Guilda neslyšících porazila N'Zotha na Mythic obtížnosti

  N'Zoth    Mythic    Undaunted   

Porazit finálního bosse daného raid tieru nebo celé expanze na Mythic obtížnosti bývá zpravidla úspěchem, na který je potřeba mnoho komunikace, úsilí a především odhodlání. Mythic N'Zoth padl rukou, meči a kouzly již nespočtu guild na celém světě. Teď se k nim přidala i americká guilda Undaunted z realmu Area 52. Co je ale na skupině hráčů z Undaunted tak neobvyklého?

 

Jedná se o guildu, která se skládá z hráčů s výraznými sluchovými obtížemi, ale také hráčů zcela neslyšících. Myšlenka takového uskupení vznikla již během datadisku Cataclysm, kdy byla guilda založena pod původním názvem Durus Veritas. Jelikož se high-end raiding content točí převážně kolem komunikace na hlasových kanálech, guilda tímto chtěla rozbít mýtus, že lze na této úrovni progressovat z valné části pouze tímto způsobem, a dokázat, že jsou i alternativní způsoby. Jejich komunikace na vysvětlování strategií je založena především na znakové řeči a důsledky potenciálních chyb při progressu proto mohou být více nekompromisní, pokud jde o reakce. Z tohoto lze usoudit, že každý člen raidu má obdivuhodný smysl pro koordinaci i přesto, že mají k dispozici rozmanitou škálu weakaur. 

 

 

 

Undaunted toto potvrdili svým killem Mekkatorqua v raidu Battle of Dazar'alor, přičemž samotný boss fight je jedním z těch, které komunikaci opravdu vyžadují. Hráči zde musí eliminovat malé roboty, které lze zničit pouze tím, že daný hráč do jednoho z robotů vleze a zadá vybranou sekvenci barev ve správném pořadí, čímž u svého robota spustí sebedestrukci. Trik však spočívá v tom, že daný hráč v robotovi svou barevnou sekvenci nevidí, ale vidí sekvence ostatních hráčů, kteří se v robotech nacházejí, a ostatní hráči v robotech vidí jeho barevnou sekvenci. Proto je důležité si efektivně sdělit pořadí a zbavit se co nejvíce robotů v co nejkratším čase.

 

 

Guildě Undaunted nelze upřít zápal i zručnost, kterou oplývají navzdory svému handicapu, u nějž prokázali, že není během progressu nejvyššího, ale ani komunikačně složitějšího contentu žádnou překážkou.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bubákarabský 05.10.2020 21:33

Teda musím říct že by mě to bez zvuku vůbec nebavilo hrát. I když jasně jim to nepřijde protože na ticho jsou zvyknutý. Každopádně šikulové a respekt. Já mam kamaráda zase který hraje defakto jednou rukou. Na levé ruce přišel o 4 prsty a část palce. Takže všechno dělá přes myš a raiduje v pohodě. Jen ty arény jsme museli přestat hrát.

Bellatrix 05.10.2020 22:40

Respekt, hrát jednou rukou.
Co se mu mimochodem stalo, jestli se můžu zeptat, že přišel o prsty?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bubákarabský 06.10.2020 16:31

@Bellatrix Pracoval na loďi a ocelové lano při zakotvování se napnulo a vymrštilo takže stačil uhnout ale pořád měl ruku na kraji a to lano mu je useklo. Respektive utrho. Přesněji nevím jen co mě říkal že si pamatuje. Skoro hned omdlel.

Bellatrix 06.10.2020 21:36

Bubákarabský Ježiš. To se nedivím, že hned omdlel.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Batole 07.10.2020 08:58

Bubákarabský Napjaté ocelové lana jsou pěkné svinstvo. Člověka to roztrhne vejpůl raz dva. Naštěstí teda přišel "jen" o prsty.

Radien 05.10.2020 00:12

Tak to je hodně super klobouk dolu velký respekt

Valohran 04.10.2020 20:10

Bravo, jsou to frajeři, komunikace ve znakovém jazyce, nebo i jen textová komunikace při raidování musí být celkem challenge

Batole 04.10.2020 18:23

Nerd Scream, uh, Hand Scream. Pěkné. Respekt.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet