Počet hráčů opět klesá

http://media.wowfan.cz/news/newsmop13
Včera se uskutečnil konferenční hovor, na který čekají akcionáři, novináři, ale i hráči. Společnost Activision Blizzard vydala prohlášení, které opět obsahovalo mnoho čísel. World of Warcraft opět čelí odlivu hráčů. K 31.12.2012 bylo 9,6 milionů aktivních herních účtů. Ještě v Q3 2012 bylo evidováno více než 10 milionů hráčů. Hovor ale obsahoval i trochu povzbudivější čísla.
  • Mists of Pandaria datadisk byl třetí nejlépe prodávanou hrou v obchodech.
  • Diablo III byla nejlépe prodávanou hrou roku 2012. Hra překonala dosavadní rekordy prodejnosti. Prodalo se 12 milionů kopií.


Naposledy upravil/a DaveL 08.02.2013 v 13:23:06.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Walther 08.02.2013 17:24

Mists of Pandaria datadisk byl třetí nejlépe prodávanou hrou v obchodech. Tohle podle mě není ani tak zásluha toho že by to byl nějak extra dobrej datadisk ale spíš tím jménem World of WarCraft.

Zergons 08.02.2013 17:11

Také sem kvůli MoP přestal hrát. Už to hold není to co bývalo. Zlaté Cataclysm... aspon byl PvP normální ted je to proste.... Monk

jaklakmak 08.02.2013 16:58

Pierre
Sorry za tapetu, ale už mě ten blizzard rozčiluje.
Pořád to samé, osekání nebo vykalkulovaný burst v PvP dobrý, ale jak potom budou dělat Raidy.Možná někdy víc oddělí PvE/PvP. :-) Sice jim to jde jak psovi pastva, ale už dokázali PvP resil a PvP power, sice ještě neví přesně co s tím, ale už to tam je.

08.02.2013 16:51

nevdim oproti tbc zadnej extra rozdil v tbc vas mage dal na dva pyroblasty ted vas da na 4 frostbolty hlavne uz tahnete do haje z ekcama zlaty tbc, ze se tam vubec nefarmily daily stejne otravne jak ted u tech specilanich frakci dostupnych jen s litakemhlavne kdyz to nechcete hrat tak to nehrajte a neotravujte s tim vyhrozovanim ve 30 clankach napisete ze koncite a za tejden tam ste azs lognuty

Honza4545 08.02.2013 16:43

Podle mě blizzard už PVP zabil v cataclysmu kde ty unikátní spelli jako Bloodlust/Heroism hodil i jiným classám a tudíž ztratili tu unikátnost.

Pierre 08.02.2013 15:44

Nejvíce mě mrzí, že jsem si koupil anál pass. Moje velká chyba. Chtěl jsem a těšil se na pvp datadisk a ne na tuhle ukecanou frašku plnou hnusnejch daily s ještě hnusnějším valor equipem. Proč nejsou daily za conquesty? To by člověk měl i chuť je dělat. Já jako pvp hráč opravdu nepotřebuju sbírat krabičky na pobřeží, abych za to dostal 5 valor pointů když to ani nelze vyměnit za normální měnu v podobě conquestů. (Domimance offensive - pvp super patch -> pve odměny)PvP se vybalancuje. Kulový! Shaman je hratelný jen jako resto, jinak je to class k ničemu. Každej retard hraje huntera protože se postaví doprostřed areny, vypustí pety a čeká na výhru. Warlock s 500k HP je taky fajn, když si dá absorb a heal, k tomu vystřelí ránu běžně za 150k dmg. Z DK udělaj normální class, která musí používat více jak 3 spelly, bum... boost, aby se smradi co hrajou dk nepokajdili. Pro DK: pvp neni o nakliknutí targetu a dvou ranám. Každá class by měla mít max 1x stun, 1x silence(interrupt), 1x únikový spell (bubla,disperze...) healerum snížit healing done o 50% v pvp. Hotovo šlus ende. A ne že tu např. druid hodí vanish, disorient, bublu, stun, fear, cyclone... ty voe kde to jsme? Sorry za tapetu, ale už mě ten blizzard rozčiluje.

Benosh 08.02.2013 15:29

Zajímavá novinka, rozhodně to jako drama pro hru nevidim.Každopádně až se v dalších výkazech objeví 15 milionů WoW účtů, to se někteří tady budou asi hodně divit Co se např. toho gearu týká, tak vše je výsledkem obchodní strategie Blizzardu a když casual hráči chtějí dostat ze hry za stejné peníze to, co raideři, pak se to samozřejmě projeví v herním prostředí. Těžko tyto casual hráče dneska přesvědčíme, jak bylo supr nasbírat na Vanille 350 000 klíčů na odemknutí raid instance od milionu různých frakcí a pak jednoho bosse progressovat měsíc ve čtyřiceti lidech, kterým to kompy utáhly.Ano, přeháním záměrně, ale jaký byl na Vanille poměr casual hráčů, kteří Ragnarose nikdy neviděli vůči počtu progress guild? Dneska, když si casual chce zaraidovat, má LFR, tehdy mimo raid instanci žádný gear skoro nebyl a hráče bez gearu nikdo nechtěl brát.

Bakda 08.02.2013 15:03

K WoW se už lidi vracet nebudou a moc přibívat taky ne... Já třeba končim kvuli MoP protože to už neni WoW co to bylo spíš jen blbustka pro děti kde si mužou hrat pokemony a za questy na sbírat EQ s kterym se cejtěj jak kinogvé... a po zničení PvP to bude ještě horší

DaveL 08.02.2013 13:23

Kasiny
V článku je menší chybka. Místo vydala prohlášení tam máš vypadala. A co se týče obsahu tak si nemyslím, že by to byl zase takový propad. Nejspíš už to lepší nebude a hráčů bude pozvolna ubývat.
there, i fixed it

Kasiny 08.02.2013 13:12

V článku je menší chybka. Místo vydala prohlášení tam máš vypadala. A co se týče obsahu tak si nemyslím, že by to byl zase takový propad. Nejspíš už to lepší nebude a hráčů bude pozvolna ubývat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet