Patch 8.1 - Kdo ve skutečnosti zvolil Sylvanas náčelnicí?

  patch 8.1    Vol'in    Sylvanas   

Zatím sice nemůžeme s jistotou říci, kdy nový patch udeří, zato už máme plno informací. V předchozích dnech jsme vás informovali o zajímavých detailech jako třeba nové customizační možnosti pro Night elfy, o raidu Siege of Zuldazar i heritage armorech pro starší rasy. Co se však začalo objevovat na internetu až dnes, jsou záplavy textu z dataminingu, podle kterých to vypadá, že se máme na co těšit.

 

Následující text obsahuje příběhové spoilery. Čtěte na vlastní nebezpečí!

 

Blizzard se vyjádřil, že v Battle for Azeroth nás čeká dlouhý a zajímavý příběh, který nám hodlají vyprávět. Už jen questové linie na Zandalaru a Kul Tirasu jsou toho důkazem, ale poslední datamining vše pozvedá na úplně jiný level. Začneme se totiž dozvídat, co Vol'jina vedlo ke zvolení Sylvanas do čela Hordy.

 

Ohledně Vol'jinova výběru svého nástupce se již od Legionu vedou dlouhé diskuze. Někdo říká, že Vol'jin by přeci nevolil špatně a nezavedl by Hordu do záhuby a že Sylvanas je jediná, kdo vlastně dokáže zajistit její přežití. Druzí zase tvrdí, že je za tím něco víc a pravda je mnohem temnější. A přesně tato druhá možnost se nám v nadcházejícím patchi odhalí. Už na BlizzConu minulého roku Blizzard řekl, že Vol'jinův příběh bude pokračovat a před pár týdny se objevily první náznaky celé quest linie. Kdo chtěl, aby byla Sylvanas Warchiefem? Byl to Bwonsamdi? Nebo Král Lichů? A pokud ne oni, tak kdo tedy?

 

Vol'jin

Když Talanji povolá duši Vol'jina, začnou otázky: Kdo mu řekl, aby jako Warchiefa zvolil Sylvanas? Byl to Bwonsamdi? Nebo někdo jiný? Vol'jin však není schopen odpovědět. Jako by mu něco temného zabraňovalo se ke vzpomínkám dostat. Navíc přiznává, že v té chvíli loa neslyšel a dokonce je neslyší ani teď. A pokud ho alespoň Bwonsamdi slyšel, pak nechtěl odpovědět. Vol'jin však přiznává, že ten, kdo chtěl, aby se Sylvanas stala náčelnicí, byl někdo mnohem mocnější.

 

Bwonsamdi

První podezřelý je loa mrtvých a tak je ihned po rozhovoru s Vol'inem povolán. Bwonsamdi však řekne, že Vol'jina neslyšel, jinak by mu byl odpověděl a rozhodně mu nenašeptal, aby jmenoval Sylvanas jako nástupce. Ta podle všeho narušuje rovnováhu života a zachází dle něj až příliš daleko.

 

Král Lichů

Vol'jin celé vyšetřování nenechává jen na ostatních a tak se rozhodne vydat za dalším na seznamu podezřelých. Král Lichů prohlásí, že jednání Sylvanas narušuje rovnováhu v čemž on nemá prsty. Vol'jin se na to konto zeptá, zda je to Král Lichů, kdo drží jeho duši na tomto světě a zda ho vězní jako Pohromu. Žalářník nemrtvých mu odsekne, že Vol'jin není nemrtvý ani zatracený a ať okamžitě opustí jeho království. Z posledních slov Bolvara, kdy hráče Hordy nazve nohsledy Banshee Queen, je vidět, že Sylvanas nemá dvakrát v lásce. Seznam podezřelých se tenčí.

 

Eyir

Jestli si pamatujete na konec questové linie ve Stormheimu, pak si na královnu val'kyr jistě vzpomínáte. Sylvanas se ji snažila spoutat a získat val'kyry, aby dosáhla nesmrtelnosti. To jí však bylo překaženo Gennem Greymanem. Vol'jin se tedy vydává i za ní a jako u předchozích dvou bytostí se ptá, zda to byla ona, kdo ho vytáhl zpět na tento svět. Eyir tuto skutečnost odmítá, avšak prozradí jednu zajímavou informaci. Ten, kdo Vol'ina přivedl zpět, byla bytost ušlechtilého charakteru a rozhodně ne ta, která mu ve chvíli smrti našeptávala.

 

Když se Vol'jin setká s Talanji a hráčem Hordy, nikdo vlastně neví, kdo chtěl Sylvanas ve vedení, protože všichni podezřelí nejsou z této volby dvakrát nadšení. Osobně si myslím, že v tom mají prsty Staří bohové. Jenomže pak by šepot Voidu v hlavě Allerie Windrunner, když se setkala se svou sestrou, nedával úplně smysl. Zdálo se, že sám Void ji naváděl, aby Sylvanas zabila. A Staří bohové jsou s Voidem provázáni. Udělal Blizzard během psaní nějakou chybu nebo je tu ještě jiný hráč a vše je mnohem zamotanější a temnější?

 

Co myslíte vy? Kdo mohl chtít Sylvanas ve vedení Hordy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 24.09.2018 19:02

Jen jestli za volbou Sylvanas nestojí Kalousek nebo Babiš. Člověk nikdy neví.

Eurik 24.09.2018 16:26

"Ten, kdo Vol'ina přivedl zpět, byla bytost ušlechtilého charakteru a rozhodně ne ta, která mu ve chvíli smrti našeptávala."

- podla mna ho priviedla na svet nazpatek bud Azeroth sama alebo Elune, ako reprezentantka zivota

- zvolit Sylvanas jej bud naseptaval N´Zoth, aby rozputal viac chaosu a oslabil tym tak sily azerothu alebo niekto kto stoji za smrtou samotnou

Tak ako to ukazuje mapa (https://d1u5p3l4wpay3k.cloudfront.net/wowpedia/thumb/7/72/WoW_Chronicle_Magic.jpg/1200px-WoW_Chronicle_Magic.jpg), kde u kazdej podoby magie mame jasneho reprezentanta, ale u smrti nam chyba.

cerberos 23.09.2018 10:32


Běda Bizzardu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,jestli nechá Sylvanas špinit od ostatních a nakonec ji vymažou z wowka,pak končím s wowkem ,budu jen se o něj informovat co je nového,ale hrát ho at si Blizzard se svým lore co se týče wow jde víte kam...…..

Esperanta 23.09.2018 11:26

Jenomže Sylvanas už dávno není klaďas a krásně to shrnul ve svém videu Nixxiom. Mějte charakter rádi proto jakej je a ne že si ho všichni přikrášlíte a pak jste naštvaní, že se ukazuje jeho pravej charakter.

Zug 23.09.2018 12:05

Sylvanas byla pragmatická bitch od WC3: TFT. A tak jí máme rádi. Štěňátka a keci o míru ti válku nevyhrajou, amrite?

Sir Finley Mrrgglton 24.09.2018 07:26

@Esperanta Presne tak. Rovnako sú na tom aj fandovia Greymanea. Je to neskutočné hovado ale každý to ignoruje lebo debaty sa sústreďujú na Sylvanas. Ale každopádne by ľudia už mali prestať postavy celkovo deliť na good a bad guys. Je to primitívne. Je to koncept čo vymysleli pre tie blbšie deti v škole aby ako tak pochopili literatúru. Záleží na mojom osobnom postoji voči postave, či s ňou sympatizujem (Godfrey 4ever btw) alebo nie. Za komunistov by napríklad boli možno Uther a Tirion chápaní 'záporné' postavy lebo to sú náboženskí fanatici.

Zug 24.09.2018 13:07

Sir Finley Mrrgglton Za komančů byli negativně chápáni všichni, kdo nebyl ve straně nebo naprostej vůl. Ale jinak s tebou naprosto souhlasím. Well said.

Esperanta 24.09.2018 16:54

Sir Finley Mrrgglton Já mám třeba Greymanea ráda, protože je to propracovanej charakter, ale zároveň jsem si vědoma toho, že zachází do extrémů. To samé Kel'thuzad. Je to šmejd, mám ho ráda, ale neomlouvám ho za to co dělal. Prostě to byl skvělej záporák. To samé u Illidana. Illidan je bastard a není nutný ho obhajovat a už vůbec ne z něj dělat to, co z něj udělal Blizz v Legionu.

Walther 24.09.2018 18:28

Sir Finley Mrrgglton Narozdíl od reality má čtenář/hráč jistý nadhled na celou situaci. Genn Greymane byl za dob druhé války vypočítavý panchart, jenž se snažil co nejvíce profitovat z vojenského konfliktu a vzniklé Alliance. Když žádné větší výhody nepříchazely, zazdil se a nechal na pospas část svých poddaných. V čase, kdy jsem četl knížní zpracování Warcraft II, jsem měl na něj také velmi negativní pohled. Ovšem jak psala Esperanta, prodělal velký vývoj a v momentální době je vedle Sylvanas on ten dobrý.

Nemohu s tebou souhlasit v tvém pojetí otázky dobra a zla. Dovolím si tě až nařknout, že o literatuře nemáš širší přehled. V dětských knížkách má dobro a zlo především výchovný koncept; dobro přemůže zlo, konání dobra přináší benefity, špatné chování následuje trest. Fantasy žánry ve většině případů rozvíjí tento koncept, je zde však už vynechána edukativní složka a celé universum je pojeto více realisticky. Ve většině z nich se dá pořád rozlišit dobro a zlo. Příkladem jest Lord of the Rings; hrdinové nepřekypují kladnými vlastnostmi, projevují se u nich jejich slabosti a temné stránky. Pořád ovšem bojují vůči ultimátnímu zlu, Sauronovi. World of Wacraft stojí na podobném základu. Složitější rozlišení a rozponávání charakteru nabízí až souhrnně označeno klasická díla. Ta, co byla napsána velkými literárními mozky našeho věku. Příběh World of Wacraftu není zdaleka napsán tak důmyslně, aby se v něm nedalo dobro a zlo od sebe navzájem rozlišit.

Rozumějte mi, nikomu nevyčítám oblibu kterékoliv z postav. Mé nenávistné komentáře proti těmto postavám nejsou výčitkou jejich oblíbenosti. Vadí mi však, když někdo své milované postavy vychvaluje a překrucuje jejich charakter. Sylvanas je zlá. Nechtějte, aby ji Blizzard totálně překroutil jako to udělal s Illidanem.

Sir Finley Mrrgglton 24.09.2018 18:32

@Esperanta Pozor, útočiť na Illidana nie je dvakrát bezpečné. Jeho fanbase je pripravený zaútočiť každú chvíľu. Twitter ma už preto dvakrát skoro zlinčoval. Hlavne za citát Demon hunters were a mistake. A stále si to myslím. Veď sa nevedeli cez tri expansie dohodnúť čo spravia s Death Knights. A to to boli postavy so silným potenciálom a oni ich nechali ležať bokom ako nejakého Med'ana. Zabiť Naaru z takého blbého dôvodu ako 'I'm my scars' a ešte byť za to hrdina... to ne doslova buď žobranie o peniaze alebo si proste u lore frcli jedno brnenské medové.
Thuzad a Anub sú moje najobľúbenejšie postavy. Smútim za nimi každý deň a stále čakám na datadisk okolo vojny v Azjol Nerub.
Greymanea nemám rád lebo to vôbec nie je nijaký hrdina ale zbabelec. Nepáči sa mi že má taký dôstojný post, ktorého vôbec nie je hoden. (Ale čo čakať od aliancie, veď tam majú dokonca aj dreadlorda) ; Za smrť syna si môže sám, lebo to bol on kto sa zabarikádoval a dopomohol pádu Lordaeronu a vznik forsaken. Namiesto toho aby si priznal vinu teraz ako besný pes naháňa Sylvanas a bláhovo čaká, že to nejako odčiní jeho chyby alebo čo. Godfrey mal pravdu, radšej skočiť z útesu ako slúžiť takému pokrytcovi.

Sir Finley Mrrgglton 24.09.2018 19:00

@Walther Chlape, jediný kto to nemá pojem o literatúre si ty. Pán Prsteňov je kniha pre písaná pre mládež. Len nejaký sebestredný pseudointelektuál, čo neprečítal nič iné okrem Lotra môže tvrdiť, že je to Ale, keďže si nebol schopný prečítať inú knihu oktem toho tak prístupim na tvoju hru. Sauron je zlý lebo to o ňom tvrdí vševidúci rozpravač. Tolkien je dobrý storyteller a wordbuilder ale nie je to dobrý spisovateľ pre dospelých. LOTRa ani nepovažoval za svoje vrcholné dielo, svoju prácu sústreďoval okolo Beowulfa a keltských legiend. Dobrí spisovatelia fantasy boli Wolfe, Robert Howard, Ligotti a iný...

Wowko rozpravača nemá. Hráč sa rozhodne kto mu je sympatický a kto na neho vplýva zle. Tak sa píše moderna pre dospelých. Jednoduchšie povedané... pre niektorých nacistov bol Hitler hrdina a pre komunistov bol pápež vojnový zločinec.

Inak, doučujem literatúru na univerzite. Akby si mal záujem, napíš mail. Tých čo som učil majú 100% tnú úspešnosť a s radosťou ti ma odporúčia.

cerberos 25.09.2018 05:52

Sir Finley Mrrgglton jsme na stejné lodi,taky mě zajímá děj okolo Kel-Thuzada a Anubaraka,proto se nedivím ,že Naxxramas je mým nejoblíbenějším raidem,to samé s dungeony s podzemními království Anubaraka ,ten mi kolirát v tom v klasickém rpg-strategy wow zachránil kolikrát už předem prohranou bitvu

Anger 23.09.2018 04:42

Velice zajímavé, ale mám takový pocit, že by se nám lore mohlo rozšířit o entity shadowlands (celkově smrti). Vysvětlovalo by to Sylvanino tažení proti "životu", dále by to mohlo vysvětlovat i našeptávání voidu. Světlo a Void jsou protikladné síly, jedna bez druhé neexistují ( ikdyž se navzájem snaží o převahu), ale smrt (alias úpadek, rozklad, zánik) časem zastihne všechno. A jestli existují nějaké entity smrti vysvětlovalo by to i zaměstnavatele Bwonsamdiho. Přece jen o shadowlands nevím téměř zhola nic a nabízí jako vhodná náhrada za ukončenou Burning legion a zajetí Sargerase (nebo Sargera? češtináři poraďte )

sw1tchCZ 24.09.2018 14:49

Shadowlands, Blihhted Lands... Hele uz delsi dobu si myslim ze Shadowlands a Blighted Lands a vsechny ostatni Dead Realmy jsou jeden a ten samy a jen v nom maj ruzni vladci smrti svuj pisecek. Aneb tu je kus kde vladne Helya (kterou timto zdravime a ptame se jak se ji dari), tu Gorak Thul (ktery je asi trochu otreseny po vyprasku od Jainy a championa), tamhle vladne Bwonsmandi a tak dale. A driv nebo pozdeji se tam vydame a budeme tam neco resit.
A co se tyce jak funguji. Shadowlndas jsou neco jako Emerald Dream. Proste tu jsou okolo Azerothu a zobrazuji Azeroth v mrtvolnem nadechu. A tusim ze jak sem zminoval ze kazdy vladce smrti ma vlastni pisecek funguje asi podobne jako Elemental Plane. Proste bunky ve kterych ma dominanci ten dany pan nebo dama.

godlike 23.09.2018 02:10

Old Godi Sylvanas nemaj v lásce nemůžou ji ani undeady ovládat ti to nebyli.Možná Vol´jina povolala Azeroth nebo Elune a našeptávala mu Azsara..třeba se chce pomocí Sylvanas zbavit N´zotha.

Sarder 22.09.2018 17:54

A čo ak mu v čase smrti našepkávali démony a ta ušlachtilešia časť sú Naruu?

Ysu 22.09.2018 19:47

Naaru jako ušlechtilejší část??? Vtipálku....

Sarder 22.09.2018 20:10

Ok. Tak mu našepkávali titány a tá ušlachtilá časť je Void.

Ysu 22.09.2018 20:29

@Sarder FOR THE VOID.
Jinak technická Void/Light jsou 2 strany jedné mince a obě dělají vše co mohou, aby vyhrali.

cerberos 23.09.2018 10:44

@Ysu Naaru jsou taky pěkní šmejdi i když na rozdíl zla jako void apod, tak volím to lepší zlo tedy Naaru,ale já bych radši tu střední cestu jako Illidan.prostě dábel s andělskou duší

Walther 23.09.2018 12:10

@Ysu pořad jsou Naaru svým způsobem lepší než Void. Naaru používát svojí sílu pro život, Void jen proti němu.

Sir Finley Mrrgglton 24.09.2018 10:44

@Walther život sa preceňuje.

sw1tchCZ 24.09.2018 14:39

Sir Finley Mrrgglton Lich King likes that

Zug 22.09.2018 16:40

Meh, dokud z ní nebude raid boss/Illidan 2.0 tak pohoda. Jen škoda, že ani Bolvarovi se její akce moc nezamlouvaj. To já doufal v nějakou hezkou kooperaci dvou hlavních undeadů.

Esperanta 22.09.2018 17:24

Mně se naopak líbí, že Bolvar není takovej černobílej. Taky jsem si myslela, že z něj udělají záporáka ale on je teď takovej správně šedej. I like it.

cerberos 23.09.2018 10:41

Esperantapřesně tak je jako já šedá eminence,nedivím se mu,že ji nesnáší ale na rozdíl od Sylvanas ho Arthas dostal docela snadno,na Sylvanas byl Arthas co se týče emocí velice krátkej,proto dopadl jak dopadl

Esperanta 23.09.2018 11:24

@cerberos Jenomže Bolvara Arthas nedostal a tohle s emocema nemá co dělat. On ho sice mučil, ale Bolvar se nedal. Nasadil si helmu jen proto, že on už ve světě živých neměl své místo a nechtěl to břemeno pokládat na někoho jiného a byl si moc dobře vědom, že bez Krále Lichů Pohroma bude ještě nebezpečnější.

Walther 23.09.2018 12:08

@cerberos Máš to dost popletené. Arthas Sylvanas dostal, musela pod jeho velením sloužít pěknu chvilku. Jenže pak jej jako nevděčné děcko zradila a postavila se proti němu. Kdyby nebyla arogantní jak lázeňská veverka, mohla Arthase zničit. Ale když se mu znova postavila v Halls of Reflection, tak měla co dělat aby si zachránila kůži. Naproti tomu Bolvar se nikdy zlomit nedal. Zachoval si zdravý rozum a moc dobře ví, co se ze Sylvanas stalo.

cerberos 23.09.2018 19:48

@Walther Bolvara spálila Alexstrasza neboť byl napaden tou nákazou co ten Putress hodil v tom Wrahgate..Arthas ho prostě zajal a pověsil si ho nad trůn pro výstrahu nic víc....

Walther 23.09.2018 19:59

@cerberos A právě skrz ten oheň nemohl Lich King Bolvara ovládnout "klasickou cestou". Musel se mu podvolit sám. Bolvar Fordragon byl vynikající válečník a velitel. Byl to přesně ten typ, který Lich King potřeboval. Ale on se nedal.

sw1tchCZ 24.09.2018 14:37

@Walther Paladin. Jinak dobre napsano. Bolvar sel do helmy dobrovolne protoze nechtel aby se obetoval nekdo jako Tirion kdyz on (Bolvar) uz byl stejne zatraceny. That's the spirit. And that's my Lich King.

R3D 22.09.2018 15:17

Osobně si myslím že to do sebe krásně zapadá a nakonec to začíná vše dávat smysl...
Podle mě za našeptáváním a zvolením Sylvanas jako náčelnici Hordy byl jednoznačně N'zoth. Umírající Vol'jin byl slabý a tudíž velice snadný cíl a N'zoth tím docílil zabráněním míru mezi Aliacní a Hordou, přeci jen ještě není v plné síle a dva rozdělené tábory jsou lepší než jeden velký celek. U Garroshe se nemohlo vybírat, použilo se to co bylo po ruce, zde byla ale možnost úplně jiná. A když byl oheň mezí Aliancí a hordou zažehnut, už Sylvanas nepotřeboval , proto to možné našeptávání v hlavě Allerie.

Větší záhadou je kdo ''oživil'' Vol'jina? Zde si myslím, že by v tom mohla mít prsty Azeroth (a možná trochu i u Calii a Tyrande?). Přeci jen je teď velmi slabá po zásahu Sargerase. Můžeme to brát jako těhotenství, kde došlo k předčasnému porodu a Tytánka potřebuje teď něco na obranu před Starými Bohy.

jawed 22.09.2018 15:09

osobne som si myslel že to bol lich king
a kto vraví že loa/lk či eyir musia vravieť pravdu? Bwonsamdi vraví že nemá rád nemŕtvych no sám ich pár stvoril(teda pokiaľ mi niečo neušlo) ako vraví jedna super postava zo seriálu: každý klame

Sir Finley Mrrgglton 22.09.2018 17:07

Bwonsamdimu ani nejde tak o nemŕtvych ako o to, že mu niekto lezie do kapusty. Mŕtvi sú proste jeho záležitosť a každý kto používa necromanciu alebo ma sklony k elementu rozkladu tak ho Bwonsamdi berie ako konkurenta. Asi tak ako Ysera, Cenarius a Malfurion buď navzájom spolupracovali alebo bojovali proti Xaviusovi. Na strane rozkladu/smrti, ktorý je na opačnej strane ako element prírody to môže fungovať rovako. Lich king, valkýry, loa a forsaken môžu medzi sebou bojovať o nadvládu nad smrťou a dušami mŕtvych, čiže niečo ako Emerald dream ale presný opak v dreame sú rastliny a zvieratá a vo svete mŕtvych sú inteligentné bytosti a tiež sa tam frakcie bijú o nadvládu.

Walther 22.09.2018 14:46

Nemám obavy z toho, že by Sylvanas byla někdy raid boss. Na to je moc slabá, aby mohla takovou pozici zaujmout. Tu odstraní Saurfang, když jí použije jako odpadní zvon na veřejných toaletách v Thunder Bluff.

Na druhou stranu budu skutečně velmi zklamaný, jestli se ve finále datadisku ze Sylvanas stane mučednice a všechno to provedené zlo se rázem zlegalizuje.

Zug 22.09.2018 16:37

Bro, ty by jsi fakt měl něco s tím svým hate bonerem pro Sylvanas něco udělat.

Walther 22.09.2018 18:20

@Zug Někdy to zkus, je to krásné nenávidět něco, co vůbec neexistuje a nemá vlastně sebevětší význam. Je to skvělá zábava v mezičase, kdy mi běží testy.

cerberos 23.09.2018 10:36

a já zas budu ŠTASTNEJ jak blecha pokud Blizzard udělá ze Sylvanas mučednicí,však si toho prožila dost...….

Walther 23.09.2018 11:57

@cerberos Všechno, co si prožila, je ve srovnání s tím, co udělala, smítko prachu z pouště.

Zug 23.09.2018 12:09

@Walther Stejný to bylo s Arthasem. I tak je nejmilovanější Wacraft charakter. Tak je pragmatická a více či méně z pohledu mnoha lidí zlá. No a co?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet