Finální vyjádření Blizzardu k nedávným DDoS útokům

  blizzard    ddos    útok   

Asi před dvěma týdny se Blizzard potýkal s DDoS útoky, které řadě hráčů způsobovaly potíže s připojením do hry. Nyní by měl být problém vyřešen a pachatelé pod zámkem.

DDoS útok je praktika, kdy je cílový server zahlcen množstvím požadavků, které není schopen zpracovat. Účelem je serveru zabránit v normální činnosti nebo ho shodit.

Blizzard zdroj

 

Nazdar všichni. Chceme se vrátit k tématu DDoS útoků a uzavřít jej. Jako vždy je naší nejvyšší prioritou vyřešit veškeřé potíže, které by bránily hráčům v klidu hrát.

 

Těsně poté, co začaly DDoS útoky proti naší službě, náš bezpečnostní tým nepřetržitě spolupracoval s místními i mezinárodními právo vymáhajícími agenturami, aby společně odhalili zdroj DDoS útoků. A byli jsme informováni, že do pár dnů úřady úspěšně identifikovaly a zatkly podezřelé.

 

Velmi si ceníme vaší trpělivosti a pochopení.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

degenwow 20.09.2019 19:07

Naštěstí sem se nepotýkal.

Btw. jaktože to nejde technicky zabezpečit,
Aby DDoS vůbec nemohli vzniknout.
Tedy omezit max. přístup,
či identifikovat a zabránit častému ťuk ťuk 'tuk připojování.

Bellatrix 20.09.2019 19:38

Na to ti nedokážu odpovědět, protože tak dalece se v tom zase nevyznám. Ale google mě zavedl sem: https://www.quora.com/Why-is-it-difficult-to-defend-against-DDos

A co jsem pochopila, tak ten hlavní problém prostě je, jak masivní a rozsáhlé ty útoky jsou. Což je jejich pointa, ale zároveň právě důvod, proč jsou DDoS útoky taková osina v zadku a proč s nimi mají problém i společnosti, co si jinak určitě na bezpečnosti svých systémů dávají záležet.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet