Turnaje na Blizzconu 2011

//pic/blizzcon/11/blizzcon2011
Konečně už známe i detaily turnajů, které proběhnou na Blizzconu! Už dlouho víme, že vítězové si odnesou 75 000$, což je v přepočtu asi 1 250 000,- (vítěz Starcraftu si odnese 50 000$). Co jsme ale doteď nevěděli, byl způsob, jakým se budou zápasy ve World of Warcraft a Starcraft II odehrávat.

World of Warcraft

Týmy budou nejprve hrát ve skupinkách (pravděpodobně po 4), kde bude hrát každý s každým. Jeden duel se bude hrát na dva vítězné souboje. Do dalšího kola se dostanou dva nejlepší týmy z obou skupin. To už se pojede klasický vyřazovací pavouk. Tady se bude hrát na tři vítězné souboje. V semifinále jdou poražení bojovat o třetí místo a vítězové dostanou naopak možnost zahrát si o finálovou lahůdku ve velkém finále. Aby se předešlo "dvacetihodinovým" zápasům, které jsme viděli minulý rok, byla do hry nasazena tvrdá pravidla ohledně healování. Pokud nebude po 15 minutách boje stále rozhodnuto o vítězi, nastupuje do hry 25% healing debuff, který poroste o 10% každou další minutu. Pokud ani to do 20 minut od zahájení souboje nepomůže, zápas bude zastaven a rozhodčí rozhodnou o vítězi podle toho, v jakém kole se zápas odehrál.
  • V prvním kole dopadne souboj remízou, tudíž si oba týmy mohou za stavu 1:1 odnést po jednom bodu. Prohraje-li někdo, nezíská ani jeden bod. Za vítězství obdrží tým tři body.
  • Ve vyřazovacím kole nebudou žádné remízy. O vítězi rozhodne "Damage done" celého týmu na konci kola.
World of Warcraft bude komentováno těmito lidmi: Luke "Virulence" Bodenheimer, Jared "Vhell" Coulston a Soe Gschwind.

Starcraft II

Systém této části turnaje je mnohem jednoduší, bude se hrát na dva vítězné souboje klasický vyřazovací turnaj (pavouk), který bude obsahovat Winner's Bracket i Consolation Bracket. To znamená, že pokud kterýkoliv ze 16 hráčů jednou prohraje, přesune se do nižší části pavouka, kde dostane druhou šanci. Pokud prohraje i zde (tedy podruhé), končí v turnaji. Rotace map bude poměrně chudá - Xel'Naga Caverns, Shakuras Plateau, The Shattered Temple, Antiga Shipyard a Abyssal Caverns. Program budou doprovázet dvě dvojice komentátorů - "Artosis" Stemkoski a Nick "Tasteless" Plott; Sean "Day[9]" Plott a JP McDaniel. Všimli jste si, že dva z nich jsou ze stejné rodiny?

Naposledy upravil/a Astra 19.10.2011 v 10:24:59.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Brisin.ger 19.10.2011 19:14

som zvedavý kto vyhrá

Hanzik 19.10.2011 14:23

Stream turnajů by měl být zdarma, jak už Ellendway řekl. Takže by nebylo třeba cokoliv streamovat zde, odkaz by úplně stačil. Nicméně existuje zde možnost, že by v případě zájmu bylo něco málo doprovázeno českým komentářem. Pokud by byl zájem... Vše se ale odehrává v pozdních hodinách, takže to taky musíme vzít v potaz.

_Vidlicka_ 19.10.2011 13:46

Mám dvě otázky:Kdy se bude hrát starcraft II tournament ?Bude se streamovat tady na wowfanu ?díky za odpovědi :-)

Ellendway 19.10.2011 09:53

MasterMajkl
Jsem zjistil ze vsechno kolem wow co bude v patek zacne kdyz uz budu sedet v praci na nocni smene Jeste ze jsem si nekoupil virtualku.
Turnaje jsou zdarma.

MasterMajkl 19.10.2011 09:37

Jsem zjistil ze vsechno kolem wow co bude v patek zacne kdyz uz budu sedet v praci na nocni smene Jeste ze jsem si nekoupil virtualku.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet