Narušení bezpečnosti Battle.net účtů

http://wowfan.cz//pic/news/bluepost
Jak už možná víte, tak došlo k narušení vnitřní sítě Blizzardu a s tím spojené ohrožení důvěrných informací. Mike Morhaime zveřejnil oficiální prohlášení.
Mike Morhaime zdroj

Hráči a přátelé, přestože jste součástí podniku zábavy, tak ne každý týden končí šťastně. Tento víkend bezpečnostní team narazil na neautorizovaný a nelegální vstup do naší vnitřní sítě. Okamžitě jsme ho zablokovali a začali s právníky a bezpečnostními experty vyšetřovat, co se stalo. Do tohoto okamžiku jsme nenašli důkaz o ohrožení finančních údajů. Vyšetřování pokračuje, ovšem prozatím nic nenaznačuje nepovolenému přístupu do těchto informací. Některá data, jako je seznam emailových adres pro globální Battle.net, mimo Čínu, byly ohroženy. Pro hráče ze serverů Severní Ameriky (což všeobecně zahrnuje Severní Ameriku, Latinskou Ameriku, Austrálii, Nový Zéland a jihovýchodní Asii), nastalo ohrožení bezpečnosti, protože informace o mobilních a Dial-In autorizacích byly zpřístupněny také. Tyto informace ovšem samostatně nestačí pro přístup na Battle.net účty. Také víme, že byly ukradeny zašifrované verze Battle.net hesel (ne skutečná hesla) hráčů využívající servery Severní Ameriky. Pro šifrování používáme SRP (Secure Remote Password protocol), takže je extrémně obtížné získat skutečnou podobu hesla. Přesto bychom Vám rádi doporučili jeho změnu. Pokud stejné heslo používáte na různých místech, tak doporučujeme změnu i tam. V nadcházejících dnech budeme poškozené hráče vyzývat ke změně svých tajných odpovědí (pozn. překladatele: odpověď na otázku pro obnovení hesla) skrze automatický systém. Uživatele používající mobile authenticator budeme žádat o aktualizaci softwaru. Skutečně nás mrzí nepříjemnosti, které jsme způsobili a pochopíme, když budete mít další otázky. Více informací najdete na tomto odkaze http://eu.battle.net/support/en/article/important-security-update-faq Bereme otázku bezpečnosti vážně a hluboce se omlouváme za to, co se stalo. S přáním krásného dne, Mike Morhaime



Naposledy upravil/a Aristo 10.08.2012 v 15:01:48.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bobb-88 17.08.2012 08:45

Prosím o pomoc. Ve vší pravděpodobnosti mi byl ukraden účet Battle.net. Mám změněný email i heslo.Pomohl by mi prosím někdo? Nechci přijít o postavu. Díky

Allnei 10.08.2012 19:22

Seznam emailových adres se týká všech a ostatní věci nejsou nebezpečné

Lockdaar 10.08.2012 19:14

no tech, co maj klasickej authenticator se toto asi moc netyka ze?

Allnei 10.08.2012 19:10

I americké účty jsou v bezpečí, realně ty hesla nikdo nevydoluje protože jsou šifrované

Ashrak 10.08.2012 17:28

Eště že hraju na americkým ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Ironie ... pro jistotu )

ebolus 10.08.2012 15:37

Nj, ale mnozí mají beta přístup, který je na us serverech, myslíte tedy, že jsou ohroženi i tito hráči?

Aristo 10.08.2012 15:31

Jde hlavně o Ameriku, takže Evropské účty by měly být v pořádku :-)

Drex 10.08.2012 15:28

Nightward
Skorej ma prekvapilo kolko pravopisnych chyb a neupravenosti v clanku je nez novinka samotna...
Ano je velice dulezitej pravopis nez obsah zdeleni clanku.Ze sem lezes vubec.K tematu...takze evropske ucty jsou v pohode jak jsem pochopil ?

Aristo 10.08.2012 12:49

Jo pardon, psal jsem větší část na mobilu, když jsem čekal ve frontě na úřadu a pak jsem si to po sobě dostatečně nepřečetl. Příště si dám větší pozor.

Nightward 10.08.2012 12:38

Skorej ma prekvapilo kolko pravopisnych chyb a neupravenosti v clanku je nez novinka samotna...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet