Heart of Fear - Heroic Progress

NEW UPDATE - 13.11 10:25
Je čas aktualizovat. Omlouvám se za pozdní aktualizaci, ale o víkendu jsem těžce nestíhal. Za těch pár dní se stalo opravdu mnoho. Bohužel.

Je již jasné, kdo má na triku světové prvenství, kdo složil posledního bosse jako druhý a kdo je třetí. V současné době má zabito pět guild. Jak vše probíhalo, je dost možné vyčíst z webu WoWprogress nebo na anglickém webu Manaflask. Není potřeba aktualizovat článek od hodiny k hodině.

Dá se ovšem poznamenat pár věcí, které stojí za to.

Blood Legion poslední dva bosse zabila jako první na světě. Na posledního bosse měla téměř pět hodin náskok, což nejspíše pomohlo k jejich prvenství. No abych byl přesný. Nejspíše pomohlo časové pásmo a také energie, kterou Blood Legion vynaložila, protože bosse zabila o 18 hon dříve, než Method. Poslední boss měl ovšem nudný týden. Respektive šest dní, protože je tu stále možnost, že se objeví více guild, které jej zabíjí. Na nynější killy stačí prsty jedné ruky. K Blood Legion a Methodu se během dvou dnů připojily další tři guildy – DREAM Paragon, Wraith a vodka.

Podle počtů, které jsou na internetu dohledatelné trval závod něco kolem 50 hodin. Počítat se může od doby, co v Method zabili prvního bosse do doby, než Blood Legion zabila posledního bosse. Osobně si myslím, že je to sakra málo a Blizzard by s tím měl něco dělat.

Blood Legion i Method dnes na svět dodávají i videa.





UPDATE - 09.11 09:20
Kolem jedná ráno se Methodu podařilo sestřelit ze světa Blade Lorda Ta'yaka. Trvalo to nějakých 50 minut. Sco, Guild Master guildy na otázku, jaké to bylo odpověděl "3 pulls for 2nd boss, not sure if heroic or normal". O obtížnosti si můžete tedy myslet své. Nesmíte ovšem zapomínat na jednu věc. Guilda jako Method má mnoho zkušeností a bossové pro ně již nejsou většinou výzva. Tedy kromě šampiona Zor'loka.

popis obrazku

Dostalo se ke mě taky pár informací, že než Blizzard opět nerfnul Zor'loka, tak měl Method a Paragon několik 1% wipů. Osobně si myslím, že nerf tedy nebyl vůbec, ale vůbec potřeba.

Pár minut před druhou hodinou se ukázal i Paragon, raidující s 10 lidmi, který sejmul miláčka všech, Zor'loka a zařídil si světové prvenství v 10 man raidu. Jejich raid nepřekazil ani Lord Ta'yak, který bohužel padl na první pokus. Seita, GuM Paragonu webu Manaflask napsal "Trash was harder than the boss". To svědčí o obtížnosti prvního a druhého bosse. Tímto killem si Paragon zajistil třetí místo na 10 man (první pro guildy, které nepřeskakují).

Ta'yak padal i po Paragonu. Dvě 10 man guildy se rozhodly jeho život ukončit tím, že přeskočí prvního bosse. Bohužel... Crimson Blade a ruská guilda ? ?????a.

Něco před půl třetí ráno Method zařízl dalšího bosse. Garalon padl, Method vylootoval a připravoval se na dalšího bosse, na kterého se nikdo před Methodem na 25 manu nedostal. Hned po Methodu se přidal i DREAM Paragon do seznamu guild. které Garalon nijak moc nepřekvapil. Paragon získal 2 místo na 10 man (první pro guildy, které nepřeskakují).

popis obrazku

Po hodině progressu. Těsně před čtvrtou ráno se Methodu podařilo zabít Wind Lorda Mel'jaraka na 25 man. World First je jejich a hráči si mohli jít zaslouženě odpočinout. Za necelou půl hodinu se podařilo o guilda Paragon složit stejného bosse a získat tak World First alespoň na 10 man.

popis obrazku

Od páté hodiny ráno se začalo objevovat i pár guild z Ameriky. Blood Legion zabíjí Zor'loka jako druhá na světě v 25 man a jako první v USA. Spanilá jízda pokračovala i na dalších bossech. V půl šesté zabila Ta'yaka jako první v USA, za půl hodiny umřel i Garalon. Opět USA first. A aby toho nebylo málo, tak si Blood Legion zkusila i Mer'jaraka, kterého přeci jen dokázala zabít. Připisuje si tedy druhé místo na světě a opět první v USA.

popis obrazku popis obrazku popis obrazku

Vodka má momentálně 2/6HC a Exodus je následuje s 1/6HC. Závod je již teď celkem nevyrovnaný a osobně očekávám, že se můžeme těšit na bitvu mezi Methodem a Blood Legion. Že by to konečně BL vyšlo a získala nějaký World First? Hmm...

Tabulka killů byla také aktualizována.

UPDATE - 09.11 00:40
A je to tady. Nerf na sebe nenechal dlouho čekat a Imperial Vizier Zor'lok se konečně dočkal své smrti. Ti skuteční šampioni jsou z guildy Method, kteří si po dvou dnech tvrdého progressu odnáší světové zlato. Závod nám konečně začíná.

popis obrazku

UPDATE - 09.11 00:25
Imperial Vizier Zor'lok se rozhodně zapíše do dějin moderního raidování. Alespoň tak to vidím já. Je to více než dva dny, dva hotfixy, které byly na servery nahrány a Zor'lok se stále drží. Rozhodně je dobré vidět, že Blizzardu stále nedochází nápady jak zavařit. Otázkou ovšem je, jak to vůbec v raidech vypadá. Pokud je to podobný random boss jako The Spirit Kings, tak se osobně dost těším.

To, že Imperial Vizier Zor'lok je na internetu oblíben svědčí i mnoho obrázků, které můžete shlédnout na našem Facebooku nebo osobní Twitter účet tohoto bosse.

UPDATE - 09.11 00:10
A máme tady nevyhnutelné kroky, které Blizzard přináší jako odpověď pro guildy, které přeskočily prvního bosse. Hotfix bude nahrán opět během dnešní noci a pomůže guildám, které se stále trápí s progressem. Hotfix si můžete přečíst na oficiálním fóru.

Jako další věc tady mám screenshot od DarkStorm, která složila jako první 25man guilda Blade Lorda Ta'yaka.

popis obrazku

UPDATE - 08.11 23:30
A je tady něco, čeho jsem se bál. Guildy jak na 10 manu, tak na 25 manu začaly upouštět od progressu prvního bosse a pustily se do druhého. Na 25 manu jsme se dočkali prvního killu. Může za to guilda DarkStorm, druhý 10 man kill odnáší guilda Eleven. (Tabulka výsledků bude doplněna soonish)

Teď spíše tak na okraj. Co si na celé přeskakování bossů myslíte? Osobně mě to trochu štve, ale zase vím, že pokud nějaké guildě povede zabít prvního bosse, bude mít možnost zkusit si i poslední souboj se Grand Empress Shek'zeer na Heroic. Samozřejmě pokud zabijí i ostatní bosse.

UPDATE - 08.11 22:30
A Arctica si připisuje další kill na 10 man. Tentokrát to schytal Garalon.

popis obrazku

Nevím, co si o tom myslet. Po zajímavém začátku se mi zdá, že tento závod nebude tak zábavný a napínavý jak jsem si představoval. No doufám, že první boss bude držet guildy ještě pár hodin, možná den nebo dva... a že dva poslední bossové budou také zajímavější.

UPDATE - 08.11 21:40
A máme tady screenshot z killu.

popis obrazku

UPDATE - 08.11 19:30
A je tu první světové prvenství. Guilda Arctica (10 man) se rozhodla přeskočit prvního bosse a přešla na bosse Blade Lord Ta'yak, kterého dokázala zabít. Je jim to ovšem houby platné, protože posledního bosse nebudou moci zabít na Heroic.

Doufám, že se nestane nějakým větším trendem přeskakovat prvního bosse, aby guildy získaly World Firsty.

UPDATE - 08.11 14:00
Jsou dvě hodiny a před námi je další raidovací den. Většina z evropských guild je již v raidu a zkouší své štěstí. Apex se chystá do raidu ve 14:20.

popis obrazku

Někdy se stane, že se na internet dostanou zajímavé obrázky z progressu jako je právě tento. První z obrázků je celkem zajímavý. Guildě Exodus se podařilo ještě před hotfixem dostat bosse na 3%. Jejich plán byl avšak zmařen enrage timerem. Druhý obrázek je ukázkou toho, jak to v poslední fázi vypadá. Pokud chcete porovnat, máte možnost vidět poslední fázi bosse na normal v mém guild videu.
popis obrazku popis obrazku


UPDATE - 08.11 08:15
Imperial Vizier Zor'lok byl hotfixnut i na evropských serverech a nyní můžeme čekat, jak na to zareagují guildy. Jsem zvědavý, zda se jedná opravdu o hotfix, který dělá bosse přijatelnějším a bude nyní možné ho zabít po slušné době progressu nebo se jedná o velký nerf.

Na americkém serveru Alterac Mountains, na kterém působí Vodka, jsou dvě hodiny ráno a Vodka stále progressuje. Server Illidan s guildou Blood Legion má o hodinu méně, avšak to nic nemění na tom, že i Blood Legion je stále v HoF. Co mě zaráží je Exodus. Při ranním sledování pohybu guildy je guilda opět v Mogu'shan Vaults. Tak nevím, zda to naposledy nevzdali a nepřesunuli se do HoF. I server Cho'gall má jednu ráno. Na evropských serverech není třeba rozebírat, že všichni z Methodu spí, že Paragon dělá nejspíše to samé a dalších X guild také.

UPDATE - 07.11 23:35
Blizzard v blue-postu oznámil, že Imperial Vizier Zor'lok je těžší, než původně chtěli. Ještě dnes budou nahrány opravy, které usnadní bosse.

Co to znamená pro progress? Je dost možné, že po nahrání opravného balíčku se objeví první úspěšné pokusy a progress se posune zase trochu dál. I když mě osobně to mrzí. Rád bych viděl trochu delší progress. Ale neměl bych předbíhat, protože absolutně nevím, jak vypadají další bossové na heroic.

UPDATE - 07.11 23:15
Když jsem před pár minutami kontroloval, zda americké guildy již raidují, zjistil jsem, že Exodus má nejspíše trochu jiný plán s progressem. Většina amerických a evropských guild se nyní trápí s prvním bossem, avšak Exodus se vydává do Mogu'shan Vaults, kde může nabrat další itemy, které jim mohou pomoci s progressem. Bavím se hlavně o zbraních z Will of the Emperor. Je to zastávka na maximálně hodinu a půl, která nemůže uškodit. Tedy za předpokladu guildy nestíhají Imperial Vizier Zor'loka na enrage mohou být zbraně velice důležité.

popis obrazku

UPDATE - 07.11 22:45
Je to skoro k neuvěření. Uběhlo bezmála 24 hodin a Imperial Vizier Zor'lok stále žije. Od půl třetí, co jsou evropské servery online se ještě nezaznamenal žádný kill ani na našem kontinentu. Některé guildy se místo do Heart of Fear pustily do vyčištění Mogu'shan Vaults a dobrání equipu, který může být rozhodující.

Problém, který se objevil před nějakou tou hodinou může být také dost nepříjemný. Dle některých guild se plno hráčům objevil bug "Transfer Aborted: Instance not Found", který jim nedovoluje progressovat. Osobně bych řekl, že to Zor'lok dělá schválně aby vydržel naživu co nejdéle.

UPDATE - 07.11 13:50
Většina amerických guild momentálně odpočívá ve svých postelích. Když jsem nakoukl do guild, tak v Exodusu bylo online 10 lidí, Blood Legion mělo 6 svých zástupců online a ve Vodce bylo totálně mrtvo. Není se čemu divit, přeci jen je tam sedm hodin ráno.

UPDATE - 07.11 13:26
Údržba serverů se v Evropě protáhla a odhadovaný čas spuštění je 15:00. To dává americkým guildám více než 17 hodin náskok. Co je ovšem zajímavější jsou čísla zabitých bossů. Počítadlo se celou dobu drží na čísle nula.

Nemám žádné bližší informace o tom, co se děje na US serverech. Je dost možné, že některé guildy progress vzdaly nebo se stále trápí. Vše ukáže až čas.

UPDATE - 07.11 9:26
Je něco po deváté, evropské servery stále nefungují kvůli údržbě. Amerika stále bojuje a podle informací bojovat ještě nějakou dobu bude. Otázkou je, která z guild pokoří prvního bosse jako první. V Americe jsou tři silné 25 man guildy - Blood Legion, Vodka a Exodus. Všechny tři mají se světovými místy již zkušenost a rozhodně nechtějí polevovat. Kdo bude první ukáže jen čas.

UPDATE - 07.11 07:45
Dobré zprávy donáší i špatné. A bohužel tyto jsou špatné. Některé americké guildy se potýkaly s bugy. Podle webu Manaflask.com šlo o špatně nastavené ID instance, takže se stávalo, že někteří hráči z raidu se nemohli dostat k hlavní skupině. Například hráči guildy Blood Legion měli pět rozdílných ID. Bug byl prý opraven a guildy progressovaly s pomocí Game Masterů.

Nad ránem se objevila zpráva, že poslední pack trashe byl také divný a někdy se nepodařilo zaútočit na bosse, který si bez větších problémů létal ve vzduchu.

A aby toho nebylo málo, tak server Illidan, na kterém působí Blood Legion, krátce před pátou ranní spadl kvůli Galleonovi, který se respawnul a udělal na serveru trochu nepořádek. Upřímně je mi líto Blood Legion, protože hráči ztratili mnoho času.

To vše avšak neznamená, že by se zastavil čas. Progress je stále v plném proudu a Imperial Vizier Zor'lok stále žije. Co jej dělá tak těžkým? Mohou za to jen bugy nebo bude Zor'lok opravdovým oříškem? Na betě se jej tuším ani nepodařilo zabít a je na světě jen pár záznamů z 10 man a z 25 man.




UPDATE - 07.11 00:30
Po více než dvou hodinách je první boss stále naživu. To je skvělou zprávou hlavně pro ty, kteří se báli obtížnosti Heath of Fear. K porovnání stačí například první boss z Mogu'shan Vaults, který vydržel nějakých 20 minut.

Kdo ví, co se stane v průběhu noci. Jdu spát a aktualizaci provedu ráno.

UPDATE - 06.11 22:00
Americké servery prošly údržbou a jsou připraveny ke hraní. Závod začíná!

UPDATE - 06.11 21:45
Již dnes v noci začíná další ze závodů, které bude sledovat celý svět. Otevírají se brány Heart of Fear na Heroic obtížnost.

Po zkušenostech v Mogu'shan Vaults se opět ukáže, kdo je světovou jedničkou v 10 man a kdo v 25 man. V posledním raidu se předvedli hráči z DREAM Paragon jako světové jedničky v 10 man raidingu, 25 man ovládli hráči guildy Method.

Kdo bude tentokrát na vrcholu a kdo bude odcházet se sklopenou hlavou a s pocitem druhého, třetího či desátého místa se rozhodne v průběhu několika hodin nebo doufejme dnů.



25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1Blood LegionMethod
    2Exodus -
    3 - -
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - DREAM Paragon
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -


25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1Blood LegionDarkStorm*
    2 - why so serious*
    3 - Method
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1Crimson Blade*Arctica*
    2 - Eleven*
    3 - ? ?????a*
    4 - DREAM Paragon
    5 - E V O*


25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1Blood LegionMethod
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - Arctica*
    2 - DREAM Paragon
    3 - -
    4 - -
    5 - -


25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1Blood LegionMethod
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - DREAM Paragon
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -


25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - -
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - -
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -


25 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - -
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -

10 Man - Heroic

    PoziceUSEU
    1 - -
    2 - -
    3 - -
    4 - -
    5 - -
Hvězdička (*) u jmen znamená, že guildy přeskočily prvního bosse v raidu, aby předběhly ostatní guildy.


Naposledy upravil/a Ellendway 13.11.2012 v 10:29:54.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš
Discord. Rádi vás uvidíme.

djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Akari 17.11.2012 23:33

No jsem zvědavý na terasu. na normal to bylo až trapně jednoduché tak snad hc da top guildám zabrat aspoň par hodin

xmon333 11.11.2012 17:32

predpokladam ze ceska guilda Black Division sa do toho pusti uz tento tyzden

Akari 11.11.2012 17:11

však to rozhodne sha of fear. Jsem zvědavý kdy cz/sk guildy dá nějakýho toho hc bosse v hof

xmon333 11.11.2012 16:49

podla novych statistik stale moze byt druhy ved Paragon je 10man cize 1st 25HC Blood legion, 1st 10HC Paragon (po pripade ako to vidim na popisoch guild tak Paragon si moze dat, ze 1st EU )

Akari 11.11.2012 15:57

Paragon už má taky posledního dole. A ja se už těšil, že by se mohl Method pojmenova věčně druhý, ale teď už budu nejlíp 3 z HOF hc

xmon333 11.11.2012 07:20

Blood Legion ako prve pokorila HoF 6/6 HC cca 5 hodin dozadu

Akari 10.11.2012 12:53

kim čong il jak zemřel uvolnil auru a ta zasáhla všechny 3 asijské guildy a dostali mega sílu

Ellendway 10.11.2012 12:45

Adrien
Method, Blood Legion, Paragon, Exodus, Vodka Bitva nejlepších. Kde máme korejce?? co za to asi může, že jsou někde v háji?
Korejci se drží, ale jsou trochu pozadu. Netuším, co za to může. Těžce nestíhám aktualizovat. Snad bude větší aktualizace dnes večer.

Akari 10.11.2012 12:30

Method, Blood Legion, Paragon, Exodus, Vodka Bitva nejlepších. Kde máme korejce?? co za to asi může, že jsou někde v háji?

Ellendway 10.11.2012 09:20

Článek doplním jak to půjde, nejsem doma.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet