Hellfire citadel

Hellfire Citadel se původně jmenovala jednoduše ”Citadela” a byla postavena jako pevnost pro Blackhanda, prvního vůdce Hordy. Poté co orky opustili jejich duchové, se oblast okolo citadely stala známou jako Hellfire Peninsula, a odtud získala citadela také své jméno.

Pevnost byla zamýšlena jako primární místo k vysílání jednotek Hordy, přičemž při dobytí Temple od Karabor (nyní známého jako Black Temple) byla použita jako místo na shromáždění Shadow Council. Právě odsud se plánoval a uskutečnil finální útok na draeneie obývající Shattrath. Po vytvoření Dark Portal (Temného portálu) se zde Horda schromáždila a vyrazila na Path of Glory, která se nazývá „Stair of Destiny“
Po zničení Draenoru by se na ni nejspíše zapomnělo, nebýt Kargath Bladefista, vůdce zkažené Hordy, a poskoků vedených Illidanem Stormrage, kteří zabrali citadelu jako svůj majetek pro své další plány. Illidan citadelu použil také jako vězení pro Magtheridona, někdejšího pána Outlandu. Ilidanovi orci použili Magtheridonovu krev pro vytvoření více zkažených orků, více než z krve Mannorotha, která byla použita pro zkažení původní Hordy.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Wellyn
Jaromír Mráz

Wellyn je autorem 17 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet