Hráči si na protest vůči Sylvanas sundavají části zbroje

  Old Soldier    Sylvanas    Saurfang   

Poslední týden byl v komunitě mezi fanoušky World of Warcraft pěkně napjatý. Dočkali jsme se totiž rovnou dvou videí, které odhalovaly něco víc ohledně příběhu blížícího se datadisku. Prvním z nich bylo Warbringers: Sylvanas, kde jsme byli svědky vypálení Teldrassilu, k čemuž povel nedal nikdo jiný než sama Náčelnice Hordy, Sylvanas Windrunner. To strhlo obrovskou vlnu nevole a i Horda byla rozdělena na dva tábory: na ty, kteří s jednáním Sylvanas souhlasí či to tolik neřeší, ti druzí začínají zpochybňovat autoritu vůči Hordě a protestují.

 

Včera se ale uprostřed noci objevil cinematic Old Soldier, jehož hlavním protagonistou byl Varok Saurfang. Ti, které zajímalo, jak se starý válečník k celé situaci postaví, měli od včerejška konečně jasno. To, že něco nevidíme, neznamená, že se to neděje. Varok ve videu Sylvanas řekl: "V tomhle není žádná čest. Teď si pro nás přijdou. Všichni do jednoho!" A projevil tak tím svůj nesouhlas. Pak se pohled přesunul znovu na hradby Lordaeron City, kde se mimo starého válečníka objevil i mladý troll, který k Saurfangovi vzhlížel a svěřil se mu, že by chtěl zemřít hrdinskou smrtí. Jakmile to vyslovil, Saurfang zhnuseně mrštil svým nárameníkem o zem jako gesto nesouhlasu. Pak se vydal vstříc alianční armádě, s největší pravděpodobností zemřít. Troll, kterému v komunitě nikdo neřekne jinak než "Zappyboi", jej dohnal a též části své zbroje odhodil, aby ukázal svou sounáležitost. Saurfang se zprvu zlobil a mladého trolla se snažil odehnat. Nakonec však byl přesvědčen, aby se vrátil zpět. Koneckonců na celý cinematic se můžete podívat znovu a sami.

 

 

Akce Sylvanas zvedly vlnu nevole, jak již bylo řečeno výše. Ne všichni s ní souhlasí a hráči Hordy se rozhodli svůj nesouhlas ukázat i ve hře. Odstraňují si tedy nárameníky, aby tak ukázali svou loajalitu Saurfangovi a odpor vůči vypálení Teldrassilu. Nesundávají si je však fyzicky, pouze využívají možnosti "hide shoulders" při transmogu. Celá iniciativa má už klem 400 hráčů a stále roste. 7. srpna se dokonce ve hře má konat demonstrační pochod z Orgrimmaru do Darkshore. Tvůrce celé iniciativy, hráč Riizu, tvrdí, že právě toto může komunitu stmelit dohromady i přes to, že konflikt mezi Aliancí a Hordou je vyostřenější než kdy dřív. A proto se nebrání ani tomu, aby se hráči Aliance připojili do celé iniciativy.

 

Co si o tom myslíte? Na datadisk jsem z počátku hleděla s velkou nedůvěrou. Nyní to však vypadá, že máme před sebou jeden z nejkontroverzenějších a nejdiskutovanějších datadisků vůbec. Chcete si zadiskutovat s ostatními i mimo komentáře? Pak se připojte na náš Discord!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gareth 07.08.2018 10:22

Jak to vůbec bude s tou lokací? Budou tam ještě začínat Night Elfové?

sw1tchCZ 07.08.2018 14:48

Zmena se projevi az na lvlu 110.

plegner123 07.08.2018 08:52

Tak ať si elfíci zasadí nový strom, jak dlouho jim to trvalo minule, 10 minut?

Filias 24.06.2020 21:22

Třeba jim na tom novým i něco vyroste

sw1tchCZ 06.08.2018 15:19

Ok takze ten pacifista Anduin - ten Anduin, co par datacu zpatky ani neumel machnout mecem - by vyvolal konflikt, ktery by mel na svedomi nespocet obeti na obou stranach? Ale dete. A to ze by Azerite pouzil na vyrobu zbrani? Vetsi blabol sem snad necet. Vzdyt si staci precist Before the Storm (v tyhle dobe ani penize utracet nemusite, je tho oplny youtube nejakych rozboru, a co vic snad prvnich 19 stran dal Amazon na svohe stranky volne k dispozici), kde je popsano jak se oba vudci setkali poprve s Azeritem a ze Anduinova reakce byla spise "By the Light how many innocent lives we can safe with this in our possession!" zatimco Sylvanas byla spis "Wow! Kolik veci bychom s tim mohli dokazat!" s takovym tim vedoucim usmevem ze spis mysli na vypalovani mestecek a vesnicek nebo jak by s tim obohatila svoji plisen...
A ze Genn je pro valku je pravda. Nicmene Anduin i Genn si sou natolik prospesni ze Genn vi ze tlacit na nej s nejakou valkou je spatne. Anduin muze tezit z jeho zkusenosti a s jeho povahou pacifisty je skoro zahodno aby mel po ruce nekoho agresivnejsiho, protoze ne vzdy to de mirovou cestou, viz Legion.
A aby toho nebylo malo tak si spis myslim ze Greymane se ted mimo screen snazi o Royal Wedding mezi Anduinem a Tess, aby jejich pripadny potomek byl jak dedic Stormwindu tak Gilneasu... But not sure how much truth is in this...

Dalken 06.08.2018 17:20

Ta teorie mezi Anduinem a Tess se mi ohromně líbí! Anduin by tak zajistil své linii dědičné právo pro téměř celá Východní Království. Thumbs Up!

kastroll 06.08.2018 10:47

Volové, proč to Sylvanas udělala? Protože ví o Voidu a o old godech. Víme, že přes tento druh stromu vždycky yog saron udělal neplechu. Víme, že tam bylo velké ložisko Azeritu. Azerit + old god? neznám následky, ale sluníčko to nebude. Víme, že Alerii našeptával Void, aby Sylvu zabila. Co z toho vyplívá? Že zažehnala velkou zlobu krokem, kterej se onanům asi hnusí. Už Teď víme, že bude jednou svatá a uznáváná. (to už je teď,,ale pochopí to i onani)

Uruquiora 06.08.2018 14:30

Ne nechala ho spalit jenom proto, že jí hráblo. Na začátku warbringrs říká, aby se připravili na invazi do stromu. To se moc neslučuje s tím, že by to plánovala. Přestaňte si jí tak idealizovat. (Já osobně proti ní nic nemám. Ale mám radši "Thrallovu" hordu. )
For the Alliance

Jikonekt 05.08.2018 14:49

Ono to tak žhavý nebude, já dneska v žádnym raidu ani BG nikoho z hordy bez ramen nepotkal

Bacoch 05.08.2018 12:58

Osobně bych doporučil citlivějším členům hordy ať hrají za alianci, když nemají koule na hordu.
For Sylvanas.....

Kekburkek 05.08.2018 11:42

Přiznejme si, že za všechny tyto konflikty může Thrall, který se vypíchal na kralování a nechal hordu šílencům. Pokud by měl někdo umřít, tak je to právě on.

Dalken 05.08.2018 13:08

Třeba ho to nebavilo

Kaspo 05.08.2018 10:46

Ono nie je dôležitý warbringer cinematic, ale viac dôležitý je dialóg, ktorý má Sylvanas s nami.
Je tam otvorene povedané, že vypálenie stromu je len taktický ťah, ktorý oslabil alianciu, pričom Sylvanas si je vedomá dôsledkov. Dokonca vie aj kde zaútočí aliancia.
Ak sa story line nepokazí ukáže sa Sylvanas ako skvelý vojnový taktik.
Čo sa týka cinematic, tak za ten je zodpovedná Ch. Golden, a neviem, čo iné očakávať od nej. Blizz. celú situáciu zachraňuje dialógmi.
Tak uvidíme kam sa to dostane.

SlunecniQ 04.08.2018 22:58

Něco museli vymyslet, aby hra táhla dál a muselo to být radikální a to se povedlo. Za další dvě expanze budou zase všichni friendly, připomíná mi to dřívější seriál Tak jde čas, never ending story. Tak nebo tak se na bfa hrozně těším a po legionu to bude super oživení na pvp.

Sovet 04.08.2018 21:52

Jedině zrádci toto dělají.. A na počest Sylvanas zapalte další strom plíííís

Hromovapest 04.08.2018 21:55

A nebo ti co mají ještě nějaké svědomí.

kritik 04.08.2018 23:21

No vy co oslavujete spalenej strom, taky diky tomuhle "genialnimu" tahu prijdete o Undercity, na zniceny mesta to bude 1:1. Pan s knirkem taky nechal srovnat Stalingrad se zemi a nakonec dopadl uplne stejne Berlín: Na kazkou akci je u reakce. USA a Sovestsky svaz v dobe studeny valky nebyli tak hloupy aby na se be hazeli atomovky. Sylvanas vlastne uz ted znicili jedno hordacky mesto .

ItheSlave 04.08.2018 23:30

Kdybych hrál hordu raději bych byl zrádce než někdo kdo nevidí pravdu... nemluvím o válce ale o tom co v ní sylvanas dělá. Ono i ve válce by mohlo existovat něco jako čest. Veďte si válku ale alespoň si přiznejte, že Sylvanas není svatá vyvolená vůdkyně hordy.

Kekburkek 05.08.2018 11:37

@ItheSlave Čest je pro blázny. Sylvanas není ork.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet