World of Synthcraft

  synthwave    hudba    remix   

Retro slaví návrat a s ním i muzika. Ve světě vzrůstá popularita takzvaného synthwave nebo také retro wave, která je odkazem na taneční elektronickou hudbu známou z amerických akčních filmů a raných her typu Tyrian 2000. Mnohdy je doprovázena velmi specifickými videoklipy s vektorovou grafikou. Dost často umělci dělají předělávky starých hitů či nových písní a není tedy překvapením, že remaků se dočkal i World of Warcraft.

89shvxnukh_c811ccd70dd16bb6e739e7c28af6341b85566cbe_1601897440_2696.jpg

Jay the Tavern Bard s jeho hudbou debutoval na BlizzConu 2017, který s baladou Tales Of Azeroth rovnou vyhrál. Od kytarového barda je synthwave to poslední, co byste čekali, ale není to tak dávno, kdy na internet umístil prvotinu právě z tohoto žánru nazvanou For the Alliance.

 

 

Netrvalo dlouho a světlo světa spatřilo celé album nahrané ve stylu synthwave. Obsahuje 11 písní včetně For the Alliance, nezapomělo se ani na Hordu a celé album doplňují pecky jako Lions Pride Inn, Daughter of the Sea nebo Invincible.

 

 

Co Jaye vedlo k těmto zajímavým předělávkám? Nepřekvapivě koronová krize, jež se nevyhnula ani Spojeným státům, a jak to tak často bývá, i drobná náhoda.

 

Když přišel lockdown, musel jsem něco začít dělat, jelikož mé běžné aktivity, posilovna, večery s přáteli... tomu byl konec. Zpočátku bylo těžké se s tím vyrovnat, jelikož tou dobou jsem začal chodit do posilovny, ale v ten moment jsem neměl jak se zbavit úzkostí. Náhodou jsem šel do místního obchodu s muzikou a tam mi nabídli MIDI controller za pouhých 50 babek. Pak jsem se bavil s kolegy z kapely, jak správně controller využít, a naučil se základy. Poté jsem začal experimentovat s programy jako jsou FL Studio a Mixcraft. Nejprve jsem dělal krátké melodie, které jsem sdílel s kamarády.

 

Důvod, proč jsem udělal celé album, je, že jsem si všiml nedávných DMCA aktivit na Twitchi, které měly dopad na komunitu streamerů. Uvědomi jsem si, že to je skvělá příležitost vrátit něco komunitě, která mi poskytla tolik lásky a podpory. Jsem velký fanda World of Warcraft, jsem content creator, a mnoho mých přátel také tvoří obsah z této hry. Bylo hodně jednoduché přesunout mé učení z jedné věci na druhou, úžasnou. Vím, že synthwave není pro všechny, ale je to druh práce, kterou jsem si osobně užíval a vím, že pro někoho bude během hraní ta hudba relaxující.

 

Jako první jsem udělal mix songů, témat, Stormwindu a Anduina. Byl to asi ten nejjednodušší mix, který jsem kdy vytvořil. Požádal jsem komunitu o zpětnou vazbu, jelikož to bylo určeno pro ni. Lidé žádali, abych udělal remixy např. Grizzly Hills, ale neudělal jsem to, protože podle mě hlavní motiv těch skladeb by bylo těžké udělat jako synthwave. Možná někdy v budoucnu, až budu mít lepší znalosti vytváření synthwave muziky.

 

Alba si všiml i Neal Acree, jeden z hlavních producentů muziky v Blizzardu. Z jeho dílny pochází různé skladby, celý seznam by vystačil nejspíš na samostatný článek, takže sem dáme pouze odkaz na Nealovy stránky. Na své si přijdou fanoušci Overwatche, Starcraftu II, Diabla III a dalších.

Neal sdílel Jayovo dílo na Twitteru a veřejně ho tam pochválil.

 

 

 

Celý půlhodinový set si můžete poslechnout zcela zdarma jak na Youtube, tak na Spotify a iTunes.

azjbasv45g_c811ccd70dd16bb6e739e7c28af6341b85566cbe_1601897440_6141.jpg

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

SolMane 05.10.2020 19:31

Invincible , Secrects of Ulduar topky
Synth je dobra vecicka na relax play

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet