Jak se dostali Titáni na Argus?

  titáni    pantheon    sargeras   

 

Jak už víme, v novém raidu Antorus the Burning Throne bude figurovat náš starý zámý Pantheon. Přesněji řečeno zbytečky životních esencí Titánů, které kdysi málem připravil o život Sargeras.

Jeden z čtenářů WoWfanu nadhodil na našem Facebooku otázku, jak se vlastně Titáni na Argus dostali. Zde je slíbený článek na toto téma.

 

Smrt Pantheonu

 

Poté, co Sargeras propadl šílenství a vypustil z vězení démony, které kdysi sám uvěznil, zbytek Pantheonu se ho pokusil přivést k rozumu. Sargeras ale svůj názor nezměnil. Jeho někdejší žák a přítel Aggramar k němu přesto přišel a pokusil se vyjednávat, a tak ho Sargeras zabil. Když na něj pak zaútočil zbytek Pantheonu, Sargeras díky své nově nabyté moci felu připravil všechny Titány o život.

Nebo si to alespoň myslel. Norgannon, strážce magie, kolem svých druhů utkal magický štít, který ochránil poslední jiskřičky jejich životů. Těla Titánů však pohltila felová bouře a jejich duše byly vrženy napříč kosmem.

Nakonec dorazily až k Azerothu, kde se pokusily spojit se strážci (keepers – titánskými výtvory, které zde Titáni zanechali, aby na svět dohlíželi). Ti však nechápali, co se s nimi děje, když jim na pár okamžiků esence Pantheonu zaplavily mysl, a zmateně se pokoušeli dovolat odpovědi, které se jim však nedostalo.

Pouze strážce Ra pochopil, co Titány potkalo. Více z jeho příběhu, stejně jako z příběhu Titánů, se můžete dočíst v první Kronice.

Pantheon

Další osud Pantheonu

 

Toto je bohužel to poslední, co o Titánech oficiálně víme. Blizzard se totiž neobtěžoval vysvětlit, co se s dušemi Pantheonu dělo poté, co dorazily k Azerothu. Víme jen to, že je Sargeras pochytal a uvěznil uvnitř Antoru. Jeho cílem je titánské esence zkazit a pokřivit, aby se staly jeho služebníky a on je mohl zneužít ke svým účelům. Tento proces můžeme vidět v cinematicu Breaking of the Pantheon. Zároveň zde vidíme, znovuzrozeného Aggramara – toho se Sargerasovi podařilo zlomit jako prvního. Následně vsadil jeho duši do nově stvořeného těla a Aggramar mu nyní věrně slouží.

Rovněž bude předposledním bossem v Antorus the Burning Throne.

 

Jednu z duší však Sargeras nepolapil. A sice duši Eonar. Ta k nám promluvila v cinematicu Lifebinder's Plea, kde nás žádá o pomoc. Pokud by ji totiž Sargeras dostihl, její moc nad přírodou a růstem by učinila Legii neporazitelnou.

Jedním z encounterů v Antoru bude ochrana Eonar před Legií.

 

Pokud vás ale stále pálí otázka, jak k tomu vlastně došlo, že Sargeras Titány (až na Eonar) zajal a uvěznil, musíme se obrátit k čistě fanouškovským spekulacím.

Konkrétně se spekuluje o tom, že v tom nějakou roli sehrál již zmíněný strážce Ra, který jako jediný pochopil, co Pantheon potkalo, a jako jediný byl schopen zaznamenat, že jejich duše dorazily k Azerothu. Ra tehdy uložil zbylou esenci Aman'thula do sklepení, kde se k ní posléze dostal Lei Shen. To už je ale zase úplně jiný příběh. Každopádně víme, že esence Aman'thula nějakou dobu přebývala v Raovi. Nebylo by tedy příliš překvapivé, kdyby i esence ostatních členů Pantheonu přebývaly v některých dalších strážcích, i když by si to oni sami neuvědomovali.

Ra
Velestrážce Ra (zdroj obrázku)

 

Určité vodítko od Blizzardu přece jen máme. Jeremy Feasel (Muffinus), Senior Game Designer WoW, byl na Twitteru dotázán přesně na to, co tu nyní řešíme. Feasel připomněl, že v Legion zaútočila Legie mimo jiné také na Ulduar. A že "v době, kdy jsme se bavili Legion assaulty, jsme se rozhodně nebyli podívat v Pandarii nebo v Uldumu".

 

Většině z nás už asi došlo, že Legie si může vytvořit portál, kamkoli se jí zlíbí. A rovněž by bylo naivní předpokládat, že Legie útočí  vždycky jen tam, kde jsme my hráči. Je tedy docela klidně možné, že zatímco jsme se nedívali, Legie táhla od jedné "titánské oblasti" ke druhé a v každé si hezky vyhmátla toho strážce, který měl v sobě esenci některého člena Pantheonu. V Ulduaru to mohl být Hodir (viz Class Order Hall mise pro warriory), o dalších možná jen nevíme.

Zajímavá je v tomto ohledu již zmíněná Aman'thulova esence. Poté, co byl zabit Lei Shen, přišel Wrathion a pozřel jeho srdce, načež (nejspíš) přešla Aman'thulova esence do něj – tehdy k něm přišla vize o Legii a rovněž tvrdil, že má v držení moc Titánů. Někteří lidé se dohadují, že důvod, proč po Wrathionovi nebylo v Legion ani vidu ani slechu, je ten, že ho zajala Legie a "extrahovala" z něj Aman'thulovu esenci. (Jenže je bohužel pravděpodobnější, že ho Blizzard prostě jen na poslední chvíli vystřihl z dějové linky v Highmountain, kde měl původně figurovat.)

 

Je otázkou, zda Blizzard ještě tento střípek příběhu osvětlí a zda se odpovědi dozvíme v nitru Antoru.

 

Připadají vám tyto spekulace reálné, nebo podle vás získal Sargeras duše Titánů úplně jinak?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 28.11.2017 20:53

HM ZAČÍNÁ TO BÝT NAPÍNAVÉ OD VANILLY AŽ DO TEDKA KDY ZA VŠECHNO CO SARGERAS ZPŮSOBIL SE KONEČNĚ...KONEČNÉ KOLEM NĚHO POMALU ALE JISTĚ UTAHUJE SMYČKA

Merneron 28.11.2017 15:39

Aaaah výborne už dlho čakám na tento článok, aby sa rozbehla poriadna diskusia. Už od vydania Tomby a následného PTR patchu 7.3, v ktorom sa objavili modely titánov som začínal mať obavy, čo kurnik blizzard plánuje. Som neskutočný lore žrút takže mi nemohlo uniknúť, že niečo smrdí s tým, že sa na Arguse titáni zjavia v podobe svojich vlastných avatarov. Samozrejme prvá reakcia bola, že sa najskôr asi ich duše v rámci strážcov nejako prejavia, dajú nám nejaké nápovedy a povedú nás do boja na Arguse, potom som si ale uvedomil, že vlastne aktívne sa ich vedomie od ich príchodu na Azeroth v rámci titánskych strážcov nijak neprejavilo. Malé náznaky sme dostali z Pandarie, ale inak ticho. Potom sa ale prevalilo (leaklo), že Sargeras ich už istú dobu má a snaží sa zlomiť plus Agrammara už dávno získal na svoju stranu. A tu som začal mať vážne obavy, či sa náhodou nejde retconektnúť samotná Kronika. Začal som však uvažovať aj inak nakoľko som hral aj Warriora a vpád légie do Ulduaru mi už dávnejšie signalizoval, čo ak Sargeras nakoniec niečo tuší ohľadom svojich bývalých spoločníkov? Nuž očividne to zistil, a ešte lepšie z tých invázií na rôzne miesta po Azerothe získal čo potreboval, ale napriek tomu ma mrzí, že Blizzard to úplne odbil a nevytiahol z toho viac. Samozrejme z pohľadu hrdinov azerothu aj samotného Magniho nemôžeme vedieť ako ich získal, a už vôbec nie, že boli celú dobu na Azerothe s nami, ale kľudne sa to dalo rozvinúť viac, než len troma ingame cinematicami pred Antorusom.

Ostáva tak už iba jediná otázka. Norgannonove kúzlo zachránilo duše titánov a poslalo ich na Azeroth, tak potom, čo sa stalo s Eonar, že skončila na úplne inej planéte? hmm téma na zamyslenie

Kaspo 28.11.2017 17:02

Nebola Eonar v tele Freyi?

Merneron 28.11.2017 19:21

@Kaspo NIE

Kaspo 28.11.2017 15:38

Drahá Bellatrix,
keď som si prečítal názov článku potešil som sa, že si môj návrh na napísanie článku vzala vážne.
Ďakujem ti, že si obetovala svoj čas na toto.

Bellatrix 28.11.2017 20:35

Není zač Já děkuju za tip na článek

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet