The Emperor's Burden

/pic/gameinfo/bohove/01s
Jak jsem slibovala v minulém článku o rasách Pandarie, zde je překlad série osmi in-game knih The Emperor's Burden, které jsou spojené s achievementem achievementem. Pod každou z knih najdete vysvětlující poznámky a také in-game umístění daného objektu, který je potřeba pro získání achievementu nalézt.

Část první

Před deseti tisíci lety, v den, kdy byl Shaohao korunován Císařem Pandarie, následoval tradici všem císařů před ním a vyhledal radu velkého Toho, jenž hovoří s vodou, z rodu Jinyu. Mladý vládce stál před prorokem s lehkým srdcem, očekávaje dobré zprávy. Ten, jenž hovoří s vodou, naslouchal zpěvu velké řeky, avšak jeho oči se poté rozšířily děsem. Z Knihy břemen, kapitola 1: „A Ten, jenž hovoří s vodou, před sebou spatřil mocnou říši čarodějů kol velikého zřídla*, a z tohoto zřídla povolali mnoho démonů. Z nebes kanul zelený oheň a všechny kontinenty světa se tříštily*.“ Naplněn hrůzou z tohoto vidění, jež mu bylo předloženo, uznamenal císař Shaohao, že svůj život nesmí prožít v přepychu. Tehdy se ze skromného města Jitřního květu započala jeho cesta k záchraně Pandarie.
  • noční efové, Studna věčnosti
  • Rozdělení světa
První část se nachází v osadě Dawn’s Blossom (Jitřní květ) v Jade Forest (Nefritový les).

Část druhá

Bylo to právě zde, kde před deseti tisíci lety Shaohao, poslední císař Pandarie, vyhledal radu Nefritového hada*. Z Knihy břemen, kapitola 3: „Osamocen a bez jakékoli naděje vystupoval Poslední císař Shaohao do strmého svahu hory Neverest*. Jeho hedvábnou róbu mu probodávaly ledové čepele a mrazivý vichr zakusující se mu do těla se vysmíval jeho putování.“ „Pouze na samém vrcholu hory nalezl císař klid a útěchu a také zde hovořil s Nefritovým hadem, duchem moudrosti.“ Nefritový had naléhal na Shaohaa, by odvrhl svá břemena, aby očistil svou duši a splynul se zemí v jedno. Císař byl radou Nefritového hada uvržen ve zmatení, avšak na mrazivém vrcholku hory nenalézal dalších odpovědí. Sklíčen se Shaohao plahočil dolů z hory, aby se poradil se svým společníkem, Opičím králem*, by společně určili jeho další krok.
  • Yu’lon, Nefritový had (Jade Serpent), je jednou z bytostí zvaných jako August Celestials, kteří bdí nad Pandarií.
  • Hora Neverest je nejvyšší horou celé Pandarie.
  • Opičí král (Monkey King) byl Shaohaův společník z rasy hozen.
Druhá část se nachází v Seeker’s Point na Kun-Lai Summit.

Část třetí

Bylo to právě zde, kde před deseti tisíci lety Shaohao, poslední císař Pandarie, porazil Sha pochybností a uvěznil jej pod zemí. Z Knihy břemen, kapitola 5: „Shaohao meditoval po tři dny a tři noci, neb rada Nefritového hada mu byla nejasná. Copak je možné očistit se od všech pochybností? „Znaven a vyčkávající, Shaohaův společník Opičí král vyřezal z bambusu podivnou šklebící se tvář. Naléhal na císaře, by umístil masku pochybností na svou vlastní tvář…“ Třebaže Opičího krále vedla zlomyslnost, maska zafungovala: jakmile ji Shaohao sňal z tváře, jeho pochybnosti na sebe vzaly fyzickou podobu. Boj trval sedm hodin a poté byl Sha pochybností pohřben. Od toho dne poslední císař nezapochyboval, že ochrání Pandarii před Rozdělením. Stal se bytostí víry. Třetí část se nachází na Jade Temple Grounds v Jade Forest.

Část čtvrtá

Bylo to právě zde, kde před deseti tisíci lety Shaohao, Poslední císař Pandarie, porazil Sha beznaděje a uvrhl jej pod zem. Z Knihy břemen, kapitola 9: „Po svém úspěchu v Nefritovém lese byla Shaohaova duše naplněna odvahou, avšak přesto jej trápila nejistá budoucnost. Proto vyhledal radu Rudého jeřába*, ducha naděje, hluboko v Krasarangské divočině.“ „Rudý jestřáb pravil k Císaři, že naděje dlí v každém živém tvoru, pokud pohlédneme hluboko do svého nitra. Tehdy daroval Opičí král Shaohaovi Masku beznaděje, zoufalou tvář strašlivého smutku. Císař si nasadil masku a zbavil se svého zoufalství…“ Boj s Sha beznaděje trval čtyři dlouhé dny a pět nocí vytrvalého deště. Avšak s pomocí Rudého jeřába a Opičího krále veškerá Shaohaova beznaděj pohasla. Od toho dne viděl Císař svou budoucnost jasnou. Stala se z něj bytost naděje.
  • Chi-Ji, Rudý jeřáb (Red Crane), je dalším z August Celestials, který dohlíží na Valley of the Four Winds a Krasarang Wilds.
Čtvrtá část se nachází ve vyšším patře Temple of the Red Crane (Chrám Rudého jeřába) v Krasarang Wilds (Krasarangská divočina).

Část pátá

Bylo to právě zde, kde před deseti tisíci lety Shaohao, Poslední císař Pandarie, porazil Sha strachu a uvěznil jej pod zem. Z Knihy břemen, kapitola 14: „Byv očištěn od pochybností a beznaděje, Císaře Shaohao přesto ovládal strach. Vyhledal proto radu Černého tura*, ducha odvahy a síly, jenž dlel na pláních za zdí.“ „Černý tur, Rudý jeřáb, Císař a Opičí král společně hovořili o povaze strachu. Hovořili dlouho, dokud se konečně Opičí král neodhodlal jednat. Byla stvořena maska strachu, na niž bylo hrozné pohlédnout. Třesoucími se pažemi si císař nasadil hrůznou masku, by vylákal své vnitřní obavy…“ Bitva s Sha strachu trvala týden a den, během kteréžto doby, jak praví legenda, nevyšlo slunce. Když byl Sha konečně poražen a uvržen do lůna země, císař Shaohao se navždy změnil, neb již necítil strachu. Stal se bytostí odvahy.
  • Niuzao, Černý tur (Black Ox), je třetím z August Celestials, který stráží Townlong Steppes a Dread Wastes.
Pátá část se nachází v nejvyšším patře Niuzao Temple v Townlong Steppes.

Část šestá

Bylo to právě zde, kde před deseti tisíci lety Shaohao, Poslední císař Pandarie, porazil Sha hněvu , Sha nenávisti a Sha násilí. Z knihy břemen, kapitola 19: „Troufalý a beze strachu, Císař Shaohao si myslel, že jej nic nemůže zastavit. Avšak na naléhání Rudého jestřába vyhledal radu Bílého tygra*, ducha síly.“ „Bílý tygr spatřil v Shaohaovi nebezpečnou nezodpovědnost, jež často doprovází ty, v jejichž nitru není strachu. Proto shromáždil největší bojovníky Pandarie, aby Císaře podrobil zkoušce.“ „Císař Shaohao dostal hůl o délce deseti stop a byl vyzván, by udeřil jednoho z válečníků. Boj trval dlouhé hodiny, avšak bojovníci byli na netrénovaného císaře příliš rychlí a příliš hbití. V Shaohaovi vzrostl hněv a on posléze s kletbou zlomil svou hůl přes koleno.“ S novou pokorou přišel Císař za Bílým tygrem s otázkou, co se stalo, a naučil se, že jeho vášně jej činí slabým. Aby zachránil Pandarii, bude Shaohao muset čelit svému hněvu, nenávisti i násilí. Opičí král se dal do díla a vyřezal trojici masek. Císař je postupně nasadil a s pomocí svých druhů stejně jako největších bojovníků Pandarie byli Sha hněvu, Sha nenávisti i Sha násilí poraženi a uvězněni pod zem. Císař se navždy změnil, a když se vydal na poslední část své výpravy, byl již bytostí trpělivosti, lásky a míru.
  • Bílý tygr (White Tiger) Xuen je posledním z August Celestials, který bdí nad Kun-Lai Summit.
Šestá část se nachází vně největší budovy u Temple of the White Tiger na Kun-Lai Summit.

Část sedmá

Řád Shado-Pan byl založen před deseti tisíci lety Shaohaem, Posledním císařem Pandarie. Císař Shaohao věděl, že temná energie Sha - fyzických vtělení negativních emocí jako hněv, strach, nenávist či pochybnosti - znamená pro pandareny velkou hrozbu, pokud jim bude dovoleno hnisat pod zemí. Pověřil proto největší válečníky Pandarie povinností Sha potlačit a kontrolovat. Bylo to právě zde, několik málo hodin poté, co císař Shaohao ovládl svůj hněv, strach a násilí, kde první z řádu Shado-Pan ohnul koleno a vyslovil Poslednímu císaři svou přísahu. Od té doby byla tatáž slova vyslovována každým učedníkem řádu Shado-Pan po následujících deset tisíc let. Sedmá část se nachází na cestě vedoucí od Shado-Pan Monastery na Kun-Lai Summit.

Část osmá

Před deseti tisíci lety použil císař Shaohao, Poslední císař Pandarie, sílu těchto posvátných vod, aby uchránil Pandarii před zpustošením z Rozdělení, které zničilo zbytek světa. Z Knihy břemen, Epilog: „Za soumraku posledního dne z nebe kanul zelený oheň a sama země se třásla hrůzou. Avšak císař se neobával. Jeho mysl byla prosta pochybností i zoufalství. A konala se oslava se zpěvem a tehdy se nebe otevřelo. „Pozoruje strach a pochybnosti v očích ostatních, povstal Shaohao k prohlášení: budete žít každý den k úplnosti a spát každou noc v míru a s myslí nezatíženou.“ Legenda praví, že poté sestoupil na Terasu Věčného jara, by oddělil Pandarii od zbytku světa. Avšak ať se snažil sebevíc, nedokázal to: země se třásla, ale ani se nepohnula. Brzy začal pochybovat a Sha pochybností se počal vynořovat z východu*. Začal se bát a Sha strachu zlomil své okovy na západě*. V zoufalství Shaohao zavolal na pomoc Nefritového hada. Nefritový had obkroužil Údolí a promluvil k obleženému císaři. „Pandaria je více než jen Pandarenská říše,“ pravil k Shaohaovi. „Tví nepřátelé na západě* jsou stejně tak součástí této země jako tvé království za zdí*.“ Vida, že všechny věci jsou propojeny v jediný věčný celek, a že jeho milovaná země je více než jen Pandarenská říše, Shaohao konečně pochopil. Jeho hůl zarachotila o podlahu, když jeho duch splynul se zemí v jedno. Jakmile se celý svět roztrhl, Pandaria tiše odplula do oceánu. A když prázdná císařova róba klesla k zemi, celý kraj obklopily neproniknutelné mlhy, které ji skryly před zbytkem světa.
  • Temple of the Jade Serpent
  • Niuzao Temple
  • Mantidi, Dread Wastes
  • Hadí hřbet (Serpent's Spine), zeď, která byla postavena, aby ochránila Pandarenskou říši před rojením mantidů.
Osmá část se nachází na Summer Fields ve Vale of Eternal Blossoms.

Naposledy upravil/a Bellatrix 18.06.2013 v 21:57:48.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Muradin 21.06.2013 13:41

Výborně Shaohaa mám moc rád skvělá práce. Jen mě trochu mate jak to bylo s Lei Shenem a Pandareny. Lei Shen by totiž měl údajně žít před Shaohaem a Lei Shenovi se tedy povedlo ovládnout Pandarii , ale moc to teda nevypadá. Držela se Pandarenská říše ještě takhle dlouho? Moc mi nesedí že třeba Lei Shen Xuena uvěznil... ale i další věci prostě mi to nějak nesedí ,ale je to docela jedno Pandarii i tvé články mám prostě rád.

Bellatrix 20.06.2013 13:48

DaveL
Bylo by dobré ještě přidat tu část navrch o questu který je o tom vytáhnout zamaskovaného císaře Shaohao na úpatí mount Neverest kde povypráví o Sha of Pride.
Tak můžeš :PNe, já se na to kdyžtak podívám Jinak díky moc všem za chválu a kladná hodnocení.
Šéfredaktor WoWfan.cz

DaveL 19.06.2013 12:20

Bylo by dobré ještě přidat tu část navrch o questu který je o tom vytáhnout zamaskovaného císaře Shaohao na úpatí mount Neverest kde povypráví o Sha of Pride.

seager 19.06.2013 08:36

Výborně - další informace o čem jsem nevěděl ani píp, děkuji :-)

Hanokal 19.06.2013 07:12

jak řekl Lorewalker Cho:,,Thank you dear emperor

Zakys 18.06.2013 23:01

Výborné počteníčko. Jen tak dál !!!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet