Vanilla servery - Problémy na obzoru?

  vanilla    classic    legacy   

V poslední době mám pocit, že je Vanille a celému "velkolepému" prohlášení o jejím vývoji věnován nedostatek pozornosti. Chtěl bych tím také ponouknout pár lidí, aby se ozvalo a projevilo zájem, protože se zdá, že ji jinak Blizzard udělá bez nás, podle svého.

 

Pro začátek bych shrnul pár informací:

  1. Blizzard od ohlášení Vanilla serverů v podstatě mlčí, nikde ani vidu po jakékoliv informaci.
  2. Komunitě bylo slíbeno, že se bude na celém vývoji Vanilla serverů podílet.
  3. Vanilla projekt má vlastní vývojářský tým, který je oddělený od týmu BfA, takže se na Vanille už zcela jistě pracuje. 

 

Nejvíce zarážející je, že přestože Vanilla byla tak horkou novinkou, tak ze sebe nikdo z teamu nedokázal vykoktat víc, než že neví jak to bude a dokola opakovat bod číslo dva a tři.

 

Důležitý fakt, který v tom hraje obrovskou roli, je, že od oznámení na BlizzConu nemá komunita jakékoliv informace, co tým dělá nebo jestli práce stojí.

 

Tím bych rád navázal na bod číslo dva. BlizzCon se konal před více než čtyřmi měsíci. Za tuhle dobu komunita nedostala žádné informace. Tomuhle se říká spolupráce s komunitou? A všechno to "o všem si rozhodne komunita". Člověk si začíná říkat, že všechna ta prohlášení na BlizzConu nebudou asi tak pravdivá, jak si mohl leckdo myslet. Nakonec to dopadne tak, jak se to bude hodit Blizzardu a jejich byznys plánu.

 

Teď tedy k bodu tři, který úzce souvisí s bodem dva. Vezmeme-li v potaz, že je tu jeden samostatný Vanilla team, tak by se dalo říci, že se naplňují moje slova. O všem si pravděpodobně rozhodně Blizzard sám, protože pochybuju, že by tak obrovská společnost platila někoho za válení na zadku. Tudíž je pravděpodobné, že tento tým pracuje na vývoji bez nás, bez komunity, která si Vanillu musela tak tvrdě vybojovat.

 

Důvod, proč toto píšu, je ten, že spousta fanoušků za Vanillu a legacy servery bojovala několik let. A když se je konečně podařilo vybojovat, tak se toto téma opět stáhlo do ústraní a téměř každý usnul na vavřínech, slepě věří Blizzardu.

 

Nerad bych, aby se z toho Blizz vykroutil. Ačkoliv si myslím, že i když bude Vanilla připravená pro spuštění, tak si ji Blizz zatím nechá jako eso v rukávu, když by se jim nepodařil nějaký datadisk (*coug* *coug* WoD). Čímž utěší hráče a vyvaruje se tak ztráty peněz a všeobecného pozdvižení. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kaspo 15.02.2018 22:04

Pozrite, ak si myslíte, že dostane Vanilu takú ako si ju pamätáte, tak sa preberte z tohto sna lebo:
1. Jedná sa o WoW server, tj. nejakým spôsobom musia byť prepojené niektoré odmeny, ktoré sa dajú získať len na WoW Classic s aktuálnou expanziou. Prečo? Lebo kto by nechcel napr. [Black Qiraji Battle Tank] a teda z toho vychádza summa summarum, že nejakým spôsobom musia do toho integrovať achievment system, resp. collection system.
2. Zabudnite na to, že WoW Classic bude mať grafiku akú si pamätáte, bude tam grafika, ktorá je na aktuálnej expanzii. Prečo? Lebo takto to Blizz. môže a bude predávať ako remastered. Klasická obchodná politika.

Martins911 16.02.2018 12:28

Zase stejný debilní keci máš pro své slova nějaké důkazy? Člověk se fakt už musí smát nikdo z redakce jak z wowfanu ale i jiných webů o tomhle projektu vlastně nic neví ale ne na fórech tam už vědí kdy to vyjde a jak to bude vypadat.

Heakler 15.02.2018 21:43

Mám pocit, že když poserou nějaký další datadisk, tak jim to procento ukojených Vanilla fans nijak moc nezachrání

corpsen 16.02.2018 17:17

Proto kvůli procentu dělají classic ''logic''

Heakler 17.02.2018 01:47

@corpsen Žejo! taky říkám proč kvůli procentu dělají ty servery

Lockdaar 15.02.2018 21:36

Nepamatuji si přesně ale neříkalo se někde tenkrát, že na ten vanilla projekt bylo vybráno jen pár lidí spočitatelných na prstech jedný ruky z nynějšího wow týmu? Jestli jenom takhle málo lidí na tom skutečně teď dělá, tak nejspíš ještě stále furt přepisují/upravují zdrojový kód a vymýšlejí např. to, jak ty vanilla servery integrovat na jejich nynější servery se všemi novodobými zabezpečeními atp. a k nějakým konkrétním věcem (jako třeba jestli začít s vanillou úplně od "začátku" a nebo rovnou na patchi 1.12.1), které by mohli řešit s komunitou, se ještě vůbec nedostali - a věřím tomu, že při takhle malém počtu lidí (jestli jich je na to skutečně tak málo), to fakt jen tak brzo nebude. Vidím to tak, že pro Blizzard má mnohem větší prioritu logicky BfA než vanilla servery, kde nemají žádnou jistotu, že budou (finančně) úspěšné - buď je dělají tzv. na pohodu, tím myslím že "až budou, tak budou" a nebo (jak je to myšleno ve článku) si dělají takovou pojistku, že když by náhodou nebyl BfA nějak úspěšný, tak pak se budou aktivně řešit či se co nejdříve vydají.
Ale vážně si rozhodně nemyslím, že když už Blizzard vanilla servery oficiálně ohlásil, že by je pak nějak zazdil - holt logicky je pro ně důležitější (a zejména z finančního hlediska) ten BfA...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet