Warlords of Draenor alpha - boj o nový svět část 1

//pic/wod/alpha/jk/wodalfa_logo
Alfa verze nadcházejícího datadisku Warlords of Draenor začala minulý týden a po několika streamech pro vás máme i první dojmy, ve kterých se zaměříme na příběhovou linii z pohledu Hordy, protože Aliance není zatím dostupná. První část nazvaná „Story so far…“ je volný přepis z tabule, která vysvětluje, jak jste se dostali na Draenor a co se stalo. Další částí bude výstavba Garrison a také začátek spolupráce s Frostwolf klanem.

Story so far…

„Cestovali jste zpátky do minulosti na Draenor společně s Archmágem Khadgarem, Thrallem a mnoha dalšími hrdiny Hordy a Aliance, abyste zastavili Iron Hordu od dostavění Dark Portalu a následného konce světa, jak ho známe.“ „Jakmile jste dorazili na druhý konec portálu, spojené klany orků zde už byly, aby vás přivítaly. Mnoho z nich zaplatilo nejvyšší cenu během prvních několika hodin, ale vaše snažení bylo úspěšné. Zničili jste Dark Portal a zůstali jste naživu.“ „Na své cestě jste osvobodili několik Frostwolf orků, včetně Drek’Thara a Ga’nara, kteří jsou vysoce postavení orkové ve svém klanu. Pomohli vám zajistit loď potřebnou k úniku, a vzali vás do jejich domoviny, Frostfire Ridge.“ „Zde budete zakládat svou základnu a hledat spojence, kteří vám pomohou při boji proti Iron Hordě a zabráníte jakýmkoli způsobem jejich návratu na Azeroth k dokončení toho, co již začali.“ Tak jen tímto způsobem zatím můžete zjistit, jak jste se dostali na Draenor a co vás dovedlo až do nehostinného, mrazem a sněhem pokrytého Frostfire Ridge. Ale vzhůru za dobrodružstvím!

První chvilky na Draenoru

Objevíte se na neznámé pevnině plné sněhu a skal. Za vámi vidíte ztroskotanou loď, která vás sem dostala. Naštěstí nejste sami! Naši společníci a zdejší shaman, Drek’Thar, nás zavedou za Durotanem (v naší realitě je to otec Thralla), který nás srdečně přivítá a dokonce nás obeznámí se svými problémy a poskytne nám část jednoho kopce, kde si budeme moci postavit svou vlastní základnu, přesněji řečeno – Garrison!
Společně se vydáme na prohlídku nedaleké planiny, kde je výborný plácek pro naší pevnost. Uprostřed postavíme vlajku Hordy, Khadgar pomocí magie vytvoří portál do Orgrimmaru v naší realitě a skrz projde hlavní architekt Gazlowe, který nám dá za úkol zabít několik nestvůr kolem a hlavně, označit stromy, které poslouží k postavení naší základny.
Jakmile je v blízkém okolí bezpečno a máme dostatek materiálu ke stavbě, ani se nenadějete a již stojí osada, která bude naším domovem. Prvním cílem bude postavit kasárny, takže vzhůru do práce, hlavně tedy se sháněním potřebného materiálu. Při plnění úkolů, které nám zajistí nějaký ten stavební materiál, zjistíte, že je to pořád málo. Naštěstí v nedaleké jeskyni se nachází dostatek surovin! Vydáme se za Gazlowem, že již máme vše potřebné a to i plánek ke stavbě. Opět to netrvá nijak dlouho a již máme postavenou první a na delší dobu poslední budovu, protože teď přijde na řadu mnohem důležitější úkol, a to pomoc klanu Frostwolf.

Frostwolf clan

Drek’Thar nás požádá, abychom se vydali za Durotanem, který by mohl ocenit naši pomoc. Vypadá to tedy, že nebudeme zachraňovat jen náš zadek, ale i dalších bytostí. Nasedneme tedy na dvouhlavého tvora Rylaka, který nás zanese do kempu Wor’gol, kde sídlí část klanu Frostwolf. Cestou můžeme obdivovat krásy zamrzlé krajiny, stejně jako v dálce uvidíme Bladespire Fortress, která zaujme především Thralla. Od Drek’Thara se dozvíme, že je to pevnost ogrů a my ji budeme muset získat, pokud má vlčí klan přežít.
Při rozhovoru s Durotanem se dozvídáme, že všechny přípravy k útoku na ogry již proběhly a že se čeká jen na nás. Máme se tedy vydat za Drakou, manželkou Durotana, a říct jí, aby dala znamení pro útok, což obnáší zatroubení na roh. Ještě než se vydáme do boje, splníme jedno malé Drek’Tharovo přání. Necháme se požehnat od Shamanstone, kde se objeví také Thrall a poví nám, že i zdejší svět k němu promlouvá, ač jiným jazykem, kterému zatím nerozumí.
Jakmile dostaneme požehnání, vydáváme se do války, o které si povíme příště. Otázka do diskuze: Jak se vám líbí tento způsob článků z alfy? Měl bych je psát delší a podrobnější nebo vám taková délka vyhovuje? Díky za jakékoli připomínky či návrhy!

Naposledy upravil/a Astra 13.06.2014 v 21:52:32.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Muradin 15.06.2014 14:02

Tak on tam přišel jenom Garrosh, který by je přemluvit nějak dokázal. A Frostwolfové nás přijmou hlavně proto, že nemají na vybranou a taky (jak se zde můžeš dočíst) některé zachráníme jako např.: Drek'Thara.A on si Khadgar všimne, že se něco děje s Temným Portálem a Iron Hordy zaútočí na Blasted Lands takže jim asi dojde, že něco není v pořádku.

Metiu 15.06.2014 13:34

strašne by ma zaujímalo, ako by to vyzeralo v reále. Keď mi ujde väzeň, vôbec by ma nenapadlo, že ušiel do inej dimenzie, ktorá sa odohráva v minulosti na inom svete, kde chce znovu postaviť armádu. Všetko to má rýchli spád, ale možno to je takto dobré. Nepripadá mi, že by orkovia privítali cudzích orkov a cudzie rasy u seba doma. Ten kto čítal knihu zrod hordy, vie aké mali klany medzi sebou vzťahy.

Jerryky 14.06.2014 14:09

Děkuji za vaše reakce a hlavně hlasování v anketě. Následující díly udělám delší a zaměřím se více na některé postavy.

Bellatrix 14.06.2014 13:13

Jak říká Mordecay.A podle wiki by měl být ve hře alternativní Drek'thar, ne ten náš. Takže mmj. taky nebude na vozíčku

Šéfredaktor WoWfan.cz

Mordecay 14.06.2014 10:10

cerberos
akorát by mě zajímalo? a vrtá mi to hlavou,proto i kvůli tomu WoD s časovou anomalií moc nevítám,ale zaroveň mě těší,jak se setká starý Drek'thar s mladším Drek'tharem????
Blizzard sa vyjadril, že k takejto situácii by nemalo dôjsť, že by sa stretli dve rovnaké postavy. Preto by tam nemal byť maličký Garrosh. A pochybujem, že by sa Drek'Tharovi chcelo ísť na výlet z Alterac do Draenoru, vzhľadom na jeho stav.

cerberos 14.06.2014 08:10

akorát by mě zajímalo? a vrtá mi to hlavou,proto i kvůli tomu WoD s časovou anomalií moc nevítám,ale zaroveň mě těší,jak se setká starý Drek'thar s mladším Drek'tharem????

smiky 14.06.2014 00:01

uz aby sa vydala lore nech v tom je jasno

Deathkroman 13.06.2014 23:23

smiky
ked sa stretl thral a durotan neprebehol nejaky rodinny rozhovor?
Někde sem zaslech, že mu Thrall neřekne, že je v realitě Durotanův syn. Naopak mu prý řekne, že je z jiné země (na Draenoru), ve které také bojuje s Iron Hordou.

smiky 13.06.2014 23:04

ked sa stretl thral a durotan neprebehol nejaky rodinny rozhovor?

Deathkroman 13.06.2014 20:57

Super, že s tím tady někdo začal. Sice to už znám z Blizzplanet, ale přece jen, když si to člověk přečte v češtině, tak to je víc záživný. Kdyžtak zkusit se víc zaměřit na významné postavy, třeba na začátku Liadrin, nebo v Garrison je třeba Rokhan nebo Saurfang. Ale jinak super, že si o tom začal dělat články.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet