Krkounův deník - 9. kapitola

  Krkoun    Vanilla   

Parta není všelék aneb lovci nebo sběrači

Vydal jsem se do jižní části Barrens, kde jsou dvě questové lokace. V Blackthorn Ridge, na západní straně cesty, jsem musel získat hlavy tří vůdců, Kuz, Nak a Lok a sebrat nějaké jejich zbraně. Potom jsem na východní straně od cesty vnikl nejprve do povrchového dolu Bael Modan, kde jsem měl od jejich šéfa, trpaslíka Prospectora Khazgorma, získat jeho deník a v následném questu zničit jejich helikoptéru. Hned vedle na kopci je pak pevnost Bael'dun Keep, kterou hlídá opravdu velké množství trpaslíků.

Zde bych chtěl poukázat na jednu vlastnost Vanilly, která byla někdy v dalších verzích změněna. Jedná se o tzv. party loot. Jsou zde čtyři typy věcí, které lze z padlých nepřátel získat. První jsou unikátní zpravidla questové věci, které padají pouze z jediné postavy. Tuto věc si může vzít z mrtvoly každý člen party. Druhá věc jsou cennosti (zbraně, brnění, drahé kameny apod.). U těchto se otevře další okno, kde se každý člen party rozhodne, jestli tu věc chce pomocí voleb need, greed nebo pass. Třetí věc jsou peníze. Ty jsou dostupné členům party střídavě, podle toho, zda se na jejich ikonce objeví symbol váčku. Ten se přemístí na dalšího člena party vždy po zabití dalšího nepřítele. Čtvrtým typem věcí jsou všechny ostatní věci, včetně questových věcí. Ty se v každé mrtvole objeví jako kdyby byla zabita sólo hráčem. A zde je ten problém, protože si je vezme ten, kdo bude u mrtvoly dřív.

Například když jsem byl v partě a zabili jsme šéfa Kuza, tak jeho hlava byla k dispozici každému v partě. Ale naopak v té trpasličí pevnosti se mělo získat 6 Nitroglycerin, 6 Wood Pulp a 6 Sodium Nitrate, které padají z každého trpaslíka. Ale jsou v mrtvole jen jednou, takže si je vezme ten, který bude u mrtvoly první. Jako hunter jsem vždy vzadu, takže na mě nezbyde nikdy nic. Když jsem pořád nic neměl, zkusil jsem jít dovnitř. Ale to byla sebevražda. Nešlo to vymlátit ani ve třech. A oživit se uvnitř nemělo smysl. Obvykle k mojí smrti dojde až poté, co umře pet. Po doběhnutí ze hřbitova potřebuju tedy nějaký čas na přivolání mrtvoly peta píšťalkou a následné oživení peta. Pokud mě někdo zmerčí před oživením peta, nemám šanci to přežít a za chvilku běžím ze hřbitova znovu. Nakonec to vzdám a oživím se na hřbitově a počkám až zmizí to 10 minutové omezení síly, životů atd. Bez party se do takových lokací nedá vlézt - tedy samozřejmě myslím na odpovídajícím levelu. Sám jsem si troufl akorát na trpaslíky, kteří stáli kolem pevnosti. I tak jsem potřebné věci získal rychleji než v partě, kde mi je vždycky někdo sebral, než jsem doběhl k mrtvole.

Z kempu Taurajo jsem si na chvíli odskočil do Thunder Bluffu, spotřebovat hromadu kůží, co jsem vyskinoval, abych si vyrobil nějaké lepší věci pro nový cíl - opět Ashenvale. Také jsem si na aukci dokoupil chybějící stránky pro quest The Lost Pages a pušku Deadly Blunderbuss, pro quest Warsong Supplies. Oba tyto questy jsou pro Ashenvale typické. Chybějící stránky nabízí kdekdo v partě, protože padají celkem často. Ale je jich 12, takže pravděpodobnost, že padne všech 12 ze zabitých zvířat, aniž by některá nepadla vícekrát je mizivá. Na aukci je jich také spousta a ceny se pohybují okolo 30 stříbrných. Pro guest Warsong Supplies je nutné získat čtyři věci. Pušku je nejlepší nakoupit na aukci nebo si nechat vyrobit od nějakého Engineera. Logging Rope se získává u Fulborgů, ten už mi padl v předchozí části z jednoho Furbolga v Thistlefur Village, Warsong Axe Shipment leží poblíž přístaviště v Booty Bay, kam jsem si zajel lodí z Ratchetu. Moc jsem se tam nezdržoval, protože tam bylo spousta "alíků". Nakonec se tam nic nedělo. Ale do Stranglethorn Vale se vůbec netěším.

Poslední věc pro zmíněný quest je Warsong Oil, který je možné získat u Satyrů. Pro ten jsem se vypravil nyní. Jejich sídlo Night Run je přístupné pouze od severu, odbočením z cesty do Felwoodu. Ze Splintertree Post, a vlastně i ze hřbitova, který je nedaleko, se tam tedy jde dost oklikou. Nicméně už tu cestu znám zpaměti, protože jsem si jí několikrát zopakoval i jako duch.Zaskočila mě velká přesila satyrů a jejich inteligence. Někteří z nich jsou totiž v klidovém stavu neviditelní, takže se vždy objevili znenadání vedle mě, zrovna když jsem měl peta zaměstnaného na jiné skupince. Tato oblast je špatně přístupná, takže se sem party moc nehrnou. Po chvíli čekání v duchovi se tu přeci jen někdo ukázal, tak jsem se mohl oživit a vyvolat peta. Společně jsme to vymlátili a získal jsem konečně ten Warsong Oil.

Odevzdal jsem všechny stránky i věci z obou questů a zkušenosti mě vynesly až k dovršení levelu 28 ! To je skvělá zpráva. Zbývá mi dodělat poslední část questů v Hillsbrad Foothills a můžu vyrazit do Thousand Needles.


Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet