho množství raidů, co už jsem (různě úspěšně) progressoval, jeden, co by se mi líbil nejvíc, je skoro nemožný, ale celkem rád vzpomínám na HFC. Tu dobu jsem trávil v Envy, kde jsem byl maximálně spokojenej, a následně po rozpadu jsem pomáhal doprogressovat Archimonda v Embody, což se mi taky líbilo. A obecně to byl jeden z nejvíc „prožitejch“ raidů ve všech jednotlivejch částech.

 

Mnoho světových guild má na svých bedrech nějaký ten vroubek v podobě bugování bossů. Co Ty? Byl jsi někdy v nějaké guildě nucen k tomu, abys něco záměrně „zabugoval“?

 

No jeje, a kolikrát. Tohle je dost kontroverzní téma, který je u většiny (non-hardcore) komunity vnímaný dost zkresleně. Připomíná mi to nejaktuálnější masivní kauzu s bugováním Helyi. Je potřeba říct, že během přípravy na raid (hlavně během beta/PTR testů), se věnuje skoro největší množství času vymejšlení „cheezů“ (tudíž různejch „legálních“ zjednodušení), který se daj potom v progressu využít k ušetření pár pullů. Příkladem jakýkoliv hard soakování ability jedním člověkem (což Blizzard omezil odebráním většiny imunit a masivních redukcí a zároveň přidáním toho, že spousta klíčovejch abilit prostě prochází skrz ně), nebo zabíjení se při dostání ability, tak aby se nespustila (historicky třeba Malice na Garroshovi, momentálně třeba debuffy na mythic Botanistovi).

 

A samozřejmě se u toho často narazí na několik evidentně „nelegálních cheezů“, kterejm se říká bugy, a v určitejch situacích se prostě vytáhnou na live serverech i ty s vírou, že se to nepotrestá. Abych vypíchnul jeden, kterýho jsem byl přímou součástí, tak si třeba vzpomínám na Socrethara v Envy. Ačkoliv to byl jeden z nejsnadnějších bossů instance, tak jsme si už během testů všimli, že jde pomocí Dark Simulacra ukrást stackovací dotka od jednoho z addů, následně nastackovat na úplně směšný čísla a během pár sekund následně oneshotnout bosse. Tak jsme do raidu narvali všechny doexpený Dkčka bez gearu, který lidi měli jako alty, a bum, Socrethar byl dole.

 

Long story short se dá jen velice těžko jednoznačně říct, co je a co není bug. My jsme například během aktuálního ID zabili Tichondria tak, že jsme prostě jeho klíčovou abilitu (ringy) neodbouchávali, protože jsme do raidu nacpali hromadu melee, a pak tam pobíhalo 6 rangedek s kolečkem, který měli za úkol se nikdy nepotkat, což je taktika, se kterou jsme přišli už v přípravě na NH v Serenity. Bylo zamejšlený, aby se tak boss hrál? Ne. Je to trestatelnej bug? Ne. Takovejch věcí se najde v každym tieru minimálně 10 a z mýho pohledu je to dobře, protože to podněcuje kreativitu a při následným sledování killů je vtipný pozorovat, jak se jednotlivý guildy rozhodly s fightama vypořádat.

 

Asi všem je jasné, že The Emerald Nightmare byl spíše úvodní raid a pro mnoho guild to byl spíše raid, ve kterém se sehrávali s novými spoluhráči. Jak se na raid zpětně díváš? Co Tě překvapilo, co Tě mrzelo a co Tě přímo vytáčelo?

 

EN jsem hrál zase v Embody. Byl to zajímavej tier, ale celkový pocity jsou rozporuplný. Pokud bych ho měl hodnotit obecně, tak to byl HODNĚ jednoduchej tier, kterej nebyl uplně dodělanej a v zásadě končil Cenariem. Pokud se budu dívat z pohledu člověka, co raidoval v Embody, tak to byl relativně úspěšnej tier, kterej ale ukázal hromadu nedostatků jak u raiderů, tak u vedení a v zásadě předznamenal konec Embody, protože Milan byl useless as usual, nedokázal na ně nijak zareagovat a guilda spáchala ToVkem a Nightholdem rituální sebevraždu.

 

Trial of Valor byl relativně krátký raid, ale dal určitě také zabrat. Jaký boss se Ti v ToV líbil nejvíce? Je nějaká specifická situace, která Ti dala jako healerovi pořádně zabrat?

 

ToV byl dobrej raid, kterej vyšel ve špatnej moment (moc brzo). Bossové tam byli fajn, měli nápad, tuning byl na místě. Za healera můžu říct, že nejobtížnější byl Guarm, kterýho jsem jako oficír healerů byl nucenej raidleaderovat, protože byl v zásadě celej postavenej na debuff mechanice, kterou museli hrát samozřejmě všichni, ale primárně nesměli ztratit přehled healeři. Za mě klidně víc podobnejch „rush“ tierů a víc podobnejch unikátních bossů, jako byl Guarm a Helya.

 

Co říkáš na Nighthold? Dá se obtížnost raidu přirovnat k nějakému raidu z minulosti?

 

Přirovnávat raidy k sobě je vždycky ošemetný, zvlášť z důvodu, že člověku přijde poslední tier zpravidla nejtěžší (s výjimkama, jako je dříve zmiňovaný EN). Myslím si, že kvalitativně/zábavnostně je to takovej vyšší střed, obtížnostně jeden z těžších tierů.

 

Star Augur Etraeus a Grand Magistrix Elisande byly snad největší stopky guild. Proč tomu tak bylo? Šlo o nevyváženost, složité mechaniky nebo jen nemožnost zkoordinovat 20 lidí?

 

Důvody byly u každý guildy trochu jiný. Já jsem člověk, co respektuje statistiku, takže to beru tak, že z pohledu počtu pullů se žádnej boss nijak nevychyloval z normy. Pro každou guildu je náročný, pokud jsou poslední 3 bossové fakt těžký, což byla v NH pravda, ale nerfy na Augura i Elisande přišly moc brzo a byly moc rapidní. Top tier raiding scéna je navíc v tuhle chvilku trochu „rozbitá“ přechodama, který nastaly od konce HFC + tím, že spoustě top tier hráčů (včetně mě) prostě uplně nevyhovuje momentální náročnost přípravy vs. odměna za dokončení tieru na předních příčkách, což pak vede k odchylkám od zmiňovanýho počtu pullů.

 

Nighthold byl určitě plný zajímavých zvratů a nešťastných událostí. Serenity byla „napadena“ argumentem, že sdílí účty hráčů, kteří již nehrají. Fusion chytře využila monka v souboji s Etraeusem a Method zase na několik hodin znemožnil Serenity vstup do raidu. Jak se na to všechno díváš? Je opravdu potřeba, aby se guildy takto zviditelňovaly?

 

Než odpovím na podstatu otázky, rád bych se vyjádřil ke všem jednotlivejm bodům, protože jsem narozdíl od veřejnosti měl možnost všechno sledovat z první ruky.

 

1) Serenity a account sharing je jasná věc. Pokud se v raidu vyskytnou najednou 3 postavy patřící jednomu hráči, nemusí bejt člověk Sherlock, aby mu došlo, co se děje. Já sám jsem se dokonce na přípravě jedný z těch postav podílel (protože jsme account sharovali už během přípravy, samozřejmě bylo skoro nereálný, aby je připravoval jeden člověk). Ovšem Serenity jsou jen jedna z mnoha desítek guild, který account sharujou, a i když to dělaj v největším množství, je směšný je za to pranýřovat, pokud Blizzard account sharing při world first racu nikdy netrestal.

 

2) Fusion a Etreaus bug je poměrně kontroverzní potrestání, stejně jako bylo kontroverzní (dokonce dvojitý) potrestání třeba From Scratche (a dalších) na Helyi, ale k tomu jsem se vyjadřoval pár otázek zpátky. Blizzard musí zaujmout nějakou jednotnou politiku a buď trestat uplně všechno, nebo netrestat nic. Jinak to způsobuje jenom hořkou pachuť, ať už z toho pohledu, že se desítky lidí připravujou den co den několik tejdnů na tier, aby pak dostali ban (a tudíž diskvalifikaci ze závodu), nebo obráceně, pokud jedna guilda použije exploit, kterej jiná guilda nepoužije ze strachu z banu, a následně díky tomu ta „poctivá“ guilda přijde o svoji pozici a „nepoctivý“ to projde. Obě možnosti jsou naprosto špatně.

 

3) Method neznemožnil Serenity vůbec nic, celá tahle „akce“ byla v režii dvou lidí, z nichž jeden byl Jadelolz (kterýho dobře znám už od dob Envy, protože i tam byl na frienda), a že Serenity zablokovali ID nebylo z důvodu zvýhodnění Methodu, ale jen osobní pomsta od Jadelolze a jeho kamaráda vůči Kuznamovi. Nikdo z Methodu (ani z vedení) neměl tušení, že se něco takovýho stane, a Jadelolz byl potom z Methodu vyhozenej, aby bylo vidět, že se guilda s jeho chováním neztotožňuje. Ani já takovýhle chování neschvaluju, ale tvrdit věci, jako že Method něco provedl, je ubohý, bulvární hledání senzací, jako se na tom pokoušela přiživit třeba jedna směšná nejmenovaná Česká televizní stanice a její stránka. Je to na blití a jsem rád, že na to přišla řeč a že se k tomu můžu skrz WoWfan vyjádřit.

 

O drama žádná guilda nestojí, vždycky je blbý se s ním vyrovnávat a málokdy z něj vzejde něco dobrýho. Je ale fakt, že drama celkově zvyšuje publicitu všech zúčastněnejch, takže pro obecnej život raidingu ve WoWku je asi prospěšný, že se takovýhle věci dějou.

 

Exposed

V guildě Exposed jsi oficer. Ač guilda funguje relativně krátkou dobu, co přesně řešíš? Máš nějaký speciální úkol?

 

Já a Yont jsme zakladatelé, který přišli s myšlenkou udělat si v tuhle chvilku vlastní guildu. Společně se na tom s náma podílí hlavně Decoy a Menntos, který tahle myšlenka oslovila, a dohromady tvoříme rovnocenný vedení. Můj hlavní úkol je asi nějaká organizace v pozadí, „PR“, získávání a předávání informací a samozřejmě všechno, co souvisí s healingem a s prací healerů v raidu obecně.

 

Mohli bychom zabrousit trochu do zákulisí? Jak jste sháněli nové členy do guildy? Máte několik členů z Embody, několik z Deep Thunder, ale rozhodně to nedalo celou dvacítku, kterou potřebujete na progress. Nebo ano?

 

Všechny členy jsme prostě oslovili s myšlenkou „Zakládáme si vlastní guildu, kde chceme kvalitní lidi, chceme trochu ubrat nohu z plynu, co se týče raidtimů, a kde to bude fungovat na principu dobrovolnosti“ a v podstatě všichni (až na jednoho člověka) nám řekli, že do toho jdou. Embody a Deep Thunder křídla jsou náš největší zdroj, ale pobrali jsme i hodně lidí, co přestalo hrát v minulosti z různejch důvodů a kvůli Exposed se vracej (Suky/Sorens/Lotresk/Lampod...) a celkově teď máme pohodlnejch 28 lidí, přičemž samozřejmě pořád nabíráme kohokoliv, kdo za to stojí a kdo se u nás má šanci uplatnit.

 

Mnoho čtenářů by také zajímalo, jak se k vám mohou dostat. Vyžadujete něco specifického, něco nadstandardního, nebo by měl hráč chápat své postavy, umět s nimi hrát a chápat, že oheň je v mnoha případech špatný?

 

I když se změnila naše úroveň raidtimů, protože se neklasifikujeme a ani v budoucnu nebudeme klasifikovat jako daytime guilda, tak nároky na skill se naopak zvýšily od toho, co tu doposud bylo zvykem. Šanci se k nám dostat má prakticky kdokoliv, kdo na to má z hlediska skillu a zkušeností, případně nás dokáže zaujmout nějakou jinou kvalitou, kterou bychom shledali jako atraktivní a nějakym způsobem jako výhodou investici našeho času a pozornosti. Ovšem je potřeba vzít v úvahu, že pokud někdo v trialu nesplňuje naše očekávání, tak prostě a jednoduše dostane kick, a že se skrz naše síto dostane málokdo (přesněji řečeno z 20 přihlášek, co od založení přišlo, jsme vzali jen Renbu, kterej zatim hraje kvalitně). Pokud ale má někdo zájem se nám nabídnout, na wowprogressu jsou všechny informace, a pokud někdo nepochopil poslední větu, tak ať se ani neobtěžuje, protože failul IQ check. :)

 

Co byste s guildou rádi dokázali? Chcete se prát o přední světová místa?

 

Přední světový příčky jsou pro nás momentálně uplně irelevantní, během NH chceme jen vytvořit co nejkvalitnější sestavu, která bude schopná odehrát kvalitní tier (hodnoceno čas:výsledek=efektivita), a která si samozřejmě vezme realm first v ToS, bez všech negativních věcí, který se daly pozorovat v ex-guildách našich memberů. Takže bez Milan faktoru, Zbyšek faktoru a jinejch failfaktorů. Plány po ToS v tuhle chvilku nikdo z nás v hlavě nemá a dokud ToS nedokončíme, tak se jim ani nebudeme věnovat.

 

Před nějakým časem u nás vyšel návod na Mistweaver monka. Jsem si jistý, že mnoho hráčů by zajímalo, co dělat a jak za tento talent build hrát. Máš v současné době nějakou aktualizovanou verzi nebo se na to chystáš?

 

Long story short by plán byl, ale čas bohužel není, takže můžu jenom doporučit, aby mě lidi zkusili chytit na streamu, pokud chtěj vidět nějakou healerskou akci a případně se zeptali na to, co je zajímá, tam. Zakládat vlastní guildu od nuly je poměrně složitej proces a domnívám se, že ještě nějakej pátek zabere, než se celá situace ustálí a budu mít volný ruce na věnování se komunitním věcem.

 

Poslední otázka. Je něco, co bys rád vzkázal našim čtenářům, svým fanouškům a potencionálním rekrutům ve vaší guildě? Tímto Ti také děkuji za všechny odpovědi na mnohdy velice vlezlé otázky a přeji mnoho úspěchů jak ve World of Warcraft, tak v soukromém životě. Snad se ještě někdy setkáme.

 

Obyčejně vzkazuju hlavně „gl&hf“, protože to obsahuje asi všechno, co je potřeba u gamingu mít, ale pozdravit bych chtěl všechny, ať už fanoušky, hatery, nebo random bypassery, ale cíleně svoji přítelkyni Karolínku a samozřejmě svoji drahou maminku a ségru, jak už je u mě tradicí. Díky všem za pozornost, checkujte můj Facebook, Twitch a Youtube a much love <3.

 

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Preston 21.03.2017 16:56

Mám takovou možná nepříjemnou otázku. Možná i trochu konfrontační, ale nechápu tento hardcore styl u lidí 20+ let ...
Proč to wow tak hrotíš? Chápu u w3, tam jsi byl mladej a spousta času, progaming lepší než hospoda. Ale teď už jsi ve věku, kdy by jsi pomalu měl začít brát život do svých rukou (možná už i lehce za tou hranicí ). Co budeš dělat, až za x let wow nebude? Není to jen promarněný čas nyní? Většina lidí hraje hry pro zábavu a relax, ale jak to tak čtu, tak ty tomu musíš věnovat kolem 40 hodin týdně, což je cca standard pracovní doby. Dálkově se studuje, aby se zároveň mohlo chodit do práce. Wow je tedy pro tebe prací? Nevím jestli jsi z bohaté rodiny nebo streamy tolik vydělávají, ale myslíš i na budoucnost, nebo žiješ jen přítomností a neřešíš?
Máš jak píšeš Karolínku, tak si postavte baráček, založte rodinu a dětem pak vyprávěj o best monkoj nebo tak něco. Jednoho dne to totiž nikoho jiného než tvé blízké zajímat nebude (wow nebude). Je jedno, že jsi v tom dobrej, jsi už dost starej na hry a život prostě nemá save/load (or release spirit).

kritik 21.03.2017 20:32

Mas pravdu i nemas, v cem podle me pravdu nemas je tvrzeni ze je nekdo uz starej na hry, to je nesmysl i duchodci hrajou Hearthstone atd v ostatnim ale pravdu mas, kdyz se zamerite "full time" na Wowko, tak driv nebo pozdeji takovej zpusob zivota skonci a pak vam nezbyde nic, protoze to jinak nikoho vubec nezajima jestli jste nekde topovali dmg/heal nebo byla vase guilda v top world 20, v podstate jako by to bylo v minulym zivote, akorat si to pomatujete a dobrej pocit a vzpominky to je jediny co vam zbyde, ale ja to beru tak ze nekdo si chodi treba zaboxovat nekdo chodi ho hospody, nekdo jen kouka na televizi a nekdo vsechen svuj volny cas venuje Wowku, to je vse ok, problem nastava kdyz se z tyhle "volnocasove" aktivity stane vase hlavni aktivita v zivote o tom byl puvodni post autora a potom ty pady zpatky do reality byvaj dost drsny ..

Mage Ertai 22.03.2017 07:25

Uprimne jsem presne nad tim to uvazoval uz nekolikrat. Po delsi dobe jsem se k wow vratil, prvnich par tydnu jsem hraval k veceru cca 2 hodky skoro kazdy den. Ale vzhledem k dalsim aktivitam jsem zjistil ze uz to je naprosta ztrata casu. Problem ktery jsem ve wow videl byl vzdycky ten, ze bez obetovani sveho normalniho zivota clovek prakticky nema sanci na nejake top hrani. Jiste muzes si jednou za tyden udelat par ukolu, zajit dung atd, ale ve vysledku tim clovek niceho nedosahne, krom relaxu. Pro me je mnohem pohodlnejsi a vetsi progres hrat treba na xboxu, kde mi proste nic neutika a nemusim u toho travit x hodin. Na druhou stranu chapu dnesni svet extremu, kde jedni jsou top hraci wow, druzi pokru, treti zvedaji na banch 300 kilo kazdy den atd. A jini nedelaji nic a tem ostatnim se divi. Jednoduse je to kazdeho vec a kazdy ma moznost si svuj zivot promarnit podle jeho presvedceni.

ItheSlave 20.03.2017 22:08

Ahoj asi se to článku moc netýká ale doufám že mi i tak poradíte Chtěl bych si koupit Legion a začít zase raidovat a hrát pve ale připadá mi že každá pve guilda požaduje abych znal taktiky na bosse z Nightholdu atd...( což samozřejmě joko někdo kdo se k wowku vrací umět nemůžu) Nevíte o nějaké nejlépe CZ/SK guildě přes kterou bych se zase dostal k hardcore pvečku?

Jinak super článek

Ellendway 20.03.2017 22:20

Pro podobné věci můžeš využít například naše diskuzní fórum. Díky.

corpsen 21.03.2017 16:43

Hardcore PvE uz neexistuje

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet