Koloběh nenávisti - Nekonečný úděl hráče

  koloběh nenávisti    legacy    vanilla   

V posledních pár měsících jsem prošel spousty legacy serverů, abych si připomenul, proč jsou vlastně tak žádané. Během těch x hodin hraní jsem si všiml něčeho zajímavého. Něco, co tu bylo už od počátku WoW, ačkoliv tomu nikdo nevěnoval pozornost.

 

World PvP

Myslím, že lokace Stranglethorn Vale by se dala dokonale popsat jako synonymum ke spojení World PvP. Fenomén, který je mezi komunitou PvP hráčů tak oblíbený.

 

Ten klíčový prvek je ten moment překvapení. Jste dobrý v PvP? Ve World PvP se to pozná. Jak rychle reagujete na podnět. Málo kdo v takové nevýhodě dokáže využít to, co má a zvrátit situaci.

 

Pravda, člověk přitom zažije spoustu zábavy, pobaví se. Málokdo se ale cítí stejně, když je ta kořist on. Což mě přivádí k další části.

 

Jako nemoc, co se šíří

Tohle se netýká každého, podle mého názoru je to spíše záležitost PvE hráčů, co mají o PvP nulový zájem. Přesně proto jsou tak častým cílem. Nikdy to nečekají, jelikož nejsou zvyklí na PvP, nestíhají reagovat a do pár sekund je po všem, potom si ještě stěžují do whispu, což je přesně ten podnět, na který gankující hráč čeká.

 

Všiml jsem si, že jakkoliv byl hráč mírumilovný a o PvP nejevil žádný zájem, potom, co byl ganknut se z něj stane stroj na zabíjení. I když se mu nepodaří najít a zabít toho, co ho ganknul, neustále bude pokračovat, při první příležitosti se okamžitě snaží eliminovat hráče opozitní frakce. 

 

Otázka zní: změnilo by se něco, když by zabil gankera? Nebo bude pokračovat? Dovolím říci, že ne. Jakmile se něco takového stane, prostě se to na vás podepíše. Jako když vás někdo naočkuje. Jakmile spustíte tento koloběh, tak se nedá zastavit. Budete se snažit mstít na všech členech opozitní frakce a ty se nakonec budou chtít mstít vám a vaší frakci.

 

Ale Raccoone!

Rozhořčený čtenář: "Ježiš marja Rejkůne, proč to vůbec píšeš, však WoW je o PvP, tak o co ti jde." To je sice pravda, ale je to odraz komunity a kam se posunuje, ale to je zas na další článek, kde si porovnáme komunitu TBCáků a Vanilláků.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Morderon 15.03.2018 18:04

Smysl článku je? Poněkud mi uniká.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet