Spekulace: Pracuje se na rebootu filmové Warcraft série?

  film    warcraft movie    první střet   

Warcraft film asi není potřeba fanouškům WoW dalece představovat. Adaptace příběhů z Azerothu převedená na filmové plátno režisérem Duncanem Jonesem patří mezi nejúspěšnější filmy s herní předlohou, První střet celkem vydělal více než 439 milionů dolarů. Na Spojené státy připadá částka dosahující téměř 48 milionů dolarů, Čína se podílela více než 225 milióny a okolo 166 miliónů připadá na zbytek světa (z toho ČR necelé 2 milióny, SK 600 tisíc).

 

 

Mezi diváky byl přijat vcelku kladně, na ČSFD má 76 % a např. na Rotten Tomatoes svítí stejné skóre, ale mezi filmovými kritky víceméně propadl. Bohužel, výdělky podle odhadů tak tak pokryly náklady na výrobu filmu a s tím spojenou propagaci, západní obecenstvo nenavštěvovalo film tak, jak se předpokládalo, a propad u filmových recenzentů zapříčinil to, že jsme se i přes očekávání a otevřený konec zatím nedočkali dalšího dílu. Což je zajisté škoda.

 

I proto nás zaujal, byť bulvární, článek věnující se tomu, že nová adaptace příběhů ze světa Warcraftu je na spadnutí. Server We Got This Covered má mezi filmovými studii krtka, jenž vynáší informace. Tento zdroj mimo jiné měl prozradit, že se chystá ženská verze Hulka pro Disney Plus nebo že se Ben Affleck objeví v novém Batmanovi. Podle tohoto zdroje se zatím pracuje na jakési obecné přípravě nové série, což může vzhledem k tomu, jak dlouho trvalo natočit První střet, zabrat klidně i několik let. A teprve poté se možná dovíme jen to, že celá věc byla zrušena.

 

Krátce po prvním článku věnujícímu se nové verzi filmového WoW přišla zpráva, že o hlavní mužskou roli se uchází Chris Pratt. Tohoto chlapíka můžete znát jako mírně ztřeštěného Petera Quilla aka Starlorda z marvelovské série Strážci galaxie, potažmo Avengers. Chris má podle leaku hrát jednu z hlavních mužských rolí u lidí.

 

Každopádně, pokud by se našli režiséři a herci, kteří by chtěli natočit sérii filmů ze světa Warcraftu, museli by tomu kvůli obsáhlosti univerza obětovat víceméně zbytek života. Náklady na výrobu by nesporně byly vysoké a diváci, jak víme, jsou nevyzpytatelní, což zcela dokazuje slabá návštěvnost Warcraft filmu jak v Americe, tak v Evropě. Nebýt diváků z Číny, celý První střet by skončil blamáží. Zcela logicky se nabízí otázka, jestli se nejedná o fejk ze strany serveru. Pokud ne, byl by o reboot a sérii vůbec zájem? Neutrpěl by tím příběh jako takový? A co retcon zásahy ze strany Blizzardu – jak by se tvůrci vyrovnali s nimi? Každá otázka vyvolá sérii dalších, ale odpovědí je poskrovnu. Zajímavost, že někdo uvažuje nad restartem filmového WoW, je sice pěkná, ale obáváme se, že je zhola neproveditelná a zůstane pouze u nápadu.

 

Měli byste zájem o další Warcraft film nebo filmy? Nebo jste toho názoru, že by svět Azerothu měl zůstat jen na obrazovkách počítačů a stříbrnému plátnu se zdaleka vyhnout?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Batole 22.09.2020 18:20

Film o Arthasovi by se dal perfektně zfilmovat. Je to takový ten klasický scénář, kdy hodný člověk podlehne něčemu a stane se z něj záporná postava. Fanoušci Warcraftu by si přišli na své. Neznalí Warcraftu vlastně taky, protože by se na ten film dívali jako na další film, kde se z hodné postavy stal padouch a nepotřebovali by znát okolnosti okolo, které by samozřejmě fanoušci Warcraftu znali.

Reeki 23.09.2020 07:54

Přesně i nenaplněna láska k Jaině by nepolíbené diváky warcraftem jistě zaujala a je toho daleko více

Krisak 22.09.2020 15:10

ja bych si predstavoval neco takoveho https://wow.zamimg.com/uploads/blog/images/20472-fan-art-of-henry-cavill-in-arthas-movie-should-the-warcraft-movie-have-covered-t.jpg nazor?

Ghorad 22.09.2020 10:08

Ja som to vzdy tuzil vidiet ako Marvel Univerzum. Par solo filmov kde predstavia osudy jednotlivych postav a potom mozno nejaky spolocny film kde sa stretnu vsetci. Velke sance by mala podla mna aj sfilmovana verzia warcraft 3

Docik 22.09.2020 09:25

Ať se na to vyprdnou a udělá HBO seriál a mají toho tak na 20 serií.

Tyalden 22.09.2020 02:21

Ako divák by som veľmi rád videl viac Warcraft filmov, ale ako ten čo by to mal celé cvakať <filmové štúdio>... no neverím, že by sa im to niekedy finančne vyplatilo škoda, ale nájde umiera posledná

Valohran 21.09.2020 22:10

Umím si představit animovaný seriál, který by se postupně věnoval významným postavám z Azerothu, mezi hlavními postavami by mohli být třeba Khadgar, Anduin, Jaina nebo Thrall, jejichž osudy se táhnou víc datadiskama... A nebo se naopak soustředit na takovéty přízemní starosti, na které my jako hrdinové Azerothu už nemáme čas, a postavit to jako politické drama mezi elfskými národy nebo tak něco

cerberos 21.09.2020 21:47

Kéž by se natáčel celý Warcraft po dílech tak jak podle lore wowka nebo vydání datadisků wow

Reeki 23.09.2020 07:54

Naprosto nereálné

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet