Q&A s Ionem Hazzikostasem - Sezóna 2

  patch 8.1.5    season 2    q&a   

Včera proběhlo developerské Q&A s Ionem Hazzikostasem na téma druhé sezóny. My vám z něj nyní přinášíme výtah těch pár věcí, které se alespoň vzdáleně dají považovat za důležité.

 

Časový plán na vydání Kul Tiranů a Zandalari trollů?

Jsou nyní dostupní na 8.1.5 PTR a většinu požadavků na jejich odemčení můžete předem splnit už nyní. Vytváření nové hratelné rasy zabere dost času a developeři si nebyli jistí, že zvládnou Kul Tirany už při launchi datadisku. Původní plán byl mít dostupné už při launchi BfA Dark Iron trpaslíky a Zandalari trolly. Nakonec se však Blizzard rozhodl vydat Zandalari až později společně s Kul Tirany, protože to z příběhového hlediska dávalo větší smysl, aby napřed Aliance a Horda získaly důvěru těchto frakcí, a proto se zpřístupní až v 8.1.5.

 

Můžete vysvětlit, proč Aliance dostala tento týden příležitost pro ilvl 400 gear?

Blizzard nemyslí, že tento quest bude dostupný každý týden. Účast Aliance se zvyšuje a účast Hordy se snižuje. Quest se bude objevovat, jenom když bude docházet k velké populační nerovnováze. Na začátku BfA byla populace vyrovnaná. Pak však nastaly nějaké problémy s fázováním, v jejichž důsledku bylo v jedné fázi víc Hordy.

Developeři jsou však toho názoru, že ilvl 400 je nejspíš trochu moc. Příští týden se to nejspíš sníží na 385 s nějakým bonusem, třeba v podobě Conquest bodů.

 

Bude existovat způsob, jak přesunovat War Resources z mainů na alty?

To dává smysl. S tím můžou vývojáři něco udělat.

 

Můžeme prosím dostat nějaké PvP vendory?

Dřív vendoři fungovali tak, že jste si kupovali itemy od vendora v určitém pořadí. A tyto itemy měly PvP staty jako PvP Power nebo Resilience, a jelikož to už neexistuje, musí brát vývojáři v úvahu současnou podobu hry. Neexistuje nic jako Raid vendor a PvP už tak umožňuje dostatečné množství kontroly. PvP v současné chvíli nabízí největší možnost výběru ohledně toho, jaký kousek gearu zrovna chcete.

 

Bude existovat nějaký způsob, jak potrestat hráče, kteří opustí Keystone runy v jejich průběhu?

Je těžké trestat hráče v sociálních situacích. Mnohem jednodušší je trestat lidi v matchmakingu, proto máme Deserter debuff. V Mythic+ jde o sociální smlouvu. Avšak v anonymní skupině je tato smlouva nejspíš slabší.

Snažit se přijít s nějakým objektivním řešením je složité. Jsou důvody, proč by se měl Keystone run ukončit v polovině, jako třeba když si skupina troufla na něco, na co nemá. Na některých webových stránkách se objevil pokus o systém doporučení (commendations) a to je něco, na co bychom se mohli podívat.

 

Můžeme dostat nějaké informace ohledně Heart of Azeroth v 8.2?

Vývojáři se chtějí přesunout od odemykání pořád těch stejných traitů azeritového armoru. Požadavky na tyto traity se nebudou zvyšovat, a když v 8.2 dostanete novou helmu, budete si už moci odemknout všechny traity.

Heart of Azeroth v 8.2 bude podobnější systému Artefaktů v Legion, s aktivními abilitami a schopnostmi, které budou moci být upgradeovány a customizovány na základě contentu, který budete plnit.

 

Co považujete za největší designové výzvy, kterým WoW z dlouhodobého hlediska čelí?

WoW je hra, která má mnoho různých publik, v důsledku čehož se scházejí protikladné názory – dlouhodobé vs. krátkodobé hledisko, dosažitelnost vs. komplexnost, casual vs. hardcore. Můžete vzít 12 lidí, co zbožňují WoW, a zeptat se jich, proč ho mají rádi, a u každého z nich byste dost možná měli pocit, jako by popisoval odlišnou hru.

Hodně často, když lidí říkají "Proč nezměníte tuhle věc, vždyť by to bylo tak snadné!", tak zároveň existuje 10 dalších fanouškovských skupin, které ohledně té dané věci mají pochybnosti a které by případná změna ovlivnila nějak jinak.

 

Řešili jste změnu global cooldownu?

Ještě s tím nejsme hotoví, ale mít global cooldown opravdu globální je pro hru dobré. Tím, že dáme hodně abilit na global cooldown, způsobíme, že hodně tlačítek není příjemné mačkat. Proto se snažíme, aby tlačítka na global cooldownu byly zajímavější.

Uvažuje se, že se v 8.1.5 přidá aktivní komponenta k Ascendance, když ji aktivujete. Že by vám umožnila vyslat vlnu léčení, zatímco se transformujete. Ion si nemyslí, že odpovědí je "odstraňte tuhle věc z global cooldownu", ale že je třeba se ptát "proč není příjemné tohle tlačítko používat" a adresovat tento problém.

 

Budou se pro 8.1.5 přepracovávat nějaké classy?

Nic zásadního. Tým se jen bude dívat na balancování talentů a specifických abilit, které potřebují vymazlit.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 27.01.2019 10:26

Prej důležité otázky a hned první - proč má za q aliance 400 ilvl, tak to je fakt důležité, brekot hordy je neskutečný.

Jikonekt 29.01.2019 14:48

No tak ale je v základu to trochu diskriminační, když něco dají jen jedné frakci a druhé nic... P

Jikonekt 29.01.2019 14:49

A myslím, že udělat to opačně, tak máme brekotu na fórech 10x tolik :_)

ratatuj 26.01.2019 21:18

Posledné 3-4 Q&A sú katastrofa s tými otázkami nič podstatné. Málo info sa človek aj dozvie.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet