Windows XP / Vista - Podpora končí v říjnu!

  Blizzard    Podpora    Windows   

Je to již nějaký ten pátek, co nás začal Blizzard připravovat na fakt, že se brzy budeme muset obejít bez podpory postarších systémů Microsoft Windows. Přesněji jde o dva systémy, které nejsou Microsoftem již podporovány – Windows XP a Vista.

 

Od října letošního roku začne Blizzard pomalu, ale jistě přestávat podporovat oba výše zmíněné systémy. Konec podpory bude relativně drastický – hry na počítačích se starším systémem nebudou fungovat. O konci podpory každé hry bude Blizzard informovat dopředu, aby nebyly uživatelé překvapení.

 

Tato změna se týká všech momentálně podporovaných her, kromě Overwatche, který nepodporuje starší operační systémy.

 

Ač oficiální podpora operačních systémů Windows XP a Vista skončila již v roce 2009, resp. 2012, Blizzard s ukončením jejich podpory vyčkával, protože mnoho hráčů na těchto systémech existovalo. Časy se dle všeho mění a drtivá většina hráčů již přešla na novější systémy, což umožní ukončení podpory již ‚mrtvých‘ systémů.

 

Pokud tedy stále využíváte jeden z výše zmíněných operačních systémů, zvažte, zda nebude lepší přechod na novější a také bezpečnější operační systém (například Windows 7 nebo Windows 10).

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

27.07.2017 18:03

to by teorwticky mohli ukoncit i 32 bit podporu a prejit ciste na 64

Romik 30.07.2017 11:40

To spis Dx 11 only. Kazdopadne podpora winXP konci az v roce 2019, presneji Windows Embedded POSReady 2009.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet