Jaký dopad měl mít Sargerasův meč na Azeroth?

  Sargeras    WoW    video   

Taky jste přemýšleli, jaký dopad ve skutečnosti měl mít Sargerasův meč zaražený hluboko do Azerothu? Neměl způsobit nějaké živelné pohromy? Apokalypsu? A neměli bychom být všichni už dávno mrtví? Populární Youtube kanál The Game Theorists si na paškál vzal právě tuto událost a co se Azerothu ve skutečnosti mělo stát.

 

 

Pokud úplně neoplýváte nejlepší znalostí angličtiny, v podstatě jde o to, že Matthew vypočítal velikost Azerothu, Sargerasova meče a jakou rychlostí byl meč zaražen do planety. Také jak hluboko a kolik hmoty se díky čepeli vychýlilo. Došel k tomu, že by to vytvořilo sílu podobnou několika atomovým bombám, vznikla by zemětřesení a tlaková vlna by smetla vše na povrchu. Těm, kterým by se podařilo přežít, by tlakem a hlukem praskly ušní bubínky. Co se týče klimatu, okamžitě by nastala doba ledová a z World of Warcraft by se stal End of Warcraft.

 

Jen je nutno podotknout, že Matthew velikost planety vypočítal podle cinematicu a my už si stačili všimnout, že meč by měl být v cinematicu mnohem menší nebo ve hře mnohonásobně větší. Dle příběhu je však planeta velikostně někde úplně jinde než ve hře, což je pochopitelné, jinak bychom celý Azeroth procestovali možná tak za několik let neustálého hraní. Takže pokud by měl být Azeroth podobně velký jako Země, asi by počítání vypadalo úplně jinak.

 

Co si o tom myslíte vy? Je mezi čtenáři někdo, kdo by se do podobné matematiky pustil?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Invalidus 04.09.2018 07:42

Takato uvaha sa ale neda aplikovat na Warcraft univerzum, Azeroth predsa nie je zem, ale bytost (Titan) a tak cela jeho konspiracia stoji na nevedomosti

Thut 24.08.2018 21:45

Vsiml si nekdo taky ze od 12:00 hraje Smetanova Vltava? FeelsProudMan

Jikonekt 22.08.2018 17:21

Tedy že má někdo čas a chuť řešit takovýhle kraviny... když celej ten svět je jedna velká pohádka, kde neplatěj jakýkoly fyzikální zákony

HonkL 23.08.2018 10:04

že a lidi pořád řeší kdo je lepší a rozjíždí veliké diskuze na téma Sylvanas

Walther 22.08.2018 16:49

Líbí se mi ten výraz Sylvanas. Takhle se bude tvářit až s ní Saurfang vyj*be.

Meyby 22.08.2018 15:25

No na to že je to Titan tak co se týče planety udělal Sargeras menší bordel než Deathwing :-D

Meyby 22.08.2018 15:26

Pokud nebudu pocitat že zranil Titanku

Nekrotaj 22.08.2018 13:24

Já byl odlogovanej, takže jsem to přečkal v poho.

Martins911 22.08.2018 13:24

Tak to snad musí být každému jasný ne? Stačí se juknout na info o asteroidu který způsobil zánik dinosaurů ten byl vlastně oproti meči jen takové smítko.

Esperanta 22.08.2018 13:48

Pokud se vezme v úvahu velikost naší planety a pak toho asteroudu, který měl mít cca 10-15 km, a pak se vezme v úvahu velikost meče a velikost planety herně, tak jo. Ale ne všichni se nad tím pozastaví nebo tyhle věci třeba ví. Je fajn, že to někdo takhle shrnul.

Zullis 22.08.2018 14:31

V takovémhle případě moc ale nejde srovnávat asteroid s tím mečem. Asteroid je kulaté, tupé těleso, které narazí a vytvoří tlak. Meč je ostrý, navíc rozžhavený a lehce pronikl do pláště Azerothu a tím pádem takový tlak způsobit nemusel, a pak tření zpomalilo zaražení tělesa hlouběji a zmírnilo nějaké větší následky. A nikdo nezná ani složení povrchu země v Silithusu+ to co je hned pod povrchem do čeho byl meč vražen, bud mohl zasáhnout starého boha, který už měl gigantické rozměry a v podstatě propíchl dutinu a tvora. A zároveň mohl proniknout hlouběji a jak víme zasáhl i titánku, do které taky pronikl bez důsledku na okolní krajinu, až na to její krvácení. V každém případě jelikož ,,tělo´´(nebo aspoň za tělo mám ty pařáty co ze země tam trčí) starého boha vede ze Silithusu až do Feralas a přes Ungoro až do Tanarisu, tak si myslím že pod povrchem ten starý bůh byl opravdu velkých rozměrů.

Aenar 22.08.2018 12:42

Je to kazdopadne pekna uvaha.. V podstate se trochu zmenil jen silithus...
Ale musime brat v potaz, ze porad je to fantazy :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet