Jak opravit dlouhou nahrávací obrazovku? #2

http://media.wowfan.cz/uploaded/battle-net-news
Snad pro každého hráče, který nemá World of Warcraft nainstalován na SSD, jsou nahrávací obrazovky v Legion velkým utrpením. Na většině diskuzních fór se objevilo i mnoho návodů, jak problém s dlouho načítající se hrou vyřešit. Bohužel ne všechny návody fungují a vypadá to, že ani návod, o kterém jsme nedávno psali, nefunguje dle představ. Nyní to ovšem vypadá, že Blizzard konečně přišel na to, kde přesně je problém, a budou se snažit o jeho nápravu. O víkendu vyšel na americkém fóru Blue Post, který upozorňuje na možnou opravu dlouhých nahrávacích obrazovek. Vývojáři se budou snažit co nejdříve vydat opravný balíček, který se automaticky stáhne do herního klienta. Do té doby ovšem můžete využít návodu, který je zmíněn v příspěvku níže.
Zuvykree zdroj

Ahoj! Naši vývojáři vydali opravný balíček, který by měl výrazně zkrátit dlouhé nahrávací obrazovky. Pokud se ovšem objeví někdo, kdo má stále stejný problém, můžete využít následující postup a přidat cvar příkaz do Config.wtf souboru: 1. možnost - V Battle.net Desktop aplikaci zvolte World of Warcraft -> Options -> Show in Explorer -> World of Warcraft -> WTF -> Otevřete soubor Config.wtf pomocí Poznámkového bloku a přidejte nový řádek SET worldPreloadNonCritical “0”. Soubor uložte. Poznámka: Je možné, že touto možností zpomalíte načítání některých nekritických textur prostředí a modelů. 2. možnost – Přestože doufáme, že tato možnost nebude za žádných okolností potřeba, protože naši vývojáři jsou přesvědčení o funkčnosti vydané záplaty, popřípadě přidaného řádku do Config.wtf souboru, můžete také zkusit kompletně přeinstalovat herního klienta World of Warcraft. Děkujeme!

Jak jste na tom vy? Pocítili jste nějaké zlepšení v případě načítání obrazovek?


Naposledy upravil/a Bellatrix 19.12.2016 v 13:24:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

20.12.2016 15:40

Jemu to zaclo z 7.1 mam takovy tuseni do ty doby to jakz takz fungovalo, kazdopadne po tom commandu uz to nacita sice dyl nez predtim, ale nacita jinak ja to mam na normalne delenym 500gb c/d na ntb a nacita se me to +- stejne bez problemu akorat tam mam 7200 otackovej protoze 5400 je vrazda a s dlouhym nacitanim sem nemel zadny problemy

Lockdaar 20.12.2016 08:18

Beeda2004
Lockdaar:zalezi jakou chybu to cloveku zorvna dela kamos mel problem ze mu pouze v dalaranu, kdyz poprvy zapnul wow od spusteni pc na 90% loading zamrzl a mohl na to koukat klidne 10 minut, a rozbehl to jen alt+f4 a pustit znova a pak to nabehlo behem par vterin
Zamrznutý loading screen jsem konkrétně neměl, měl jsem vyloženě dlouhé načítání obrazovky jak je uváděno v novince a pak potom dlouhé načítání herních textur, NPC a ostatních hráčů v dané zoně. Před tím ve WoD to bylo v pohodě, to jsem měl WoW na klasickém HDD (s 5400ot.) a čekal jsem přibližně stejnou dobu, jako čekám teď s SSD diskem, možná trochu déle - tyhle problémy se objevili, když vyšel Legion.

20.12.2016 01:24

Lockdaar:zalezi jakou chybu to cloveku zorvna dela kamos mel problem ze mu pouze v dalaranu, kdyz poprvy zapnul wow od spusteni pc na 90% loading zamrzl a mohl na to koukat klidne 10 minut, a rozbehl to jen alt+f4 a pustit znova a pak to nabehlo behem par vterin

kritik 19.12.2016 19:47

Lockdaar
Osobně neznám nikoho ze známých, kdo by neměl dneska v PC SSD disk minimálně aspoň na operační systém.
Nemam SSD a problem s nacitanim jsem mel pouze kdyz jsem mel 4GB ram, pri 8GB uz neni problem, prvni nacteni Dalaranu je delsi ale vsechny ostatni uz jsou v pohode, kdyzto pri 4GB se kazdy nacteni tahlo stejne dlouho, pri kazdym hs do Dalaranu jsem musel cekat minutu, zalezi i na nsataveni Wowka jak mate detaily a hlavne vzdalenost, SSD urcite pomuze ale neni to jediny faktor, da se zit i bez neho a ja osobne planuju SSD az do noveho PC, nevim kdy bude ale ted se da rozhodne zit a mit kratsi nacitaci obrazovky i bez neho.

WitekCZ 19.12.2016 16:48

Fixed! Díky

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 19.12.2016 15:35

Ellendway
Osobně se sice neznáme, ovšem přidej si mě na list nemá SSD. Nemám to na Linuxu zapotřebí. Zkoušel jsem Ubuntu na SSD, tak na standardním HDD od WD v edici Black a nezaznamenal jsem až tak velký rozdíl (a ano, unix už umí s SSD pracovat). A upřímně... pokud bych si měl koupit nějaké SSD, tak rozhodně nejdu do ADATA nebo Kingston. Pokud už bych něco kupoval, tak od Samsungu nebo Intelu.
* Zapomněl jsem zmínit, že mí známí jsou uživateli Windows, včetně mě. Linux jsem nikdy nezkoušel/neměl a ani osobně nikoho neznám, kdo by ho měl, takže tohle jde mimo mě Jen jsem zmínil, že ten SSD disk na dlouhé načítání obrazovky u WoW opravdu funguje, o čemž jsem se i sám přesvědčil.Jinak za sebe mohu říct, že SSD disk bych také vybíral buď mezi Intelem nebo Samsungem. Na předešlém PC jsem měl taky SSD disk od Intelu přes 6 let a nezaznamenal jsem u něj žádný problém nebo že by třeba za tu dobu odešel a já musel kupovat nový.

Ellendway 19.12.2016 14:54

Lockdaar
ale osobně neznám nikoho ze známých, kdo by neměl dneska v PC SSD disk minimálně aspoň na operační systém.
Osobně se sice neznáme, ovšem přidej si mě na list nemá SSD. Nemám to na Linuxu zapotřebí. Zkoušel jsem Ubuntu na SSD, tak na standardním HDD od WD v edici Black a nezaznamenal jsem až tak velký rozdíl (a ano, unix už umí s SSD pracovat). A upřímně... pokud bych si měl koupit nějaké SSD, tak rozhodně nejdu do ADATA nebo Kingston. Pokud už bych něco kupoval, tak od Samsungu nebo Intelu.

MPosp 19.12.2016 14:41

Lockdaar
Z vlastní zkušenosti ...
Z vlastní více než 25-tileté zkušenosti v IT mohu zodpovědně prohlásit, že výkonnostní pokrok v HW řeší spoustu chyb a neschopností za programátory, kteří se čištěním a optimalizací kódu zabývají jen minimálně, spoléhaje právě na výkon HW, že ty jejich prasárny prostě nějak rychle sežvejká a dostane se přes ně ...SSD dísky jsou fajn, ale vždy si nechte poradit od někoho se zkušenostmi a nekupujte první, co se vám namane. Jsou známé vadné série i technologické chyby, vybírejte jen ty ověřené a spolehlivé. Je to přeci jen ještě mladá a relativně nespolehlivá technologie.

Lockdaar 19.12.2016 14:08

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že tenhle problém s načítací obrazovkou naprosto eliminuje SSD disk. V průměru mi teď načítací obrazovka trvá tak 5-10 vteřin max. Předtím jsem měl WoW na klasickém HDD a čekal jsem někdy i přes minutu, než se mi načetli všechny herní textury a NPC - co se týkalo načítací obrazovky jako takové tak to se mi načítalo v průměru tak půl minuty, někdy i déle...Přijde mi, že poslední dobou SSD disky pomalu začínají vytlačovat ty klasické HDD - nemyslím tím, že by je úplně nahradili ale osobně neznám nikoho ze známých, kdo by neměl dneska v PC SSD disk minimálně aspoň na operační systém. Osobně mám v PC 2 SSD disky 120GB, na jednom mám OS a na druhém WoW, HS a HotS a do zálohy ještě 500GB klasický HDD, kam většinou ukládám filmy, různé soubory atp.Pokud kladete nárok na rychlé načítání tak si myslím, že by se vyplatilo do SSD disku investovat, pokud ho někdo v PC nemá. Za velikost 120GB je to otázka cca 1400 Kč podle značky a ten rozdíl v rychlosti mezi SSD a HDD je vážně znatelný.

MPosp 19.12.2016 12:50

Krom toho, že je WoW poslední dobou spíš čekárna, tak mi tuhle sobotu pořád padalo na hubu nebo mě to odpojovalo, jsem si připadal jak na freečku. V neděli se to už srovnalo ...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet