Guilda Method se rozpadá

  method    guilda    josh   

Není jednoduché psát o takových věcech, navíc ve spojení s hrami, které by měly lidi bavit a sbližovat. Bohužel, každý den slunce nesvítí a musíme informovat i o nepříjemných věcech.  Protože situace již chvíli probíhá, ustálil se sled informací a můžeme se podívat, co se vlastně stalo.

 

Všechno odstartovalo prohlášení organizace Method o ukončení spolupráce s healerem raidovacího týmu, hráčem známým pod nickem Methodjosh, kvůli opakovanému hrubému a neslušnému chování. Slovo "opakovanému" zmiňuji záměrně, protože má pro celou situaci zásadní význam. Součástí vyjádření byl totiž odstavec s výzvou, aby lidé nahlásili podobné chování, pokud se jedná o členy Methodu. Nyní se dostáváme k tomu "opakování". Methodjosh už dřív čelil problémům, na základě kterých byl banován na Twitchi a jiných platformách. Ukázalo se, že to souviselo s policejním vyšetřováním, které se týkalo obvinění ze znásilnění. A problém s prohlášením Methodu tkví v tom, že jak se ukázalo, minimálně někteří členové vedení organizace o tom věděli a záměrně tuto informaci tajili sponzorům, partnerům a dalším spolupracovníkům. 

 

Lavina vyvolaných reakcí zahrnovala i obvinění dalšího člena organizace Method z obtěžování. A nejedná se o malou rybu, nýbrž o spoluzakladatele a co-CEO Saschu Steffense. Prohlášení Methodu o zahájení ukončení spolupráce se Saschou už ale nezastavila odezvu od partnerů společnosti, kteří podobné jednání považují za závažné narušení důvěry. Konec spolupráce oznámili společnosti Funbyte, Corsair či MSI. Mike "Preach" Lamb také ohlásil konec spolupráce, dále streameři jako Esfand, NMP, Payo a další. Co se týče členů týmu, tak skončil celý tým Path of Exile, drtivá většina raidovací skupiny, PvP týmy pod vlajkou Methodu a stejně tak hráči, kteří jsou členy týmů pro MDI. 

 

Dalším obviněným z obtěžování je známý hráč a streamer Swifty. Na základě obvinění Blizzard odstranil jeho NPC ze hry.

 

Se společností a značkou Method to tedy nevypadá dobře a pro dnes už legendární guildu to znamená nejspíš definitivní konec. Otázka je, jak se k tomu postaví komunita, protože jak ukazuje jeden záznam ze streamu Methodu, tak minimálně někteří členové raid grupy, pokud ne všichni, o vyšetřování také věděli.

 

Jaký je váš názor na tuto kauzu? Sledovali jste guildu Method a její výkony? Co myslíte, že se bude dít dál?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vallaska_Roue 29.06.2020 10:49

Nevím jak to skutečně bylo, o tom ať rozhodne vyšetřování.
Nicméně pokud chcete dneska někoho společensky zlikvidovat, obviňte ho ze sexuálního obtěžování nebo z rasismu. To je jedno, že se nakonec prokáže jeho nevina, to samotné obvinění stačí aby dotyčný ztratil společenský kredit a práci.
A ono ani vás nemusí chtít někdo odklidit ze scény, taková Francie tam se za sexuální obtěžování považuje i obyčejné pozdravení nebo úsměv.
No a perlička nakonec, nedávné kauzy v USA, kde se houfně obviňovali herci, režiséři, politici.
Po dvaceti letech si paní vzpomněla, že ten sex s ředitelem, díky kterému získala dobře placené místo v kanceláři, vlastně vůbec nechtěla. A nyní se cítí psychicky ponížená. Nicméně milion dolarů by to zpravil.

kritik 29.06.2020 11:30

Tak mas pravvdu v tom je metoo je totalni hovadina, vzpomenout si po 20 nebo 30ti letech ze se neco stalo a chtit na tom vydelat a znicit tomu druhymu zivot je totalni ubohost a mega traparna.

Ale tenhle pripad je uplne neco jinyho, bylo to nahlaseno na policii, ale pro nedostatek dukazu to bylo odlozeno, ale ted vyplouvaj na pvrch veci co vsechno Josh delal, ze to byl doslova uchyl , a tech pripadu bylo strasne moc, jestli to staci na znovu otevreni pripadu o znasileni to nevim, ale on si svoji karieru a reputaci znicil sam a to opakovane svym chovanim, to neni zadna konspirace proti nemu.

Ze tim potopil celou guildu, ktera mu verila ze se nic nestalo je vec jina a vsichno jsou tam ted nasrtanya resi budoucnost co dal ..

Vallaska_Roue 29.06.2020 12:00

@kritik
To máš pravdu, ale stejnak bych s tím obviněním nakládal opatrně. Pokud to bylo odloženo pro nedostatek důkazů, tak se fakticky ten skutek nestal. Byť si můžeme o tom myslet svoje. Je otázka jestli s tím měl seznámit širokou veřejnost, když se kolem všeho točily velký prachy. Prakticky se "nic" nestalo. Případ odložen, nikdo nebyl obviněn.
Gilda se podle mě potopila sama. Ona o tom věděla, ale dále ho mezi sebou trpěla. Měla ho sama donutit odejít a ne čekat a doufat, že to nepraskne.

Valohran 28.06.2020 22:36

Bylo by super, kdyby to vedlo k tomu, že si víc lidí v komunitě uvědomí, že edgy temný kecy o násilí proti holkám a dalším míň zastoupeným hráčským skupinám vytvářej fakt toxickou atmosféru a pomáhají proplouvat hajzlům, který to myslí doslova. Nejsem naivní, moc se asi nezmění, ale fakt kéžby, najít guildu, kde by si lidi odpustili vtipkování kecy na tu jednu dvě holky v týmu, mi trvalo skoro rok a i v té současné mám dva hráče na mute, protože prostě si podobné "legrácky" nedokážou odpustit.

Reede 29.06.2020 08:38

Fakt? Tohle se pořád ještě děje? Mám dojem, že s tím, jak čím dál víc holek hraje , takové chování téměř vymizelo. Tedy já jsem se s tím nikdy nesetkala - hraju na víc serverech a fakt nikde.

twice 29.06.2020 09:33

Jde krásně vidět ten paradox kdy jeden člověk kterého se to osobně vůbec netýká je to schopný rok řešit a mutovat lidi na potkání a člověk kterého by se to mělo přímo týkat stím má nulovou zkušenost a vůbec to neřeší. Hezky to vystihuje tu hyperkorektnost a válečníky za sociální spravedlnost.

Valohran 29.06.2020 23:11

@Reede To je super, je možný, že to na jiných serverech už je dávno v procesu
@twice Přesně, co mají chudáci edgelordi dělat, když si jich holky ani nevšimnou a "SJWs" (podle tvého popisu zřejmě lidi, co nechtějí poslouchat stupidní kecy) si je mutnou

jerryk123 28.06.2020 19:07

Začínám se cítit jak za bolševika. Někdo něco napíše na net a člověk reálně přijde o práci (reputaci, fans, etc...). Guilty before proven innocent...

Valohran 28.06.2020 22:38

Akorát Josh se tím právě moc netajil podle těch klipů z jeho streamů, Method měl plný ruce práce s tím, aby to na sebe furt nepráskal sám, takže srovnávat to s komunistama mi přijde zcestný.

Batole 28.06.2020 18:44

Věděli o tom všichni aktivně raidující členové, protože po twitteru v komentářích běhalo ne jedno video z nějakých starých streamů, kde se Josh prokecl ohledně vyšetřování a všichni přítomní na DC ho hned zadupali do země, ať drží hubu. Bohužel, video už nemůžu najít. Nicméně, co mě dost překvapilo, jak všichni začali okamžitě skákat přes palubu a opouštět Method. Téměř hned. Rozumím, každý si chce zachránit nějakou svoji tvář a vypadat na internetu před komunitou hezky, ale loajalita se někde úplně vytratila. Method a všichni členové se doposud prezentovali jako "dream team" kamarádů a přátel, kde by jeden byl schopný si nechat useknout ruku pro druhého, ale očividně tomu tak zrovna nebylo. Method ani tak nepotopila tato kauza, ale její členové samotní, kteří v těchto nejhorších časech nedrželi při sobě. Kdyby to byla organizace rok stará a neznámá, tak nenamítám nic, ale potopit během jednoho dne 15 let práce, to mi hlava nebere. Asi jsem staromódní, ale pro mne je loajalita vždy na prvním místě, i kdyby se hlavy sekaly. Jsem velmi zvědavý, jak to všechno nakonec dopadne s organizací Method, protože Method sleduji aktivně spoustu let a nedovedu si představit, že by ze dne na den měli přestat existovat.

Galifry 28.06.2020 18:52

Ono i to opuštění působilo dost roboticky. Snad všichni použili stejnou šablonu, jak kdyby to někdo organizoval. Naproti tomu ten šéf PoE týmu a další partneři se vyjadřovali daleko upřímněji a osobně.

Lethal 29.06.2020 00:01

Jasné, že vedeli o vyšetrovaní - veď dostal aj ban na Twitch. V tom videu, kde sa ho všetci snažili umlčať šlo skôr o to, že to nemal vôbec vtedy verejne riešiť a mal len držať hubu. Čo som pozeral streamy ostatných členov za posledné dni, tak jednoducho mu verili, že tie vyšetrovania sú na základe podvodov (fakty zrejme nepoznali) a jednoducho mu bezhlavo verili, že je to celé len výmysel. Veď bol ich kamarát roky... A keďže v Apríli 2020 sa vyšetrovanie skončilo a nič mu nezistili, tak ho začali rehabilitovať, čo bola ďalšia chyba zo strany vedenia. Jednoducho pochybili a veľmi. Sco to možno nechával až veľmi na ľahkú váhu, na to, že sa vedelo, čo za človeka Josh je.

Inak vďaka Methodu sa dalo do povedomia World Race, tie streamy stáli občas naozaj za to. Konečne to jednoducho žilo a bola by škoda ak by to celé skončilo. Sco to posral, ale na základe toho položiť celú jednu organizáciu... Som zvedavý na ďalší priebeh všetkého. A čo sa týka toho rýchleho vyskakovania z potápajúcej sa lode "Method", myslím si, že je to kvôli tejto dobe. Naozaj nikto zrejme nechce byť už spájaný s tým menom, pretože ho ľudia zlynčujú.

Dickinson 28.06.2020 18:35

Swifty měl po týdnu stream a vypadal na něm opravdu unaveně .Sám tomu nevěřím že zrovna Swifty by se něčeho takového dopustil , vždyt je to takový taťka WoW scény.Moc se mě líbila reakce jeho komunity , která mu momentálně vyjadřuje tak neskutečnou podporu že z toho on sám byl na Twitchi na měkko.O tom jak si ho lidé váží , bylo hezké vidět na tom kolik lidí se v určitý čas postaralo o gifted suby,resuby a nové suby.Bylo i hezké kdy dostal donaty o výši cca 10 500 dollarů + 200+ darovaných subů.Sleduji ho už čtvrtým rokem a musím opravdu přiznat že jeho komunita je jedna z nejlepších na Wow scéně.
To s Methodem.....to je prostě selhání na všech frontách , Joshem začínaje a vedením konče.Co dokáže jedna mela udělat s nejlepší guildou na světě ...vlastně ještě teď to těžce nepobírám.

Hepy 28.06.2020 20:35

Ten Swiftyho stream jsem také sledoval, sleduji ho již nějaký ten rok a divil jsem se jak unaveně vypadal přišlo mi jako by od posledního streamu zestárl o několik let. Nevěděl jsem o tom nařčení a nevěřím tomu stejně jako ty, proč by to dělal jistě to nemá zapotřebí. Co se děje okolo methodu jsem také nevěděl a upřímně mě daleko víc zasáhlo to o Swiftym u methodu me to ani tak nepřekvapuje dost streamujich hráčů pod jejich záštitou se nedá ani sledovat. Doufám že se to vysvětlí a dopadne to dobře.

kritik 29.06.2020 11:41

Ja bych veril ze Swifty nic neudelal, nikde neni nic nic co by dokazalovalo ze neco udelal. Tohle je pak navod jak nekomu znicit karieru staci si vymyslet obvineni a uz se vezete.

Josh to je uplne jina liga i kdyz zatim policie neprokazala to znasileni, tak vsude ted kolujou videa a chatlogy z discordu co vsechno za prasarny delal. Z toto si pak udelate obrazek co je to za hajzla. Teda jeste jsem nevidel film v síti, ale podle recenzi se tam delo presne to co delal Josh takze asi tak, musime pockat co bude dal ..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet