Mione končí s hraním WoW

  mione    solo    raid   

Pokud alespoň trochu sledujete "celebrity" mezi hráči WoW, určitě vám jméno Mione není cizí. Tato hráčka proslula mezi WoW komunitou sólováním herního obsahu, který jiní považovali za nesólovatelný. Kupříkladu v průběhu Legion sama samotinká pokořila Gul'dana i Helyu na Normal obtížnosti nebo bez pomoci dokončovala neskutečně vysoké Mythic+ dungeony.

 

 

Mione však před časem oznámila, že s WoW končí. Zdá se to poněkud zvláštní, tím spíš teď s příchodem nového datadisku, který většinou bývá spíše důvodem návratu k WoW než k odchodu. Mione sama však podotýká, že WoW není hra, od které by se jen tak dalo odejít definitivně, a připouští, že možná se k němu ještě sem tam vrátí, aby zase vyvedla pár šíleností. Neplánuje se však vracet k organizovanému, pravidelnému hraní jako takovému.

 

 

Své rozhodnutí dát si od hry pauzu, ať už dočasnou nebo definitivní, vysvětluje tím, že sólování, které ji tak proslavilo, už pro ni se současnými mechanikami není zábavné. Má tím na mysli mechaniky, které vám vždy po nějaké době umožní relativně snadno "dohnat" ostatní hráče, i když jste nějaký čas nehráli, a dostat se na jejich úroveň. Mione považuje toto kontinuální navyšování síly za absurdní. Není pro ni nijak lákavé snažit se o co nejvyšší DPS, když stačí vrátit se do hry o týden později a získat navýšení síly defaultně.

 

 

V tomto ohledu vzpomíná Mione na doby, kdy sólování bossů starých dvě expanze bylo nesmírně obtížné. Posléze jsme se ve WoW dostali do bodu, kdy samotná Mione dokázala vysólovat celý raid předtím, než vyšel další datadisk (Mogu'shan Vaults v MoP), kdy před vydáním dalšího datadisku vysólovala finálního bosse expanze (Garrosh v MoP) a dokonce pokořila i finálního bosse daného tieru v rámci dalšího tieru téže expanze (Gul'dan v Legion). Něco takového by se podle ní ani nemělo dít a okrádá to hru o její zábavnost.

 

Celý rozhovor s Mione si můžete přečíst zde.

 

Sledovali jste výkony Mione? Co si myslíte o jejím odchodu od WoW? A jaký máte názor na důvody, které uvádí jako hlavní příčinu své nechuti dále pokračovat v hraní?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Valohran 30.08.2018 21:35

Respektuju, že pokud má ráda výzvu a WoWko už ji tuhle výzvu neposkytuje, tak že si chce dát pauzu. Pro mě jako casual hráče jsou dungeony výzva tak akorát - ne každý má čas, talent a vybavení hrát wowko sportovně

Tonino 31.08.2018 07:52

Tiez to vidim podobne. Jednak ma stale nebavi a jednak nemam tolko casu. Uz hram tak 2-3 mesiace na kazdej expanzii a to sa takto neda.

Napriklad teraz som si povešdal, ze chvilku neplatim a len na starter edicii si prejdem vsetky Q, ktore idu do 20 lvl - co je takmer 10 lokalit, pricom o niektorych som ani netusil a v niektorych som v zivote nebol

Funin 30.08.2018 13:42

To, že když nějakou dobu nehrajete a po návratu máte šanci ostatní dohnat, je jeden z důvodů, proč má WoWko stále velmi vysoký počet platících hráčů. Navíc když se k hraní vrátíte někdy v půlce datadisku, tak ostatní dohnat rozhodně úplně jednoduché není, já jsem se vrátil k WoW v Legionu když byl aktuální raid Nighthold a dost dlouho mi trvalo se ostatním vyrovnat, až vlastně změny s příchodem Tomby mi to umožnily. A top legendárka mě dropla až s příchodem Antorusu. V BfA to bude asi trošku snažší, sice bude težké dohnat APčka v necku, ale ten vliv azerite armoru si myslím bude menší než traity ve zbrani + legenádrky v Legionu.

Walther 30.08.2018 12:47

Příjde mi to mírně paradoxní. Končit kvůli něčemu, co mě samotného dostalo takto vysoko.

AnIxE 30.08.2018 11:33

Docela s tím souhlasím, člověk nemá chuť se snažit, když ho každý po týdenní nebo půl měsíční neaktivitě dožene a né-li předežene s equipem.

okojehly 30.08.2018 14:02

Myslíš když ten člověk nehraje? Jako že přijdeš po půl roce do hry a hele nějaký týdenní nováček je na tom stejně jako ty co jsi se dva měsíce, před půl rokem, snažil?

A je to problém? Pro naprostou většinu hráčů to o gearu není a ani Mione jistě neskončila kvůli tomu, že by ji nějak moc hráčů dokázalo zkopírovat.

Třeba já jako normální hráč nechci farmit měsíc obsah, kterému se nikdo již půl roku nevěnuje jen proto abych se dostal do nového dungu.

Myslím, že ten kdo chce nejlepší gear jede stále a když se vrátí po přestávce tak nečeká, že bude mít stále nejlepší.

Perzeus 1 30.08.2018 10:38

Klobouk dolů před takovým výkonem obdivuhodné řekl bych že dlouhá příprava před pokorenim něčeho takového

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet