Hotfix – Zneužívanie layer-hoppingu je minulosťou

  Hotfix    Classic    Layer   

Kontroverzií ohladom layer-abuse mechaniky (skákanie medzi layermi pomocou invitu do groupy v inom layery) sme mali v poslednom čase neurekom. Najmä sa kritizovala možnosť zbierať kvetiny alebo ory na tom istom mieste s pomocou tejto techniky.

 

Včera Blizzard uverejnil dlho očakávaný hotfix, ktorý spôsobil, že hráči, ktorý preskočia na iný layer, dostanú krátky cooldown, než môžu opäť skočiť na ďalší. Tento cooldown sa zväčšuje, pokiaľ hráč v krátkom čase skáče na iný layer, a neskôr sa začne zasa postupne zmenšovať.

Blizzard zdroj

 

Nedávno sme vytvorili hotfix, ktorý obmedzuje hráčom skákať na iný layer v krátom čase, bez toho aby sme ublížili hráčom, ktorý si chcú iba zahrať s priateľmi. 

 

Teraz vždy, keď sa hráč presunie na nový layer, spustí sa krátky cooldown, ktorý mu zabráni skočiť na nový. Tento cooldown sa bude zväčšovať až na niekoľko minút, ak hráč bude skákať často z layeru na layer.  Tento cooldown sa bude zmenšovať pre hráčov, ktorý layer nemenia.

 

Tento hotfix by už mal byť aktívny na všetkých realmoch.

 

Ďakujeme!

 

Vytáčal vás taktiež layer-abuse? Myslíte si, že hráči, ktorý využívali tento systém, by mali byť zabanovaný, alebo je to len chytré využitie mechaniky?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Akadabegre 08.09.2019 23:15

A ten správny blue post je kde? Čítal si vôbec ten blue post? Ako ja sa ospravedlňujem, ale píše sa tam toto: "This hotfix will become active in other regions following their next realm restarts."

Ako môžeš napísať, že je hotfix aktívný všade, keď to nie je pravda? Za toto dostávaš peniažky? No krása.

Bellatrix 08.09.2019 23:48

Ten hotfix by už aktivní měl být. Bluepost byl psaný před 18 hodinami a podle toho, co lidi reportují, tak hotfix už mezitím aktivován byl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Eydis 09.09.2019 00:00

Ako už spomenula Bellatrix, tento bluepost bol vydaný pred dlhou dobou a v čase písania tohoto článku už je hotfix na live serveroch. Ja som to akurát zmenil trocha aby to dávalo zmysel v čase vydania článku. Ospravedlňujem sa za menšiu zmenu ale inak by to nedávalo zmysel.

Akadabegre 09.09.2019 00:34

@Eydis @Bellatrix Dobre, tak znovu: This hotfix will become active in other regions following their next realm restarts. Skúste si to obaja prečítať znova.

Reštart v EÚ nebol. Bude v stredu. Ide vidieť, že nemáte poslednou dobou vôbec tušenie, o čom píšete ...

Bellatrix 09.09.2019 01:04

@Akadabegre Fajn, pokud nevěříš nám...
https://classic.wowhead.com/news=294959/hotfix-now-live-for-layer-hopping

"A Hotfix just went live..."

Restarty se totiž dějí i mimo ty týdenní opakované resety.

Šéfredaktor WoWfan.cz

twice 09.09.2019 11:03

@Akadabegre A teď už budeš mlčet viď .
Nahraď část arogance za trochu pokory, ať má vůbec ještě někdo náladu to příště překládat.

Lockdaar 09.09.2019 11:59

@Akadabegre realmy pro Classic mají jiný časový cyklus resetování než realmy pro retail. Jinak samozřejmě platí i to, že když je potřeba realmy resetovat, tak to mohou udělat kdykoliv a v jakou dobu chtějí, není pravidlem že jen některý určitý den a čas v týdnu.

Akadabegre 09.09.2019 20:29

@Bellatrix Prestaň klamať a písať také nezmysly. Ten hotfix bol vydaný iba pre US.

https://eu.forums.blizzard.com/en/wow/c/wow-classic/wow-classic-discussion
https://www.icy-veins.com/forums/topic/45643-layer-hopping-nerf-implemented/

Vidíš niekde informáciu o tom, že by to bolo vydané v Európe? Ja nie, nikto to tam nevidí, pretože to v EÚ nie je.

Akadabegre 09.09.2019 20:31

@Lockdaar Klameš a ešte píšeš blbosti. WoW Classic má úplne rovnaké maintenance časy pozri https://eu.battle.net/support/en/article/breaking/21898767

Akadabegre 09.09.2019 20:32

@twice Nech radšej neprekladajú, keď to robia takto. Pripadá ti v poriadku, že hráčom klamú? Osobne si myslím, že to v poriadku nie je ... ale chápem, vylepšiť si virtuálne kredit u pár núl je lepšia než si priznať, že niekto niečo robí zle.

Bellatrix 09.09.2019 21:44

Sám si protiřečíš. US by taky měli mít pravidelný reset až v úterý, ale hotfix je už implementovaný. Protože jak už jsem řekla, důležité věci se nasazují tak, jak je potřeba. Pokud něco hoří, nebude se přece čekat na týdenní reset, pokud je až za pár dnů. A ze zneužívání layeringu se v posledních dnech udělalo takové haló, že to byla pro Blizzard emergency, jak je patrné i z jejich vyjádření.

Jinak pokud se ti nepozdávají informace, které WoWfan podává, má to jednoduché řešení. Nikdo tě nenutí ho číst.

Za normálních okolností bych ti poděkovala za konstruktivní kritiku, ale to by tvoje kritika napřed musela být konstruktivní. Takže taky máš na čem zapracovat.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akadabegre 09.09.2019 23:07

@Bellatrix Arogancia sama, čo? Wowfan je najlepší a predsa nerobí chyby. Čo o to, že všetky ostatné weby informujú o tom, že oprava je implementovaná len v US. Wowfan má svoju pravdu a pravdepodobne aj interné zdroje. Milá zlatá, kedy bol posledný reštart v EÚ? Posledné dva dni nebol žiadny. Ako teda môže byť oprava aktívna?

Bellatrix 10.09.2019 13:24

@Akadabegre Podle mých informací byl v neděli v noci. V jeden moment spadly servery a vypadá to (podle toho, co lidi pak reportovali), že při té příležitosti fix rovnou nasadili, než to nahodili. Což by byla logická věc. Jak říkám, s takovou stěžejní věcí je nepravděpodobné, že by čekali až do "oficiálního" restartu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet