Patch 5.4 Raid Preview: Siege of Orgrimmar

patch 5.4 preview
Nový raid Siege of Orgrimmar se rozléhá hned na dvou různých místech. Nejprve se hráči musí vypořádat s následky Garroshových nečistých praktik ve Vale of Eternal Blossoms. Znečištění Pools of Power srdcem Y'shaarj mělo opravdu příšerný vliv pro zemi a všechen lid, jež jí odvážně bránil. Po zklidnění těchto následků ve Vale přesunou členové Aliance i Hordy válku až ke Garroshovým dveřím v Orgrimmaru. Nejdřív se ale musí probít přes jeho vnější obranu, než můžou vůbec doufat, že stanou na zemi uprostřed orkského města. A ukáže se, že to bude těžší, než možná čekali. Nemusíte se ale bát. Nenecháme vás tam samotné pouze s vaším vybavením... Ne úplně. Jak na vás bude nebezpečně koukat 14 nových bossů, budete mít při ruce i tyto rady od Lead Encounter Designera Iona "Watchera" Hazzikostase!

Immerseus

Prastaří obyvatelé Pandarie znali nezbytnou důležitost životodárné síly Pools of Power, a tak postavili podzemní systém akvaduktů, aby vodu ochránili a rozvíjeli život v celém údolí. Dotek nákazy ale vody změnil a zvrátil. Immerseus sám je pak nepřirozeným ztělesněním utrpení celého údolí. Ion Hazzikostas: "Rozložení této oblasti a umístění bosse vám může připomenout Lorda Marrowgara u vchodu do Icecrown Citadel - chtěli jsme se ujistit, že první, co hráči uvidí, když vstoupí do Raidu. bude obrovský a vizuálně zajímavý nepřítel. Dlouhodobým hráčům (a sběratelům petů) může boj s bossem připomenout Visciduse v Temple of Ahn'Qiraj."

The Fallen Protectors

Golden Lotus a strážci údolí z Shado-Pan se nacházeli přímo v epicentru zničujícího výbuchu, který údolí zjizvil, a byli tak roztrháni temnými energiemi. Jejich duše však zůstali na místech, která kdysi bránili, zmatené a mučené svým selháním. Ion Hazzikostas: "Jakmile jsme se rozhodli, že navždy změníme tvář Pandarie Garroshovým zničením východní poloviny údolí, přirozenou otázkou bylo, co uděláme s milovanými quest givery z Golden Lotusu, kteří se celý datadisk vytrvale o údolí starali. Tento boss na otázku odpovídá - naposledy můžete od Golden Lotusu získat nějaké epické předměty."

Norushen

Někteří říkají, že rasa Mogu byla stvořena právě podle tohoto Titánského stvoření, jež bylo zanecháno hluboko pod Pandarií, aby střežilo nejtemnější a nejnebezpečnější tajemství kontinentu. Ion Hazzikostas: "Tohoto bosse možná poznáte z Dark Heart of Pandaria scenária. Už v ranné fázi vývojového procesu jsme se rozhodli, že chceme mít tohoto Titánského strážce hlídajícího Vault of Y'Shaarj v raidu a už ve scenáriu jsme pořádně připravili jeho model a jeho komnatu."

Sha of Pride

Sedmé Sha, Sha of Pride (Sha pýchy), bylo posledním břemenem, k němuž se Emperor Shaohao vázal, když zahalil celou zemi mlhou a zastavil v ní na tisíciletí čas. Když Garrosh probudil Heart of Y'shaarj, síly jeho arogance způsobily, že temné energie tohoto Sha se znovu spojily v místnosti, kde bylo srdce nalezeno. Ion Hazzikostas: "Existuje silné konceptuální spojení mezi tímto bossem a Norushenem. Norushen trvá na očištění hráčů od jejich pýchy před tím, než jim dovolí vstoupit do místnosti se srdcem. Jakmile tam pak hráči vstoupí a vyzvou Sha of Pride, pochopí proč."

Galakras

Warlord Zaela si s Garroshem vytvořila blízký vztah už během událostí v Twilight Highlands, a tak i se svými Dragonmaw Orky přísahala věrnost Garroshově věci. Ze hřbetu hrůzostrašného Galakrase, přímého potomka temného praotce všech draků, tak zajišťuje námořní obranu Orgrimmaru. Ion Hazzikostas: "Jaký je lepší způsob začít "válkou inspirované" křídlo raidu než útokem na nepřítelovu pláž? Chtěli jsme, aby hlavním cílem tohoto bosse bylo rozdělení vašeho raidu k zajištění nepřátelských věží a protileteckých zbraní, zatímco budete odrážet vlny útočníků. Samotný Galakras je takovou třešničkou na dortu."

Iron Juggernaut

Tato mechanická zrůda, jež byla stvořena jak k ničení, tak k zastrašování, je středem Garroshovy obléhací techniky. Předobrazem jí byl Kor'kronský válečný škorpion a v této podobě nyní stráží brány Orgrimmaru a zničí každého, kdo by povstal proti Garroshově Pravé Hordě. Ion Hazzikostas: "Tento boss byl produktem jedné docela hlasité porady. Prvním nápadem byl obléhací tank, ale nakonec jsme se dostali až k mechanickému škorpionovi s laserovým ocasem, oheň plyvající tlamou, pilou a vrtačkou místo končetin a se spoustou kanónů. Umělci, který tuto monstrozitu dokázal vytvořit, dlužíme panáka nebo tři."

Kor'kron Dark Shaman

Karrom a Kardis vytrénovali tisíce šamanů, jak zbožně šeptat k elementům a žádat jejich pomoc. Garroshova armáda ale nežádá, ta si bere ve jménu Pravé Hordy. Temné síly šamanů nutí elementy jim sloužit a přetvářejí je do spáleného popela, zkažené vody a jedovatého vzduchu. Ion Hazzikostas: "Jednou ze zásad Garroshovi Hordy je opovrhování démonickou magií, takže když jsme chtěli spíš nějakého kouzlícího bosse, museli jsme si klást otázku, jak asi šamanismus vypadá v Garroshově armádě. Oděv těchto dvou jezdců na vlcích byl inspirován tradiční šamanskou jednotkou z Warcraft III a s nadšením vám oznamujeme, že i šamani, kteří budou mít štěstí, mají možnost tento vzhled získat, pokud tyto bosse porazí."

General Nazgrim

Kdysi byl pouhým Gruntem ve službě bývalého náčelníka - Thralla. General Nazgrim ale rychle postupoval v řadách armády nahoru, hlavně po svém uchvacujícím vítězství v Grizzly Hills a v zatopeném městě Vashj'iru. Se svou nezlomnou loajalitou k Hordě a zásadamy cti a povinnosti bude bránit své linie pro Warchiefa až do své smrti. Ion Hazzikostas: "Rozhodnutí zvolit Nazgrima jako bosse bylo dost kontroverzní - hráči Hordy ho viděli, jak mění šarže od Seržanta přes Legionáře až po Generála. Narozdíl od většiny ostatních bossů se Nazgrim úplně neobrátil na zlou stranu, ale je to voják, jehož loajalita k Orgrimmaru mu nenechává žádnou jinou možnost, než bránit své zdi. Aliance na "šlechetnost" jeho předchozích akcí může mít samozřejmě jiný názor."

Malkorok

Malkorok byl Garroshovým nejvěrnějším služebníkem v celé pandarijské kampani. Když náčelník potřeboval dobrovolníka, aby pozřel sílu Y'Shaarj, bylo přirozené, že se Malkorok bez váhání nabídl. Ion Hazzikostas: "Hráči, kteří po dokončení Dark Heart of Pandaria scenária zůstali na místě trochu déle, mohli mít trochu tušení, že někdy v budoucnu se budou muset utkat s Malkorokem. Tento boss je tzv. "Patchwerk-style" boss, ačkoli má samozřejmě o něco víc mechanik, než měl původně Patchwerk."

Spoils of Pandaria

Když Garrosh pátral po Pandarii, viděl nespoutanou sílu. Během svých výprav si do svých zásob nahrabal spoustu zbraní, pokladů a artefaktů od Pandarenů, Mogu a Mantidů. Tyto věci jsou schovány ve skladišti hluboko v jeho základně a jsou chráněny záhadným bezpečnostním systémem, který je pravděpodobně Titánského původu. Ion Hazzikostas: "Když jsme přicházeli s koncepty pro různé místnosti a křídla v Garroshově základně, představili jsme si skladiště s různými artefakty, zbraněmi a dalšimi poklady, které Garrosh vyraboval během putování jeho Hordy po Pandarii. Uběhlo už dlouho času od toho, kdy nějaký boj postrádal jakéhokoli viditelného bosse, kde ale úkolem bylo shodit bezpečnostní systém dřív, než vás odpálí. Teď je tu jeden takový znovu."

Thok the Boodthirsty

Když byl na pobřeží Pandarie objeven Isle of Giants plný prapůvodních devilsaurů, Garrosh poslal některé své muže, aby nejhrozivější jedince polapili. Doufal, že je bude moct využít ve svých válkách. Nespočet orkských krotitelů padlo do Thokova chřtánu, když se ho snažili ochočit, ale chuť po krvi této potvory se ne a ne zmenšit. Ion Hazzikostas: "Pokud předchozí místnost obsahovala Garroshovu neživou kořist, tak toto je naopak manéž živých a původních stvoření Pandarie. Když jsme zvažovali, co by se mohlo nalézat v klecích lemujících místnost, pokryli jsme všechno od netopýrů přes sauroky až po yetiho ukořistěného z vrcholků Kun-Lai. Oh, a taky tohoto nenápadného plaza, na kterého Garrosh někde narazil."

Siegecrafter Blackfuse

Helix Blackfuse byl jediný Goblin s dostatečnou kombinací inženýrských dovedností, profesionality a bezcitnosti, který vyhovoval Garroshovým požadavkům, když hledal inženýra pro svou Pravou Hordu. Srdce žoldáka a Blackfusova láska ke svým výtvorům ho už od narození vedli ke spojení osudu se svým patronem a Warchiefem. Ion Hazzikostas: "Kromě pěchoty, jež se na válku připravuje v Garroshových kasárnách, potřebuje Garroshova armáda samozřejmě také těžkou techniku. Základy konceptu tohoto boje leží na jezdícím pásu tvarovaném do U, který objíždí místnost a umožňuje tak hráčům naskočit na montážní linku a přerušit výrobní proces. Pozorní hráči si mohou povšimnout, že jednotlivé součástky jsou různé části iron Juggernauta, kterého už dříve porazili. Plus samozřejmě tucty bomb - pokud jste Goblin, neexistuje žádná věc jako příliš mnoho bomb."

Paragons of the Klaxxi

Devět přeživších Klaxxi'va Paragons jsou prastarými šampiony mantidů, kteří bojovali po boku Wakenera proti šílenství Empress Shek'zeer. Ale paragoni, stejně jako všichni mantidi, dodržují mnohem silnější loajalitu. Když Garrosh vykopal srdce Y'Shaarj, paragoni následovali šepot jejich prastarého pána až do železných síní pod Orgrimmarem. Ion Hazzikostas: "Na Klaxxi paragony jste mohli narazit už poté, co jste dali do pořádku August Celestials na Timeless Isle a "osvobodili" Fallen Golden Lotus Protectors z jejich věčného utrpení. Přemýšlejte. Každopádně, hráči, jež získali exalted s frakcí Klaxxi a dávali dobrý pozor při cestě skrz jejich svatou podzemní komnatu, něco takového mohli čekat."

Garrosh Hellscream

Garrosh, syn Gromashe Hellscreama, se poprvé setkal s hrdinstvím svého otce, když se s mladým Orkem potkal Thrall v Outlandu. Semínka pýchy byla zasazena. Garrosh stál v čele Hordy při vítězstvích na Northrendu a jako Warchief spojil její síly po chaosu, který Cataclysm způsobil. Ale jeho vize orkské nadřazenosti v každé situaci nakonec dovedly armády celého světa k jeho Orgrimmaru, k poslednímu zúčtování, které sám Garrosh očekává s velkou radostí. Ion Hazzikostas: "Ačkoli s ním budete bojovat v jeho trůnní místnosti pod Orgrimmarem, daleko od břehů Pandarie, je Garrosh stále tím hlavním záporákem datadisku Mists of Pandaria. Cítili jsme, že je důležité vytvořit silné spojení mezi bossem a příběhem Pandarie. Garrosh disponuje silami Y'Shaarj - původu všech Sha - a tak se hráči musí probojovat skrz hned několik nejzapamatovatelnějších lokací, kde se Sha v Pandarii objevila. Na konci, když jeho záda už budou u zdi a bude obklíčen ve svém vlastním doupěti, bude Garrosh čelit stejné volbě, která kdysi zničila jeho otce."


Naposledy upravil/a Wrent 12.09.2013 v 13:58:22.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

debIT 12.09.2013 07:43

Hmm .. skoda ze uz na to nemam cas .. mozna bych si to i zahral. Porad jeste nejsou znami virtual ralm listy ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet