Gnoll

gnoll nollové jsou jednou z mladších ras Lordaeronu. Původně pocházejí z Alterac Mountains a Redridge Range. Tato rasa je velmi agresivní a často zápasí mezi sebou. Ačkoliv jsou velmi inteligentní, nejsou tolik bystří, alespoň podle lidských měřítek. Jsou také známí kvůli důvodům svých šarvátek. Jsou schopni se poprat i kvůli tomu, že „jeho stín je větší“. Ale často se uvádí, že Gnollové byla poměrně obávaná rasa. Jsou pověstní svou brutální prohnaností, divokou náladou a sklonům k rivalitě. Ačkoliv jsou inteligentnější než zvířata, mají sklon k nedostatku jemnějšího vnímání, co se týče jiných ras. Milují boj. A milují ho až příliš moc. Gnollové si vytvořili svůj domov v Lordaeronu v Alterac Mountains a Redridge Mountains. Ale rozšířili se po celém Azerothu, tedy i na Kalimdor. Zde bojují s ostatními agresivními rasami o území. Jejich tendence, napadat se kvůli malichernostem, jim brání v dosažení skutečné jednoty. Tím se snižuje jejich ohrožení. Štěstím je, že jich je takový počet. Snadno by mohli předčít i ostatní rasy stejné síly. Někdy se nechávají najímat jako žoldáci. Buď jako jednotlivec nebo po skupinách o dvou až pěti členech. Gnollové jsou hyenovitá humanoidní rasa, vysoká asi 7 stop. Gnolly stejného kmene často spojuje podobný vzhled. Buď s červeno-hnědou, černou, zeleno-šedou nebo žlutou hřívou. Jejich oči mají barvy od světle modrých až po červené, podlité krví. Ve vlhkých podmínkách vydávají silný pižmový zápach. Jako šelmy, Gnollové uvažují o všech možných tvorech, jako o potravě. Včetně členů své vlastní rasy. Nemotivuje je zlato, ani magie. Motivuje je hlad. Nemají žádný vztah k ostatním rasám. Raději je sežerou, než aby s nimi spolupracovali. Jakékoliv spojenectví trvá jen tak dlouho, dokud mají dostatek jídla. Mají velmi málo přírodních průmyslů a hodně omezené zkušenosti, co se týče tvorby. Vůbec neumí pracovat s kovem. Nemají žádné doly nebo farmy. Spoléhají na svou kočovnost a na lovecké schopnosti.

Lokality

lavním územím je Eastern Kingdoms. Nedávno však byli zpozorováni i na Kalimdoru, ale jako zaměstnanci jedné gobliní obchodní, či pirátské skupiny. Ovšem několik nezávislých gnollích kmenů bylo pozorováno poblíž Feralasu. Gnollí věštec, Sayge, cestuje s Darkmoon Faire, kde rozdává bohatství a různé buffy, podle toho, jak odpovíte na jeho otázky. Gnollové byly poprvé k vidění ve Warcraft III. Thrall opouští svůj domov po snu, kde mu bylo řečeno, aby se setkal s cizincem a zničil tábor Gnollů. S největší pravděpodobností šlo o kmen Mosshide, vzhledem k jejich umístění a zbarvení.

Kultura

Společnost nollí společnost je organizována mocí. Nejsilnější a nejnebezpečnější jedinci se utkají, aby se stali vůdcem, zatímco slabší se stanou potravou pro ostatní. Tento životní styl se rozumí pro průměrný gnollí kmen, který je poměrně napjatý. Žádný Gnoll není náčelníkem vícekrát, než jednou. Bestie (Brutes) jsou ze společnosti největší a nejodpornější. Silnějšími je dělá i fakt, že mají výsadní postavení v potravinovém řetězci. Gnollí asasíni jsou známí svou inteligencí a znalostí používání luků a jedů. Pytláci (Poachers) jsou zvědy a myslivci kmene. Používají zbraně, které vzali své kořisti. Strážci (Wardens) se spojili s přírodou a tuto magii používají k udržení ostatních „v klidu“. Gnollové jsou dobří lovci a válečníci. Jejich vrozená agrese a krutost je téměř „nutí“ sledovat svou kořist už nejen pro potěšení z lovu, ale i kvůli zabití. Gnollí kouzelníci jsou většinou shamany se silnou elementární a bojovou tendencí. Někdy je gnollí jedinec vyloučen z jejich společnosti a musí odejít do vyhnanství. Ovšem některé dobrodružné skupiny tyto vyhnance mezi sebe přijímají. Podle toho, kdo byl jejich nepřítelem, se přiklánějí buď k Alianci, nebo k Hordě (častěji se však přiklánějí k Hordě). Někteří jsou neutrální a nechávají se najímat jako žoldáci. Jsou silní a tvrdí. Na druhou stranu jsou slabí stratégové, neumí se rozmyslet a nemají dostatečné kvality k vedení. Defias Brotherhood je známé tím, že se příležitostně spojuje s touto rasou. Je to rasa extrémně násilných tvorů. Někteří se diví, jak je možné, že tato rasa ještě nevyhubila sama sebe. Shromažďují se ve velkých skupinách, když je možnost boje nebo lupu. Někdo věří, že když Gnollové odhodí stranou své problémy na dost dlouho stranou, vytvoří obrovskou armádu. Líní a divocí Gnollové raději loupí a kradou. Největší a nejsilnější jedinec je vůdce a ostatní se k němu klaní. Má výsadní právo na nejlepší úlovek. Až odejde od lupu, který zbyl, ostatní se to tento zbytek poperou. Existuje fáma, že jedí i jiné rasy. Ovšem tato skutečnost není ničím podložená a je tedy nejspíš výmyslem jiných ras. Zatímco většina Gnollů používá zbraně na blízko, někteří používají kouzla shamanů nebo warlocků. Jejich oblíbenými zbraněmi jsou palcáty (nebo jiné tupé zbraně) a kuše. Dávají přednost tupým zbraním, protože zlomeninu kosti považují za „pochoutku“ a snadno způsobitelné zranění. Menší Gnollové se používají jako vrazi a špióni, protože jsou pružnější, než ostatní. O Gnollech je známo, že budují malé osady s trvalými základy blízko zlatých dolů. Gnollové byli pozorováni pomocí složitých důlních technik u velmi vzdálených a nebezpečných míst těžby zlata. Byli spatřeni v Jangolode Mine, kde se spojili s Defias Brotherhood. Je známo, že vždy nosí oblečení a kožené nebo kovové brnění.

Kmeny

vedu pár známých kmenů: Blackpaw v Ghostlands Mosshide ve Wetlands Redridge v Redridge Mountains Riverpaw v Elwynn Forest a Westfallu Rot Hide- Storm Peaks- Northrend. Stejně jako mnoho jiných tvorů v severním Lordaeronu, Gnollové nemohli uniknout před morem Krále Lichů. Nyní řada z nich slouží jako nemrtví nohsledi Pohromě.

Naposledy upravil/a Empatic 14.12.2009 v 14:57:54.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Blob 05.11.2010 12:04

Není eště Palemane v Mulgore?

cerberos 07.02.2010 15:58

moc pěknej a obsáhlej článek

wenoslav 14.12.2009 15:24

Yowler i Hogger to je snad pro alika povinost :-) z Yowlera padá snad první ring co se dá sehnat a s Hogger myslím ze docela dobrá chestka ?

Vikano 13.12.2009 22:18

Měby ještě zajímalo jestli náhodou není spojitost mezi gnolama a těma psovitejma veverkama z Northrendu (např. v Dragonblithu nebo Sholazar Basin)

Degen 13.12.2009 16:25

peknej článek dobré počteníčko

Empatic 13.12.2009 15:20

Tak to už je spíš článek do sekce Hrdinové, ale nápad to není špatnej... asi se podívám, co se dá sepsat

Adamal 13.12.2009 14:55

jj hogger, a pak ete Yowler v redridge tyhle gnolly muselo zabit minimalne 85% aliku

Adamal 13.12.2009 14:35

Já tě nekritizuju,ale Hogger je docela slavnej

Empatic 13.12.2009 14:27

Nerozepisoval jsem je tak moc dopodrobna.... Bral sjm rasu jako celek

Adamal 13.12.2009 13:59

Néééé on tam není Hogger,jak jste na něj mohli zapomenout?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet